Het gedachtegoed van de BeautyBank blijkt soms heel vanzelfsprekend. Tijdens een reis door Cuba ontmoette oprichtster Karin en haar partner Julio, een barbier in Trinidad. Deze ontmoeting was zo hartverwarmend dat we in actie moesten komen.

In een piepkleine voorkamer van zijn tweekamer huisje aan de buitenste rand van Trinidad heeft Julio zijn barbier shop. De stoel, de schaar, het scheermes en de trimmer heeft hij allemaal gekregen van zijn vader. Waar Julio mee werkt hebben ook zijn vader en grootvader mee gewerkt. Met een minimum aan middelen knipt en scheert hij de mannen uit de buurt. Naast een enorme vakkunde etaleert hij het warme zeer sociale hart van zijn barbierschap.  Iedereen is welkom, ook mensen die even geen geld hebben kunnen bij Julio terecht.

Een sociaal mens en vakman

Hij leerde het van zijn vader en grootvader en het barbiersvak zit diep in zijn hart. Op onze vraag wat de grootste wens van Julio was kwam een prachtig antwoord. “Wat zou hij graag een nieuwe haartrimmer hebben,  degene waar hij mee werkte was van zijn vader geweest en na meer dan 40 jaar dagelijks gebruik was deze nu in een staat gekomen die niet meer optimaal werkte en in Cuba, dat sinds 1960 onder een embargo ligt van de Verenigde Staten komen amper producten het land binnen en al helemaal geen Amerikaanse producten. Toch was zijn wens heel duidelijk. Wat zou hij graag een nieuwe Wahl hebben, net zo een als hij van zijn vader had gehad want die is degelijk, ligt goed in de hand en gaat heel lang mee.

Maar een wens

Screen Shot 2016-02-04 at 16.47.49
Deze wens was zo mooi dat we besloten hebben een actie te starten voor een nieuwe Wahl voor Julio. De foto’s die gemaakt zijn tijdens het bezoek zijn samengevoegd in een fotoboek. Met de winst van de verkoop van het fotoboek kopen we een nieuwe Wahl voor Julio.

Koop het fotoboek

Wilt u het fotoboek bestellen dan kan dat voor € 35,- (exclusief verzendkosten)

Neem daarvoor even contact op via telefoonnummer 0649690879

Lees ook...

Popular Articles...