Eén bruin oog en één groen oog, ik weet het zeker. Vriendin R. vraagt of ik gezien heb hoe ontzettend bijzonder de ogen zijn van de persoon naast ons op het terras. Ja, ik heb het gezien, natuurlijk zie ik dat. Mooie ogen vallen mij altijd op. Maar deze persoon had ook iets mysterieus over zich. Kwam dat door zijn ogen of door de manier van doen, ik heb geen flauw idee. Maar dat hij twee totaal verschillende kleuren ogen had fascineerde mij. Ik heb dit maar heel weinig keren gezien.

Ikzelf heb ook een vrij bijzondere kleur ogen. Mijn ogen zijn blauw met groen en als je goed kijkt kun je een soort gele zonnebloem zien. De kleur kleding die ik draag bepaalt dan ook welke kleur mijn ogen worden. Alhoewel, zoals iedereen wel weet… meestal draag ik zwart… 😉

Ogen, wat hebben we vele verschillende soorten ogen in de wereld. Tal val kleuren, gemengde kleuren en, zoals ik laatst zelf zag, mensen met twee verschillende kleuren ogen. Ook zijn er vele verschillende vormen van de ogen. Ogen die vermoeid zijn door een lange dag. Ogen die te veel hebben gezien, meer dan goed voor ze is. Ogen die geen licht kunnen verdragen. Ogen die prikkelen van een allergie. Ogen die stralen, of juist intens verdrietig zijn. Vaak worden we aangetrokken door de blik die iemand uitstraalt, de manier van kijken, en kunnen we verdrinken in de ogen van je geliefde. Oogcontact, daar begint het vaak allemaal mee. Onlangs vertelde een collega dat wij als mensen vaak gefocust zijn op de ogen van een ander. En nee, niet zozeer om te kijken of je potentieel goed relatie- of avontuurmateriaal bent, maar eigenlijk puur vanwege een heel andere reden. In de ogen van onze gesprekspartner kunnen we namelijk zien of hetgeen wat achter je gebeurt veilig is. Op het moment dat de ander angstig wordt is dit direct te zien in zijn ogen; dit herkennen wij als mensen (en zelfs dieren) direct.

Op beautygebied is er veel te schrijven over de verschillende soorten oog make-up. Deze week wil ik jullie graag iets vertellen over mascara. Ik zet mijn ogen elke dag aan met mascara. Hierdoor vind ik dat mijn ogen net even wat mooier uitkomen. Meerdere lagen zorgen voor het diepzwarte effect dat ik graag wil creëren. Ik gebruik geen oogschaduw en af en toe gebruik ik eyeliner. Mascara maakt de wimpers langer, donkerder, en voller. Het helpt om je ogen meer te laten opvallen en meer uitdrukking te geven. Dit veelzijdige make-up product kan worden gebuikt om een subtiel effect toe te voegen aan een naturel make-up. Of kies er juist voor om een opvallend totaal resultaat te bereiken, afhankelijk van welk type mascara je gebruikt en hoe je het gebruikt? De keuze in mascara’s is enorm, maar juist daarom….hoe kies je nou de voor jou beste mascara?

Tips voor een passende mascara voor jouw wimpers:

  • Kijk eens in de spiegel naar je eigen wimpers. Hoe zien ze eruit? Wanneer je wimpers best lang zijn maar vooruit staan, koop dan een mascara met een krullende werking. Mochten je wimperhaartjes meer naar beneden staan dan is een wimperkrultang (in combinatie met een krullende mascara) een uitkomst.
  • Vergelijk de verschillende borsteltjes met elkaar, je hebt kammetjes, dikke borsteltjes, en zelfs borsteltjes voor alleen de onderwimpers. Kijk welk effect je wilt creëren en wat je het fijnst vindt werken.
  • Bewaar je oude mascararoller en gebruik hem als wimperborstel. Sowieso aan te raden om een wimperborstel te gebruiken om alle wimperhaartjes goed te kunnen scheiden na het aanbrengen van de mascara, tenzij je een fan bent van spinnenpoten.
  • Gebruik waterproof mascara met sporten, zwemmen, en fietsen door regen.
  • Reinig ’s avonds goed je gezicht en wimpers met make-upreiniger.
  • Vervang minimaal elke 3 maanden je mascara.

https://www.beautybank.nl
mireille@beautybank.nl

Lees ook...

Popular Articles...