De kapper als beloning. Als je weinig geld hebt, kan de kapper zeker als een beloning voelen. Voor veel mensen is de kapper een gewone activiteit. ‘Ik ga naar de kapper.’
Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend, bijvoorbeeld mensen die zich aanmelden bij de BeautyBank. Ik stond er niet echt bij stil, totdat ik in contact kwam met cliënten. Naar de kapper gaan, of misschien wel naar de supermarkt gaan, is bijzonder genoeg om ervan te genieten! Robyn heeft een heerlijke behandeling gehad bij professional Elvira. En heeft door deze behandeling weer zelfvertrouwen gekregen!

Voor jezelf kiezen

Ik ben een vrouw van 28 jaar, die momenteel in een opvang woont. Ik heb de stap gezet mijn eigen woonomgeving te verlaten na een rumoerige periode, omdat het ook zoveel impact op mijn gezondheid had. Het heeft even geduurd voordat ik de stap durfde te zetten. Ik heb zelf niet zoveel zelfvertrouwen, vandaar dat het niet heel makkelijk was. In de rumoerige periode heb ik mijzelf enorm verloren en ben ik van plek naar plek gegaan wachtend op een verblijf waar ik tot rust zou kunnen komen.

Ik kwam terecht in een vrouwenopvang, waar ik momenteel nog verblijf. Ik ga daar behandeling volgen om verder aan mijn trauma’s te gaan werken. Zodat ik zelfstandig kan wonen, en weer kan genieten van de nieuwe ik.

Moeilijke periode

In de rumoerige periode ben ik mijzelf kwijt geraakt, en heb ik foute keuzes gemaakt. Ik was terecht gekomen in geweld richting mij. Door dit zijn er meer trauma’s bij gekomen, ben ik in de schulden terecht gekomen en heb ik mijn lichaam en gezondheid verwaarloosd. Veel geld was er niet, en als er geld was ging het op aan boodschappen. Leven was overleven geworden, en ik had weinig ‘lichtpuntjes’ in het leven. Ik ben mijn baan verloren, mede doordat ik lichamelijke klachten heb waarvoor onderzoeken nog gaan lopen.

Doordat mijn verzorging voor mezelf achteruit ging en geestelijke en lichamelijke gezondheid niet mee werkte, begon ik mij minder lekker in mijn vel te voelen. Ik vergeleek me enorm met anderen en mijn oude ik. Om me wat prettiger te voelen, ging ik zelf proberen mijn haar te verven. Ik verwaarloosde het alleen maar meer.
Nadat ik was weggegaan uit de situatie, was ik ook trots op mijzelf, alleen doordat er weinig geld was kon ik niet mezelf gelukkig voelen en mezelf belonen voor wat ik heb doorstaan/meegemaakt. Er was geen verwenmoment voor mijzelf meer, om blij te kunnen zijn met wie ik ben en wat ik heb bereikt in korte tijd.

BeautyBank

Totdat ik dacht, er moet toch iets zijn, buiten om de voedselbank. Na wat op internet te zoeken kwam ik terecht bij de BeautyBank, ik dacht wauw! Dat zou toch heel fijn zijn, om mijzelf een keer te verwennen, wat ik na al die tijd graag wou. Ik heb even getwijfeld om mijzelf aan te melden, “ben ik het wel waard, om het te mogen doen?” “Ik word toch niet uitgekozen, en kan het wel?” Allerlei vragen, gingen in mij om. Totdat ik toch besloot om mij aan te melden, en niet veel later een bericht kreeg dat ik was uitgekozen voor een behandeling.

De blijdschap ging door mij heen, ik was uitgekozen! Ik kon eindelijk voor mezelf accepteren dat ik dit ook verdien. En dat ik er van mag genieten. Wat leuk!

Ik ben bij Elvira’s haarstudio geweest, wat een hele lieve zachtaardige vrouw was zij. Ik heb mijn verhaal met haar gedeeld, mijn haar werd geknipt en ik kreeg highlights erin. Wat was ik weer enorm blij. Het voelde echt als een fijne warme ochtend/middag. Elvira was meegaand en vroeg naar mijn wensen en doelen voor het leven. Ik kreeg meerdere bakjes koffie en een lekker stukje worteltaart. Daarnaast hebben wij met de tarot kaarten mijn toekomst neergelegd. Ik heb dat nog nooit gedaan, maar wat een leuke ervaring. Volgens de tarot kaarten zaten er veel mooie voorspellingen in voor de toekomst, maar ook eerlijkheid waar ik mijzelf in kon vinden. Ik hoop dat het allemaal mag uitkomen, zodat ik deze periode achter mij kan laten.

Trots

Ik ben voor nu al wel veel meer zelfverzekerd en voel mij weer lekkerder in mijn vel. Het was in elk geval een heerlijke ontspannen verwendag. En ik ben jullie daar dankbaar voor!
Ik kan weer naar mijzelf kijken en trots op mijzelf zijn! Meerdere keren als ik langs de spiegel loop kijk ik even mijzelf aan, en zeg ik wauw, wat prachtig toch. Op naar een nieuwe ik, met veel meer zelfvertrouwen en meer eigenwaarde wat ik dankzij de Beautybank ook weer gevonden heb.

Lees ook...

Popular Articles...