Roland is de vliegende keep van de BeautyBank. Een mobiele mooimaker die vol passie daar inspringt waar de BeautyBank nog geen aangesloten professionals heeft. Roland deelt zijn mooie ervaringen.

Naar Groningen

Vrijdagochtend. De zon schijnt al, maar het huis is nog stil. Op mijn mobiel na dan. De wekkerfunctie gaat af, lekker vroeg, want het is pas 05:30u. Een uurtje later rijd ik door het Noord-Hollandse landschap om via de afsluitdijk richting Groningen te rijden. 

Begin van het jaar werd ik gebeld door verbinder Anja van de BeautyBank. Of ik een paar dames wilde voorzien van mooi haar. Tuurlijk, geen probleem dat doe ik graag.

Corona gooide echter roet in het eten. Alle afspraken waar de dames zo enthousiast naar uitkeken moesten afgelopen Maart geschrapt worden. Na de vele weken die we niet mochten werken als kapper was het eindelijk zover. Op alle appjes werd gelukkig gereageerd dat iedereen gezond was en alle afspraken konden blij genoeg doorgaan. 

Lony, klaar voor het 1e verjaardagsfeest

Mijn eerste cliënte Lony vertelde oma te zijn en s’middags naar het 1e verjaardagsfeest van haar jongste kleindochter te gaan. Ze wilde weer eens mooi haar hebben. Geen probleem natuurlijk, haar feestkapsel moest wel hebben opgevallen want zelfs de verjaardagsvisite stuurden bedankjes en complimenten.

Jettie, fris, kort en vrolijk

In Groningen stad wachtte mijn tweede afspraak, Jettie.. Een mindere kapperservaring in het verleden en de restanten van een minder goed gelukte haarkleuring zijn de uitdaging. Maar ook de angst voor een te grote verandering in een keer. De nieuwe boblijn met laagjes vond ze al leuk, maar nog niet leuk genoeg. Korter? Ja hoor dat kan, met een brede lach op haar gezicht en haar frisse korte haar en vrolijke gezicht liet ik haar achter. Op naar mijn derde afspraak.

Rosaly, zo’n mama die zichzelf wel eens vergeet

Ik was er al, maar mama Rosaly was nog druk om haar dochters van school te halen. Haar kloek bleek een gezellige en dolle boel. 

Wanneer de aandacht altijd naar je kids gaat, vergeten mama’s zich zelf wel eens. De BeautyBank voucher die ze had gekregen in het kerstpakket van Kim Feenstra was dan ook een uitkomst voor haar. Na haar vier dochters geknipt te hebben nam ook mama  plaats op mijn stoel. Haar lange haar en zelf geknipte lok waren toe aan een nieuwe look.  

Zo mooi…

Vanochtend zat ik lekker met mijn koffie in het ochtendzonnetje de dag van gisteren te overdenken en alle leuke reacties terug te lezen. ‘Heel erg bedankt voor vandaag’, ‘in 25 jaar heb ik niet zo’n mooi haar gehad’, ‘iedereen vindt het super mooi en vol’, ‘ik ben heel blij’, ‘namens mijn kids en kleinkinderen ook heel erg bedankt’. 

Hoe mooi is al die waardering en hoe eenvoudig is het eigenlijk om iemand die het zwaar heeft weer even te laten stralen.

Hoe belangrijk is het voor ieder mens  dat je haar goed zit, dat wordt nog wel eens vergeten. Nee, het is tegenwoordig helaas niet vanzelfsprekend dat met name alle vrouwen gewoon even naar de kapper kunnen. En al helemaal niet als je een alleenstaande moeder bent met opgroeiende kinderen. Hoe goed is het dan dat de Beautybank er voor hen is. 

Dank jullie wel, Lony, Jetty, Rosaly en al je pulletjes, voor jullie vertrouwen!

Jullie komen er wel! ❤️

Roland, hairbasics

Lees ook...

Popular Articles...