Anders dan anders. De Beautybank wil graag mensen helpen die zelf het geld niet hebben voor een kapper of uiterlijke verzorging. Daarvoor werken we samen met tal van professionals. Maar hoe ga je nu om als je gebeld wordt met de vraag of we iemand kunnen helpen die zelf graag andere mensen wil helpen met mooi maken? Via de vrijwilligers centrale Alkmaar werden we benaderd met het verhaal en de droom van Alice. Een prachtige vrouw die zo graag andere mensen wil laten stralen daar wil je toch iets voor betekenen. We hebben een beginnetje kunnen maken en hopelijk bereikt dit bericht de mensen die Alice een volgende stap kunnen laten zetten. Lees hoe Alice de eerste stap heeft ervaren naar haar droom.

alice_De-Haar-schoolIk ben Alice, moeder van twee kinderen en niet lang geleden gescheiden. Ik had altijd al de droom om iets te leren met beauty, vooral knippen dat vond ik altijd leuk. Door problemen ontbrak de tijd dichter bij mijn droom te komen. Ik was 20 jaar oud toen ik naar Nederland kwam. Na een paar maanden begon ik te werken (productie werk). Na 4 jaar hard gewerkt te hebben kreeg ik mijn eerste kind ( een dochter, ik ben toen gestopt en al snel kreeg ik mijn tweede kind. Na veel problemen in mijn huwelijk heb ik na 15 jaar moeten besluiten om te gaan scheiden.

Ik wil graag iets doen nu mijn kinderen een beetje groter zijn.  Daarom heb ik een afspraak gemaakt bij VCRA omdat ik graag vrijwilligers werk wilde gaan doen. Tijdens het gesprek daar vroeg een hele lieve vrouw mij wat ik leuk vond om te gaan doen. Ik vertelde haar toen over mijn droom dat ik altijd al kapster heb willen worden.

Om te ontdekken wat mijn mogelijkheden waren ben ik naar de gemeente gegaan en heb ik gevraagd hoe ze mij konden helpen een opleiding te volgen.  Ze vertelden mij dat ik te oud ben en dat ze alleen jongeren onder de dertig aan een opleiding helpen. Het was zwaar om dit te horen, juist omdat ik zo graag wil leren en niet van een instantie afhankelijk wil zijn. Om iets voor mij te zoeken in de richting van mijn droom heeft de lieve dame van de Vrijwilligers Centrale Alkmaar ( VCRA) contact gezocht met de BeautyBank en mijn verhaal gedeeld. De volgende dag werd ik al door de BeautyBank gebeld en hebben we een heel fijn gesprek gehad. Kort daarop kreeg ik weer een telefoontje, dit keer met een verassing…

Ik kreeg een workshop haarvlechten bij de Haarschool aangeboden. Het was een ontzettende leuke en vooral leerzame avond. Het is zo leuk en fijn om te voelen dat er mensen zijn die proberen om jou blij te maken en je een duwtje in de goede richting willen geven. Ik ben zo dankbaar en blij, wie weet komt mijn droom op een dag toch nog … Liefs Alice

Miranda oprichtster van De Haar School

De beautybank heeft contact met mij gezocht omdat Alice dolgraag kapster wil worden. Zelf geef ik workshops en trainingen met lang haar. Alice mocht bij mij een workshop komen volgen. Het was een hele leuke avond, Alice pakte het heel snel op en maakte mooie dingen. Als je ziet dat iemand blij en enthousiast is geeft dat mij ook weer veel energie. Met de basis dingen die ze nu geleerd heeft kan zij weer andere mensen mooi maken. Het is geweldig dat de beautybank de mensen samen brengt en we elkaar kunnen helpen.

Meer weten over de De Haar school

Lees ook...

Popular Articles...