Op zaterdag 5 november zal Stichting de BeautyBank, in de Jaarbeurs in Utrecht, tijdens de landelijke startersdag van de Kamer van Koophandel een profielfoto-marathon houden. Met een complete fotostudio en een team beauty-professionals wil de BeautyBank tijdens de landelijke startersdag de aandacht vestigen op het belang van samen investeren in esthetisch kapitaal.

Esthetisch kapitaal

We hebben het allemaal esthetisch kapitaal en het is van groot belang stil te staan bij wat esthetisch kapitaal voor en met ons doet. Esthetisch kapitaal is het persoonsgebonden vermogen dat zowel (fysieke elementen (er goed uitzien) als mentale elementen (uitstraling en charme) kent.  “Ons beeld en zelfbeeld, zeker in televisie en internet samenleving, is in toenemende mate van invloed. Mensen kunnen wellicht niet meer volstaan met kennis en competentie, maar moeten onvermijdelijk ook aandacht besteden aan de manier waarop zij ‘overkomen’.

Over de startersdag

De startersdag is een initiatief van de kamers van koophandel waar mensen die een eigen onderneming willen starten of net gestart zijn terecht kunnen voor alle vragen die bij het starten van een onderneming naar boven komen. Hoe je het beste klanten kan werven? Hoe  belastingzaken geregeld moeten worden? Welke rechtsvorm het meest geschikt is? Waar gekeken kan worden of de gekozen bedrijfsnaam uniek is? Hoe financiering voor de plannen gevonden kan worden. Stichting de BeautyBank daagt startende ondernemers uit stil te staan bij het belang van en samen te investeren in esthetisch kapitaal.

Over de profielfoto-marathon

Als je een eigen bedrijf hebt of gaat starten dan wordt jij je eigen persoonlijke merk. In een internet samenleving is de eerste indruk die potentiële klanten van je krijgen vaak de profielfoto op de eigen website of social media zoals linkedin, facebook, twitter, instagram. Als startende ondernemer, komt er al veel op je af, zaken waar je kennis en ervaring op de proef wordt gesteld en dan wil je op geen enkele manier dat het aan zelfvertrouwen ontbreekt. Wanneer je onzeker bent over je uiterlijk straal je dat vaak ook uit en dat kan afleiden van wie jij bent en wat jouw talent is. Daarom zijn wij van mening dat investeren in jezelf, in jouw esthetisch kapitaal, een belangrijke investering is in het fundament van zelfvertrouwen. Nieuwe ondernemers, die tijdens de startersdag doneren bij de BeautyBank, investeren in esthetisch kapitaal

Over stichting de BeautyBank

De BeautyBank is een non profit organisatie die mensen met persoonlijke tegenslagen graag weer wil zien stralen. Uiterlijke verzorging is vaak het eerste waar mensen, die in problemen komen, op besparen. Het vraagt energie, veerkracht en zelfvertrouwen om uit deze situatie te komen en de BeautyBank wil bijdragen aan het omkeren van neerwaartse spiralen en mensen weer laten stralen.
Waar de kracht of het geld tekort schieten organiseert de BeautyBank, met een groeiende team van beautypartners, professionele behandelingen. Met de persoonlijke aandacht van de aangesloten beauty-professionals krijgen ook de mensen die het zich niet kunnen veroorloven een verzorgd uiterlijk. Een duwtje in de rug ter ondersteuning van het zelfvertrouwen in de overtuiging dat gelukkig zijn met je uiterlijk bijdraagt aan positieve verandering.

 

De BeautyBank, “Jouw Vooruitkijkspiegel”

Lees ook...

Popular Articles...