Het aantal cliënten dat zich aanmeldt bij de BeautyBank blijft groeien en langzaam maar zeker wordt de ontstane wachtlijst korter. Meer professionals sluiten zich aan en het team vrijwilligers, die de verbinding maken tussen cliënten en beauty-professionals, groeit ook. Het is dan extra leuk als iemand als Trudie zo spontaan reageert als ze ineens iemand van de BeautyBank aan de telefoon krijgt.

Trudie’s verhaal

Wat een verrassing! Ik werd gebeld door Karin met de uitnodiging voor de Beautybank. K had me daar ooit voor opgegeven maar niet meer bij stilgestaan. Verrassing dus!

Hoe zat het ook alweer?

De bedoeling van de BeautyBank is duidelijk: mensen in een lastige/nare situatie helpen een stap vooruit te zetten door hen een behandeling te geven (haar, huid, make-up, etcetera). De eerste stap is het aanmelden, vervolgens het gesprek met Karin en dan het spannendste gedeelte: contact leggen met de persoon die zich heeft aangeboden als professional. Met een steuntje in de rug van Karin nam ik contact op en ik mocht diezelfde dag al bij Elvira komen. Dat was een heel vlugge actie 😉 en voor mij heel fijn: zo kon ik niet nog dagenlang spanning opbouwen.

Ik ben gezegend met man, kids en … Floris

Ik ben gezegend met een lieve man en vijf prachtige kinderen. Daarnaast heb ik sinds twee jaar een assistentiehond, Floris, die mij begeleidt als buddy. Ik heb complexe PTSS en last van depressies. Op dit moment werk ik aan mijn herstel en is de depressie stabiel. De PTSS speelt een rol in mijn dagelijks leven, veel situaties roepen spanning op. Door de begeleiding van Floris kan ik toch zelfstandig naar buiten, alleen thuis zijn, naar een winkel gaan etcetera. Hij vergroot mijn vrijheid dus door mij af te leiden, een veilig gevoel te geven en me te begrenzen. Tegelijk stimuleert hij mij om uit bed te komen, naar buiten te gaan en dingen te ondernemen die normaal gesproken zo vanzelfsprekend lijken.

Floris…

Hij vergroot mijn vrijheid door mij af te leiden, een veilig gevoel te geven en me te begrenzen.

Nu ik naar Elvira mocht gaan was ik onzeker: Floris meenemen, hoelang duurt het, lukt het hem om zolang naast me te liggen, hij is nog maar 2 jaar!? Als tussenoplossing is Floris thuis gebleven en is mijn zoon meegegaan. Hij nam zijn visspullen mee want tegenover Elvira’s salon was een geweldige visplek. Na de kennismaking met Elvira is hij gaan vissen.

Verwonderd en blij met de liefdevolle aandacht

Mijn spanning was bij aankomst erg hoog. Het voelt alsof ik dan moet overgeven. Gelukkig gebeurt dat niet echt, maar het is natuurlijk geen prettig gevoel. Het onbekende, iets voor mezelf doen…..dat riep spanning op. Gelukkig zakte dit na een uur weg en kon ik verwonderd en blij zijn met de liefdevolle, respectvolle aandacht die Elvira aan me gaf. 

Speciaal voor mij had ze haar tijd zo ingedeeld dat er geen andere klanten in de salon waren, erg fijn. Ze nam uitgebreid de tijd om mijn haar te bekijken, voelen en een plan te maken. Ik heb rossig haar en wat krul, maar helaas veel pluizig haar. Elvira kon goed uitleggen wat de oorzaken daarvan kunnen zijn en hoe ik dat zou kunnen verbeteren, ook met mijn minimale budget.

Elvira liet me zien welke kleuren mooi zouden passen bij mijn haar, nadat ze dit geknipt had. Ik was benieuwd hoe de kleur zou zijn op mijn hoofd en of mijn krullen mooier zouden worden. Mijn haar is een gevoelig punt; ik heb nogal negatieve associaties met mijn haar. Dat maakt ook dat ik het vaak kort draag, en gepriegel aan mijn haar niet prettig vindt. Toch zou ik dit willen veranderen: mijn haar als sieraad, mooi, zacht en bij mij passend. Dat besprak ik met Elvira en zij heeft mijn haar op een zachte manier (en met natuurlijke producten) verzorgd, het heeft geen moment pijn gedaan.
Het resultaat was prachtig! Een mooie, pittige kleur, zachte krullen…..

Met de adviezen gaat dat in de toekomst zeker veranderen

Doordat mijn haar al flink beschadigd was lukte het niet om de allermooiste glans naar boven te halen, maar met de adviezen van Elvira gaat dat in de toekomst zeker veranderen.  De tips die ze me gaf ga ik toepassen als experiment en ik mag haar op de hoogte houden van mijn bevindingen.

Al met al was het een spannende stap die me heeft laten zien dat een kapper juist fijn kan zijn, mijn haar mooi kan zijn en dat een verwenmoment als dit echt bijdraagt aan het herstel van mij (en van mijn haar 😉 ). Het voelt echt anders, mijn haar zit mooi en voelt fijn, en in de gesprekken met Elvira kwamen veel mooie punten naar voren die me ook weer hebben bepaald bij de persoon die ik ben. Heel hartelijk dank!

Elvira deelt haar ervaring

Trudie stapt hier binnen als een vrouw die dankbaar opgewekt en sterk is, terwijl ze misselijk is van angst.. zonder haar hulphond, waar ze alle vertrouwen in heeft maar door wat haar is aangedaan geen mens meer vertrouwd en toch uit haar angst is gestapt .. heel erg dapper !

Dit was voor mij ook de trigger om ook te laten zien dat er ook nog vriendelijke mensen zijn op deze wereld en ik ben dankbaar dat ik daar mijn bijdrage aan heb kunnen geven ! Wens haar alle geluk om te glimlachen in die vooruitkijkspiegel!

Groetjes
🙂
Elvira van Elvira’s Haarstudio

Lees ook...

Popular Articles...