We horen veel verhalen over de strijd die mensen leveren met instanties, met gezondheid, met verleden heden en met zichzelf. Hoe fijn is het dan als er in al die energieverslindende strijd, als in het hart van een storm, even een windstilte, een moment kan ontstaan, waarin zomaar ineens iets gebeurt zonder strijd omdat er mensen zijn die begaan zijn, zichzelf even naar de achtergrond plaatsen en er belangeloos voor de ander zijn.

Vechtend op weg naar weer vrolijk en zelfredzaam zijn

Een ongelofelijke strijd die ik momenteel met mijzelf en met instanties aan ga om alles geregeld te krijgen, maakt dat ik me dagelijks moe, ziek en wanhopig voel. Ik ben altijd een vrolijke, zelfredzame vrouw geweest. In deze periode van mijn leven moet ik leren hulp te vragen aan anderen en dat valt me zwaar. Maar ik ben een vechter en ik zal er alles aan doen voor mijzelf, maar vooral voor mijn zoon van 3 jaar oud om hier sterker uit te komen. 

Inmiddels woon ik een halfjaar in de gemeente Medemblik. Vanwege een verbroken relatie wonen mijn zoon en ik bij een kennis totdat wij een eigen huis hebben. Gelukkig sta ik hoog op de lijst van de woningbouwvereniging. Een roerige tijd beleven wij nu. Begin 2020 is er bij mij borstkanker geconstateerd. Ik heb een operatie achter de rug en ben nu bezig met een reeks chemokuren. Dit zal tot en met december 2020 doorgaan. Daarnaast kamp ik al enige jaren met een zware depressie. 

Dit zijn momenten dat ik me blij kan voelen en waardeer ik de steun die ik dan krijg

Omdat ik momenteel geen inkomen heb loop ik tegen van alles aan. Ik heb recht op een ziektewetuitkering, maar vanwege drukte bij het UWV op de afdeling herbeoordelingen heb ik nog geen bericht ontvangen. Wat was het dan ook een verrassing toen de Beautybank ervoor gezorgd heeft dat ik twee prachtige chemo mutjes mocht uitzoeken via Belle Bonnet. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om te reageren omdat ik het veel te veel vond. Maar de eigenaresse van Belle Bonnet bleef geduldig en gaf aan dat het echt mocht. Uiteindelijk heb ik een blauwe en lichtgroene muts uitgekozen. Deze kleuren staan mij goed. De eigenaresse gaf aan dat ze er nog een slaapchemo-muts erbij zou doen. En als verrassing zat er nog een muts bij! Een bruine en een witte met paarse blaadjes erop. Ongelofelijk, wat gul van haar! Dit zijn momenten dat ik me blij kan voelen en waardeer ik de steun die ik dan krijg. Ik heb gezegd dat ik geen dure of mooie mutsjes hoef, omdat dit nu niet belangrijk is in mijn leven. Maar als ik het chemomutsje op heb, ben ik er zo blij mee en slaap ik eindelijk goed.

Karin van de Beautybank had me ook aangemeld bij Bianca die kapper is. Omdat mijn haar begon uit te vallen mocht ik bij Bianca langskomen om mijn haar eraf te laten halen. Omdat het zo begon te jeuken heb ik in een weekend besloten zelf mijn haar eraf te scheren. Dit was heftig, maar noodzakelijk. Wat ik heel lief vond, was dat Bianca aangaf dat als mijn haar uiteindelijk weer langer wordt, dat ik dan alsnog naar haar toe mag komen om het bij te knippen. Dit zijn echt liefdevolle en menselijke handreikingen voor mensen die in zwaar weer verkeren. 

Mijn ziekte en alle rompslomp rondom financiën en huisvesting zal nog even voortduren, maar de aandacht en geschenken die ik heb gekregen van de Beautybank zal ik niet vergeten! Hartelijk dank daarvoor! Ook gaat mijn dank uit naar Karin van de Beautybank. Naast dat zij het een en ander voor mij geregeld heeft, is zij oprecht betrokken geweest en vroeg ze me regelmatig hoe het gaat. Dat waardeer ik enorm. 

Lees ook...

Popular Articles...