Onder het kopje ‘Vooruitkijkspiegel’ schrijven we steeds over de ervaringen van clienten van de BeautyBank die bij een beautypartner zijn geweest. Nu kijken we allemaal wel eens in de vooruitkijkspiegel. Een moment van inzicht, bewustwording een moment waarin stukjes van de puzzel op hun plek vallen.

 Mijn vooruitkijkspiegel

Afgelopen maanden heeft mijn hoofd nogal wat te verduren gehad. De aandacht voor mijn gezondheid heeft letterlijk de aandacht voor mijn uiterlijk op een zijspoor gezet. Door een hersenoperatie heb ik tegenwoordig een ritssluiting van twintig centimeter op mijn hoofd. Een lelijke scheiding in mijn kapsel die ook nog eens niet zo goed wilde helen. Het wachten op de genezing en het overgevoelige babyhuidje dat in het litteken is ontstaan heeft me onzeker gemaakt. Maar wat er ook allemaal gebeurde, mijn haar groeide gewoon door. Zo zeker als ik van mijn uiterlijk ben geworden toen ik eenmaal een volwassen vrouw werd, zo onzeker ben ik weer geworden na mijn operatie.

Angst overwinnen

Mijn genezing, angst en de nieuw ontstane uiterlijke onzekerheid hebben mij vier maanden bij de kapper weggehouden. Ik moest de stap nemen en mijn angst dat mijn litteken zou beschadigen overwinnen want mijn haar is in de afgelopen dertig  jaar niet meer zo lang geweest.  Er moest iets gebeuren. Het maken van een afspraak was echt een stap.

Moeilijke keuze

Nu besef ik, waarschijnlijk meer dan ooit, dat ik de luxe heb dat ik een baan heb en me een kapper kan veroorloven. Daarnaast heb ik ook nog de extra luxe dat ik heel veel kappers heb leren kennen. Allemaal toppers die meewerken aan de droom van de BeautyBank en steeds meer mensen de mogelijkheid bieden te ervaren wat een beauty professional met je kan doen. Met zoveel professionals is het echt heel lastig kiezen. Iedere kapper die ik ken is een topper maar dit keer was er één vrouw die in mijn hoofd bleef ronddansen, Hylke Bazen.

Power vrouw

In mijn zoektocht naar nieuwe kracht werd ik enorm aangetrokken door Hylke waarvan ik vanaf de eerste blik al wist, dit is een vrouw met een enorme krachtige uitstraling die ik ook in haar werk terug zie.  Zij heeft en prachtige salon in het pittoreske Muiden en is iemand die ziet wat er nodig is en creëert.

Mijn metamorfose

Na vier maanden, waarin alleen artsen aan mijn hoofd hebben gezeten, voelde het zo fijn de vaardige handen van een vakvrouw in mijn haren te voelen. Hylke draaide er niet om heen, of eigenlijk misschien precies wel want met het nieuwe kapsel dat ze vandaag voor mij gecreëerd heeft de scheiding die de chirurg geplaatst heeft laten verdwijnen. Ik voel weer als nieuw en kan er weer tegen aan. Ok, de operatie is niet in mijn koude kleren gaan zitten en heeft me nog wel wat hordes meegegeven die ik komende maanden ga overwinnen, maar ik verlies geen energie meer aan onzekerheid over mijn uiterlijk. Hallo daar ben ik weer. Hylke dank je wel XX

Karin

 

Lees ook...

Popular Articles...