Als cliënten zich aanmelden bij de BeautyBank dan bellen we ze zo snel mogelijk. Per telefoon maken we even kort kennis en bespreken hoe de samenwerking met de professional zal verlopen. Elke kennismaking komen de verhalen los. Niet dat we dat willen maar we merken dat een gedeeld verhaal lucht geeft. Niet alleen aan de verteller maar ook aan anderen die het horen en mogen lezen. Vaak ook komen in de ontspanning van een beauty behandeling de verhalen los. Alle verhalen zijn het waard te delen maar niet iedereen wil dat. Cliënten van de BeautyBank die hun verhaal willen delen geven we graag het woord. Zo meldde Marie zich aan voor haar twee dochters. Zij vond dat haar meiden na alles wat ze hadden meegemaakt het wel eens verdiende lekker bij de kapper verwend te worden. We werden er stil van. Lees het verhaal van Marie.

Marie

22 juni 2016, een dag die wij nooit meer zullen vergeten. Politie aan de deur met de mededeling dat dat onze zoon van 19 een hartstilstand had gekregen tijdens een presentatie op school.
Je leeft op dat moment in een rollercoaster. Zijn situatie was dusdanig dat zijn hersenen te lang zonder zuurstof hadden gezeten tijdens deze hartstilstand en er blijvende hersenbeschadiging was opgetreden. Hij is niet meer uit zijn coma gekomen. Tijdens gesprekken in het ziekenhuis is besloten dat hij zijn laatste dagen thuis mocht doorbrengen. op 3 juli 2016 is hij overleden.Vanaf dat moment zijn wij ook in de medische molen beland om uit te sluiten, of niet, dat het erfelijk bepaald zou kunnen zijn.
Maanden lang zijn er onderzoeken gedaan bij ons alle 4 met uiteindelijk een positieve uitslag. Uit  onderzoeken waarom een, voor ons, gezonde jongeman van 19 jaar kan overlijden op deze jonge leeftijd is uiteindelijk niks gekomen. Ik zeg altijd als men mij er naar vraagt dat hij is overleden aan de gevolgen van een hartstilstand.

Je leven gaat weer verder en de scherpe kantjes gaan er af maar ’t gemis blijft een leven lang. Door dit alles is er ook een breuk ontstaan in ons huwelijk wat er toe heeft geleid dat wij gaan scheiden. Nu anderhalf jaar verder, 5 januari 2018  hebben mijn twee dochters van 12 en 17 en ik een mooi huurhuisje gevonden in Makkum. Hier hopen wij de rust te vinden en alles een plekje te geven. Door dit hele gebeuren staat al het andere op lager pitje, je uiterlijke verzorging schiet er bij in, overleven is nummer 1 op dat moment. Geld voor een bezoekje aan de kapper is er vaak niet en wordt uitgesteld. Tot ik het initiatief van de BeautyBank tegen kwam op Facebook. Ik heb geschreven en nooit gedacht dat we uitgekozen zouden worden, want ja er zijn natuurlijk zoveel mensen die zich hier voor op geven.
Tot ik een telefoontje van Karin kreeg en dat ik een afspraak mocht maken met Brigit van kapsalon Haar en Zo.
Op 30 december zijn we met z’n 3en naar de kapsalon gegaan en een heerlijk verwendagje gehad. De oudste wilde een flink stuk van d’r haar af plus steilen en de jongste wilde er ook een flink stuk af. In eerste instantie had ik alleen mijn dochters opgegeven omdat zij gewoon zo’n dag verdienen maar zelf mocht ik ook op de kappersstoel plaatsnemen en werd mijn haar geknipt  en gekleurd en tot slot nog een mooie make up aangebracht. Bij het afscheid kregen we nog een goed gevulde goody bag mee.
Van 10 tot 14 hebben wij bij Brigit doorgebracht en ze nam echt alle tijd voor ons. Het lange wachten was zo voorbij.
Lang verhaal kort te maken, voor ons 3en een dag om nooit te vergeten dankzij de BeautyBank en Brigit.
Vr.gr. Marie, Anke en Yrsa.

 

Brigit van Haar en Zo vertelt

Sinds een jaar zet ik mij in als beauty professional voor de BeautyBank, omdat ik het een fantastisch initiatief vindt. Vlak voor de decembermaand ‘feestmaand’ heb ik op Facebook een berichtje van de BeautyBank gedeeld om het wat meer onder de aandacht van de mensen te brengen. Niet veel later werd ik gebeld door Karin. Ze had een aanvraag ontvangen van een cliënt bij mij uit de buurt en ze was diep ontroerd door haar verhaal. Ze had haar 2 dochters opgegeven, omdat ze de meiden graag een hart onder de riem wilde steken. Al snel had ik door om wie het ging en vroeg ik of het Marie was, dat bleek inderdaad zo te zijn.

Het gezin van Marie heeft een hele ingrijpende tijd achter de rug, dé nachtmerrie en angst van iedere ouder/broer/zus werd voor hun werkelijkheid, maar daar bleef het helaas niet bij…
Omdat ze nu letterlijk ook voor een nieuwe deur, een nieuw begin, staat wilde Marie graag haar dochters opgeven voor een verwendagje. Haarzelf zette ze op de achtergrond en was niet het belangrijkste vond ze.
Ik heb ontzettend veel bewondering voor haar, hoe sterk ze is en doorgaat na hun grote verlies, maar vooral hoe ze rotsvast klaarstaat voor haar dochters. Daarom heb ik besloten om er een echte moeder/dochterdag van te maken.

Een dag voor Oud & Nieuw was het zo ver en de 3 dames kwamen binnen in de salon. Een beetje giechelend van spanning namen ze plaats in de stoel. De salon kennen ze wel, maar dit was toch anders dan anders. De meiden wilden beide een flink stuk eraf dus we zijn voor een mooi halflang modelletje op één lengte gegaan. Bij Marie hebben we haar haar in een diepe winterse violettint geverfd met een rode gloed in de lok. Het model is zo geknipt dat ze het zowel naar voren als naar achteren kan dragen.
Na het stylen en make-uppen zat het gezellige verwendagje er al weer op.
Eenmaal weer thuis kreeg ik van Marie en de meiden nog een super lief berichtje met foto om me nogmaals goed te bedanken.

Trots dat ik dit dankbare werk mag doen!!

Lees ook...

Popular Articles...