Regelmatig horen wij de verhalen van mensen die vanuit financiële problemen kompleet met hun rug tegen de muur gedreven worden omdat het door allerlei instanties zo complex wordt gemaakt. Ze zoeken krampachtig naar oplossingen en grijpen daarbij alles aan in de hoop dat ze ook nog iets wat op een normaal leven lijkt kunnen leiden. Maar als je zo wordt opgeslokt door de geldstress vergeet je soms dat je ergens hebt aangeklopt waar ze je graag even van al de zorgen willen afleiden en waar gedacht wordt in wat nog wel mogelijk is. Lees het relaas van Joke

De vooruitblik van Joke

Ik ben een vrouw van 48 jaar oud en ik heb al 14 jaar de ziekte Sarcoïdose. Door mijn ziekte heb ik in heel veel ziekenhuizen gelegen door het hele land. Het erge van deze ziekte is dat het nooit zal genezen en dat deze ziekte je dus van binnen helemaal kapot maakt door het ontstaan van littekenweefsel dat achterblijft na de ontstekingen. Door dit littekenweefsel worden dus ook organen aangetast waardoor ik ook lichamelijke klachten heb. Ik kan niet meer veel lopen en heb het veel benauwd. Hier blijf ik dus mijn hele leven lang last van hebben.

Zoeken naar verschillende hulp loont

Ik heb mijn partner 12 jaar geleden leren kennen. Wij hadden eerst een vriendschappelijke band die steeds sterker werd. Mijn man is in die begintijd gescheiden. Daar heeft hij een hoge schuld aan overgehouden. Wij zijn toen 4 jaar bezig geweest om in de msnp te komen. Deze werd echter steeds door de instantie die het zou regelen verkeerd ingevuld. Na 4.5 jaar en een andere hulpinstantie zijn we dan eindelijk in de wsnp terecht gekomen. Doordat ik bij de rechter heb aangegeven dat ik ook zou helpen bij het maandelijks aflossen van de VTLB, kon mijn partner in de wsnp komen en hebben wij dus in de maand heel weinig om van te leven. Door dit feit ben ik gaan zoeken op internet om verschillende hulp te krijgen. Hier kwam ik terecht bij de BeautyBank. Ik heb mij toen aangemeld.

Ik was niet vergeten

Door alle zorgen rondom de financiën en mijn ziekte was ik dit weer vergeten, tot Karin mij opbelde en vertelde dat zij mij wilde helpen door middel van een nieuw kapsel en/of een make-up sessie. Wat was ik hier dolblij mee. Wij hebben toen gelijk een afspraak gemaakt en een week later was daar Peter de kapper. Hij heeft gekeken wat mij leuk staat en overlegd wat we zouden doen. Peter heeft mij toen gekapt en een echt kapsel aangemeten na al geruime tijd niet meer bij een echte kapper te zijn geweest en een echt leuk kapsel te hebben gehad. Wat een vakman deze Peter. Gezellig en ook nog goed. Zelfs mijn man was verrukt van mijn kapsel. Ik ben echt blij dat de BeautyBank bestaat. Mijn zelfvertrouwen is weer gestegen naar bijna 100 procent en ik word zelfs pittig en  kittig genoemd door mijn man.  
Groetjes van een zeer dankbare vrouw.–

Peter de kapper vertelt over zijn ontmoeting met Joke

Op verzoek van Karin ben ik langsgegaan bij Joke in Gouda. Ik werd door Joke en haar man vriendelijk en gastvrij ontvangen. Ik zag een vrouw die zichtbaar een moeilijke tijd achter de rug heeft en er eigenlijk nog midden in zit. Ik zag ook een haardos die al tijden geen professionele kapper meer had gezien. Maar ik zag ook een paar prachtige blauwe ogen. Ogen die, ondanks alles, straalden en die nog mooier tot hun recht komen als ze worden omlijst met een goede coupe en mooie haarkleur. 

Joke gaf zelf aan dat ze graag haar grijze haren ingekleurd wilde hebben, met leuke plukjes. De haren waren op kaaklengte geknipt en dit mocht van haar ook een stuk korter. Ik heb Joke’s haar gekleurd in een mooie chocoladebruine kleur die haar natuurlijke haarkleur dicht benadert. Daarnaast heb ik bovenop een aantal highlights geplaatst zodat wat meer diepte in de kleur ontstaat. Als laatste heb ik er een leuke, frisse coupe in geknipt die Joke zelf ook makkelijk kan onderhouden. De tijd is voorbij gevlogen en voor ik het wist zat ik weer in auto waar ik een appje kreeg van Karin die een dankbaar bericht van Joke had ontvangen die weer helemaal straalde dankzij mij, en dat is voor mij de reden om de volgende keer weer ja te zeggen…

Hair by Peter Dollee

Lees ook...

Popular Articles...