Het leven is een grote hindernisbaan. Sommige personen gooien bij de eerste de beste hindernis de handdoek in de ring en gaan bij de pakken neer zitten terwijl anderen de ene hindernis na de andere nemen. Waar halen ze de kracht vandaan om steeds weer de hindernis te bestormen zonder dat ze weten wat er na het nemen van de hindernis op ze wacht? Mariëlle leerde ons een belangrijke les met haar verhaal.

Mariëlle vertelt

“Een tijdje geleden heeft een vriendin mij opgegeven bij de Beauty Bank. Zij heeft daar namelijk een kappersbehandeling van gekregen en was daar zo enthousiast over, dat zij mij ook graag deze ervaring wilde geven. Ik vond dat superleuk en was blij verrast toen Karin mij belde en mij ook deze behandeling wilde geven.”
Als wij haar verhaal lezen, staan we er enorm verbaasd over, hoe sterk zij ondanks haar problemen in haar schoenen staat.

Ik ben een gelukkige moeder van twee geweldige zoons. De jongste is 11 en de oudste is 18 jaar. Ik zit in de bijstand, doordat ik moeite heb om alles te kunnen bolwerken. Mijn beide jongens hebben ADHD, de ene heeft PDD-nos en de ander Asperger en is ook hoogbegaafd. Ik heb zelf ook ADD, fybromyalgie, het syndroom van Tietze en een extreme spierspanning in mijn lichaam die mijn gewrichten in elkaar drukken, met slijmbeursontstekingen als gevolg. Dit laatste komt doordat ik helaas meerdere trauma’s in mijn jeugd heb opgelopen, waardoor ik mij niet meer kan ontspannen. Mijn lichaam zit altijd in de “vlucht-modus”, oftewel, al mijn spieren staan continu aangespannen.

Dit probeer ik met o.a. EMDR therapie aan te pakken. Voorheen heb ik verschillende pogingen gedaan, zoals dry-needling, cupping, veel fysio’ s, chiropractors, acupunctuur en noem maar op. Echter volgens de pijnpoli heb ik voornamelijk ontspanning nodig om van de grootste pijnen af te komen. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Mijn dagen zijn nu redelijk gevuld met allerlei instanties die over de vloer komen, naast het huishouden. Deze hulp heb ik nodig door mijn lichamelijke klachten en mijn ADD. Want met ADD kinderen opvoeden die juist gebaat zijn bij ritme, structuur en regelmaat, is nog een enorme uitdaging (voor mij althans).

Ik heb inmiddels wel al allerlei cursussen gevolgd over ADD (voor inzicht in mijzelf), ADHD en autisme, zodat ik handvatten heb om mijn kinderen zo goed mogelijk te coachen naar een zelfstandig en bovenal gelukkig leven. Met de oudste gaat dat gelukkig al de goede kant op. Hij gaat nu naar het examenjaar van het tweetalig gymnasium. Ik ben echt ontzettend trots op hem! En natuurlijk ook op mijn jongste, die nu naar de laatste klas van de basisschool gaat. 

Een wens voor de toekomst

Ik zie mezelf straks graag weer gaan werken. Alleen zit dat er voor nu helaas nog even niet in. Vorig jaar wel een poging gedaan door stage te lopen als grafisch lettertekenaar in de natuursteenbranche. Dit heb ik vroeger ook gedaan en wilde kijken of ik dit weer kon oppakken. Maar helaas was ik nog niet helemaal van mijn burn-out genezen. Dus dit heeft maar enkele maanden stand gehouden. Maar hopelijk komt die tijd er wel snel aan, dat het beter gaat en ik weer kan gaan werken. Dan ben ik weer lekker onder de mensen en kan ik mij weer “nuttig” voelen.

Ik ben met een online cursus voor Stress- en burn-out coach gestart. In eerste instantie om de opgedane informatie als handvatten in mijn eigen leven toe te kunnen passen. Ten tweede, omdat ik altijd erg geïnteresseerd ben geweest in psychologie. Dus met het oog op werk in de toekomst.
Maar goed, terugkomend op de ontspanning die ik nu zo nodig heb…

Opgeladen voor de volgende stap

Na ons telefoongesprek bracht Karin mij in contact met kapster Bianca en al snel konden wij samen een afspraak maken. Ik werd heel hartelijk ontvangen en jemig, ik werd echt drie (!!!) uur lang in het zonnetje gezet! Dus over ontspanning gesproken! Bianca is echt een hele lieve vrouw. Ik heb enorm genoten van haar gezelligheid, gastvrijheid en liefdevolle aandacht. Ben echt ontzettend blij met mijn nieuw kapsel. Ik straal helemaal weer! En krijg daar ook complimenten over.

Meer zelfvertrouwen en zó dankbaar

En dat doet je als mens echt even goed en geeft je zelfvertrouwen weer even een boost. Kortom, ik ben zó ontzettend blij en dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen, dankzij mijn vriendin.
Karin en Bianca , nogmaals ontzettend bedankt voor alles wat jullie mij gegeven hebben. Jullie zijn TOPPERS met een hart van GOUD!!!

Enkele woorden van Mariëlle’s vriendin…

“Beste Mariëlle, Je hebt deze behandeling echt meer dan verdiend! Jij vecht zo hard ondanks alles, jij bent een van mijn voorbeelden. En doordat ik van het initiatief van de Beauty Bank mocht genieten, wilde ik het jou ook laten meemaken. Ik vind jouw nieuwe kapsel echt zo mooi , jij straalt weer! Bianca heeft er prachtig werk van gemaakt!   Groetjes, Erika”

Lees ook...

Popular Articles...