Meestal schrijven we een inleiding maar bij Jildou hoeven we eigenlijk alleen maar te zeggen, hier is Jildou

Mijn naam is Jildou en dit is mijn verhaal. 

Ik ben 28 jaar en moeder van 2 kinderen. Op het moment van schrijven gaat het erg goed met mij. Maar dat is niet altijd zo geweest. “De afgelopen 10 jaar heb ik gestruggeld met mijn verslaving(en). Dit is een hele diepe, zwarte periode uit mijn leven waar ik niet graag naar terug kijk. Ik ben letterlijk alles kwijtgeraakt. Mijn huis, mijn rijbewijs, mijn kinderen en bovenal mezelf. 

Ik heb mezelf aangemeld voor een kliniek in 2020 en daarna ben ik naar een safehouse gegaan om aan mezelf te werken. Dit alles om te komen waar ik nu ben, 16 maanden, 3 weken en 5 dagen clean. Maar dit alles heeft natuurlijk wel een flinke nasleep; inclusief schulden.” Bovenstaand is een deel van het verhaal dat ik gedeeld heb met Kim Feenstra. Niet indirect. Ik heb mij aangemeld bij haar kerst – actie. Zij verzorgt ieder jaar kerstpakketten voor gezinnen die het nodig hebben / verdienen, etc. 

In eerste instantie durfde ik het niet. Ik was bang voor vooroordelen of zelfs dat ik er helemaal niet toe doe door mijn verhaal. Maar door aanmoediging van een vriendin heb ik mij toch aangemeld.  Absoluut niet verwacht, maar toch gekregen! 2 kerstpakketten waar je U tegen zegt. Met de leukste spullen voor mij en mijn kinderen. Eten, drinken, kleding, spelletjes, verzorgingsproducten en make-up. En een bon voor de BeautyBank

Voor mij onbekend. Ik heb me ingelezen op de website: “De BeautyBank wil mensen met persoonlijke tegenslagen weer laten stralen. Want als je zelf de kracht of het geld niet hebt, verdien je juist extra aandacht.” Na het lezen heb ik me aangemeld. Vervolgens een telefonische afspraak gehad met Silvie van de BeautyBank. Ik vond het een erg fijn gesprek. Ik voelde me gehoord. Vervolgens een intake gehad en naar aanleiding daarvan is er een beauty-professional gezocht. 

In de afgelopen 2 jaar ben ik 1 keer naar de kapper geweest om mijn haar te laten knippen. Recent had ik een afspraak bij Salon Haar & Zo in Makkum. Dit was nieuw en ik vond het best wel spannend. Toch voelde het vertrouwd. De eigenaresse van de salon, Brigit, was er. En haar collega Anneke. Ik heb mijn spanning naar hen uitgesproken en ik voelde me op  mijn gemak. Met Anneke heb ik besproken wat ik graag met mijn haar wilde. Zij luisterde en heeft continu met me overlegd. We hebben mijn haar vol blonde highlights gezet, 71 om er precies te zijn (haha). En ze heeft mijn haar in model geknipt. 

Ik voelde me gezien en gehoord

Ik voelde me gezien en gehoord. Gaandeweg de behandeling durfde ik meer over mezelf te delen en ik merkte dat ik het fijn vond gesprekken te voeren tijdens de behandeling. Tegelijkertijd heb ik enorm genoten van de rust. De tijd voor mezelf. De aandacht van zowel Brigit als Anneke. 

Een heerlijke dag! En het resultaat was verbluffend, al zeg ik het zelf. Ik ging met een smile van oor-tot-oor de salon uit. Naderhand hebben de kapsters nog foto’s van me gemaakt. Ik kon wel huilen, zó blij. 

Om even terug te komen op mijn verhaal

Om even terug te komen op mijn verhaal… Inmiddels ben ik 20 maanden, 3 weken en 5 dagen clean. Ik heb weer een eigen woning, ik heb mijn rijbewijs weer terug, de band met mijn kinderen is goed en stabiel. En bovenal… houd ik weer van mezelf. 
Ik zou niet zeggen dat ik de oude ik terug heb. Maar ik heb een nieuwe ik gecreëerd.
En ik durf te zeggen dat ik goed ben, zoals ik ben. Ik houd van mij. 

Mijn vooruitkijkspiegel

Door de Beautybank werd mij gevraagd een doel op te schrijven. Vooruitkijkspiegel. Ik zou in de toekomst graag iets doen met de dingen die ik heb geleerd vanuit mijn eigen ervaring. Het zou erg mooi zijn als ik dat zou kunnen omzetten in iets positiefs. Mijn doel is dan ook om als ervaringsdeskundige anderen te helpen op het gebied van verslaving, persoonlijke problematiek. 

Ook wil ik mijn dankbaarheid uitspreken naar de BeautyBank, Silvie. Naar de kapsters van Salon Haar & Zo: Brigit en Anneke. 

Lieve mensen, pak een momentje voor jezelf als het even kan. Wees lief voor jezelf! Het begint bij jezelf en het eindigt bij jezelf. 

“No one is YOU and that is your super power”

Lees ook...

Popular Articles...