Met vooruitkijkspiegels willen we graag voor elkaar krijgen dat mensen anders gaan kijken. Kijken zonder oordelen want je kan nooit een oordeel over iemand vellen als je die persoon nog niet gesproken hebt. De Engelsen zeggen, ‘Never judge a book by it’s cover’. en ook al weet ik dat ik best wel naar de omslag kijk, voor ik een boek koop lees ik altijd eerst de achterflap en de eerste vijf pagina’s. Want dan krijg je een eerste gevoel van het verhaal. En ieder verhaal is het waard om te delen. Neem nu het verhaal van Femke.

Soms is het moeilijk om te beginnen

Soms is het moeilijk om te beginnen over je eigen situatie waar je in zit. Je wil dit het liefst zoveel als mogelijk van de wereld afgesloten houden.  Ik begrijp dit heel goed, bang voor de reactie van de buitenwereld.  Hoe iedereen naar je kijkt, ‘van kijk haar eens of het arme gezin.’ Ik kan zeggen dat ik nooit een geheim heb gemaakt van de situatie waar ik in zit. Ik ben daarover altijd eerlijk open geweest. Niet dat je iedereen steeds vertelt over de situatie waar je in leeft maar men weet dat wij het niet breed hebben…

Wij zijn een gezin met drie kinderen en de volgende is op komst. Ik zeg altijd, we kunnen van veel genieten waarvoor geld geen rol speelt. Hoe belangrijk is het dat ieder gezond is, dat we een dak boven ons hoofd hebben, wat wil je dan nog meer? Natuurlijk is geld makkelijk, als het er niet is kan je het ook niet uitgeven. Dan moet je keuzes maken: wat wel en  wat niet? Zo komen de kids bij ons op nr 1. Ik schuif mezelf naar achteren omdat ik mezelf niet belangrijk vind in dat opzicht. Maar dat zal je altijd zien, als het niet kan, blijkt het toch te kunnen.

Is tijd voor mijzelf egoïstisch?

Een tijdje terug kwam ik via Facebook een oproep  tegen van de Beautybank. Ik dacht bij mezelf het is nu Femke-time terwijl ik het op het zelfde moment ook nog eens egoïstisch van mezelf vond. Na mij aangemeld te hebben dacht ik we zien wel. Een paar weken later kreeg ik een telefoontje van Karin met betrekking tot de aanmelding bij de BeautyBank. Van binnen kon ik huilen. Ik dacht, wat is dit fijn! Vooral omdat ik al een geruime tijd niet
meer naar de kapper kon. Met mijn haren was er helaas iets fout gegaan en wel zodanig dat ik met de tondeuse de boel helemaal kaal moest scheren, hoe fijn is het dan om een heerlijke en mooie behandeling te krijgen. Ik voelde me echt een koningin in de stoel bij Christa. Zo heerlijk dat je helemaal verwend wordt en het zelfverzekerde gevoel terug krijgt van de verzorging alleen al Ik kan Christa lang niet genoeg bedanken voor wat zij voor mij gedaan heeft. Mijn boodschap is dan ook wees niet bang om de stap te zetten, ook jij mag er zijn. Er zijn nu eenmaal situaties waar je niks aan kan doen. Waarvoor zou je je schamen, én  je iets aantrekken van hoe mensen over je denken of erger oordelen zonder dat ze je kennen. Ik kan alleen maar zeggen geniet van alles om je heen dat is meer dan alles waard
Femke

Met oprechte aandacht dat stukje zelfvertrouwen laten groeien

Deze keer kreeg ik een aanvraag voor Femke die door omstandigheden in de schuldsanering is gekomen. Hierdoor was het voor haar niet vanzelfsprekend om haar uiterlijk de juiste boost te geven die ze juist voor haarzelf zo goed kon gebruiken. We hebben een gezellige middag gehad in de salon en het was erg leuk om de vrije hand te krijgen in de kleur en het kapsel. Femke zelf heeft wel even getwijfeld of ze zich moest opgeven want het is en blijft toch een enorme stap voor mensen.
De Beautyprofessionals zijn er voor om met oprechte aandacht dat stukje zelfvertrouwen te laten groeien! Ikzelf en ook mijn overige collega’s uit het vak waarbij we altijd met het uiterlijk van mensen werken doen het graag en met veel plezier! Voor ons een kleine moeite om af en toe iets te geven en te zien dat we iets kunnen betekenen in hoe een persoon zich voelt. Want zeg nu zelf: innerlijk is uiteraard het belangrijkst, maar voor een persoon profileert het zich vaak beter als het uiterlijk matcht met het innerlijk, waardoor je toch iets zelfverzekerder bent!

Al met al een een geslaagde dag!

Christa

Lees ook...

Popular Articles...