De BeautyBank reist altijd met ons mee. In 2015 ontmoette we, tijdens een reis op Cuba, Julio. Deze barbier moest zijn werk doen met een tondeuse uit 1960. Oud, roestig, bot en eigenlijk levensgevaarlijk, met losse aan elkaar gedraaide koperdraadjes naar het stopcontact.Maar in een land als Cuba is alles schaars. Zijn grootste wens, een nieuwe tondeuse konden we in vervulling laten gaan via de verkoop van een fotoboek. Wij vonden Julio toen maar maar dit keer weet Cuba ons ook te vinden. Claudia Bottinga die voor haar reisbureau meerdere malen per jaar in Cuba komt en de tondeuse naar Julio bracht belde ons met een nieuw aangrijpend verhaal en een vraag waar wij als BeautyBank graag een antwoord op wilde vinden.

Wens van Cubaanse Uberlinda

Een appje met een triest bericht tevens vraag ontving ik van Claudia op het moment dat zij in Cuba bij haar beste vriendin Uberlinda was.

Ieder mens, vrouw of man, ongeacht leeftijd kleur of afkomst, verdient het om te stralen van zelfvertrouwen en eigenwaarde, zo ook lieve Cubaanse Uberlinda. Helaas was zij, geveld door kanker en door de chemo, al haar haren verloren.

Direct na haar terugkomst uit Cuba belde Claudia mij met de vraag of wij vanuit de BeautyBank iets konden betekenen voor Uberlinda. Een paar telefoontjes later had ik een mooi gesprek met Joyce van Pruik bij u thuis. Zij gaf aan dat ze graag iets moois wilde betekenen al zou de procedure wel ongebruikelijk zijn omdat ze helaas niet bij Uberlinda thuis langs zou kunnen gaan. Maar via haar professionele communicatie met Uberlinda via Claudia, kon zij tot een prachtig haarwerk komen.

De reis van een prachtig haarwerk

Omdat Claudia in het buitenland zat ging de eerste etappe van de reis van het haarwerk voor Uberlinda via de BeautyBank. Bij Joyce thuis mocht ik het haarwerk voor Uberlinda ophalen. Het stond klaar in een mooie cadeauverpakking. Zelfs de gebruiksaanwijzing was al in het Spaans vertaald en ook de benodigde verzorgende producten waren er aan toegevoegd. Zodra Claudia even in Nederland was haalde zij het mooie cadeau op om het direct mee te nemen naar Cuba.

Emotionele ontvangst

Tijdens een zeer emotioneel moment nam Uberlinda het haarwerk in ontvangst. Woorden doen te kort in de beschrijving maar haar mooie lach en het zien van haar blijdschap zeggen genoeg. Claudia heeft een video gemaakt van de intens dankbare Uberlinda en heeft de moeite genomen om te vertalen hoe zij haar dankbaarheid in het Spaans heeft getracht uit te drukken.

“En dit is wat Uberlinda zegt in het filmpje…zie hier de video

De vertaling van haar dankwoord

Hallo Joyce ik ben jou zo dankbaar want wat is het vreselijk om naast de verschrikking van kanker als vrouw ook nog eens je haren te verliezen, ik ben zo emotioneel door alles en zo blij met lieve mensen om haar heen als Joyce en wil haar graag uitnodigen op fb en haar graag ontmoeten wanneer ze naar Cuba komt”

De focus van de BeautyBank

De focus van de BeautyBank ligt primair in Nederland maar zelfs in een rijk land als Nederland is veel verborgen armoede. De BeautyBank ziet daar dan ook haar belangrijke taak in het mogelijk maken van uiterlijke verzorging voor diegenen die zich dat niet kunnen veroorloven.
Maar, met de primaire aandacht op Nederland, blijven wij niet stilzitten als de roep om hulp ons bereikt op het gebied van zelfvertrouwen en eigenwaarde vanuit uiterlijke verzorging. Waar mensen ook op de wereld wonen, het is van belang jezelf te kunnen ontwikkelen en te investeren in jouw persoonlijke esthetische kapitaal, oftewel de eigen schoonheid en het mooi mogen voelen op een manier waar jij je fijn bij voelt.

Mooi lief mens en vakvrouw Joyce dank voor jou en dit mooie geschenk!

Lees ook...

Popular Articles...