Wanneer je geboren wordt, hulpeloos klein bent, is liefdevolle zorg zo belangrijk om je zodanig te ontwikkelen dat je van jezelf kunt houden en liefde ontvangen en geven. Voor ieder kind is een veilige thuishaven van essentieel belang, helaas loopt dat niet voor iedereen zo. Hoe herpak je jezelf keer op keer en vindt je de waardering in jezelf terug.

Als de basis niet veilig is

In mijn jeugd ben ik niet fijn behandeld, mishandeld, vaak gepest binnen het gezin, en dit is op school ook doorgegaan. Mijn hele schooltijd herinner ik als een vreselijk onzekere en pijnlijke periode, ik hoorde er totaal niet bij, en ik had maar één of twee goede vriendinnen. 
Omdat ik thuis geen liefde kreeg zocht ik naar liefde en kreeg veel vriendjes die mij wel het gevoel gaven dat ik wel mooi was, en lief was, enige geborgenheid kon ik vinden alleen daar verdween mijn onzekerheid niet mee. Om met mijn onzekerheid te leren omgaan ging ik modellenwerk doen, met dikke lagen make-up op, natuurlijk heel slecht voor je huid, ik had namelijk veel acne, en daardoor moest er wel veel make up op want acne werd natuurlijk niet geaccepteerd voor een fotoshoot, ook al is het iets wat vaker voorkomt, geen enkel magazine wil dat op de voorpagina. Ik begon de make-up te zien als iets om letterlijk mijn onzekerheden mee af te dekken, en het zag er ook nog eens prachtig uit op de foto’s! 

Ik vond mezelf gewoon echt lelijk

Maar elke keer in de avond na het douchen, of in de ochtend na het opstaan wanneer ik in de spiegel keek vond ik mezelf gewoon echt lelijk. Ik dacht altijd pfff snel de make up er weer op en zo ging ik door het leven. Ik kreeg relaties, trouwde en kreeg kinderen, ondanks dat alle mensen die mij liefhebben tegen mij zeiden..’ je bent echt een prachtige meid ook zonder make up’, alleen zag en voelde ik dit totaal niet. 
Wat ik zag waren de littekens van het verleden en de acne daarom dacht ik aan microdermobrasie. Als die grote grove littekens weggewerkt kunnen worden, dan hoef ik dat niet elke keer te zien wanneer ik mezelf zie in de spiegel, of op een foto die in het ‘verkeerde” licht is gemaakt. Want zelfs op foto’s en in de zon zie je de littekens door mijn foundation heen, daar gaat het natuurlijk ook in ophopen! 
Ik hoop na de behandeling een stuk vrolijker naar mijn eigen gezicht te kijken in de spiegel, niet meer terug kijkend op het verleden, maar naar de toekomst…

Wat ik zag waren de littekens van het verleden

Nu ziet mijn huid eruit als herboren,
en zo voel ik mij ook

Lieve Laura Ik vond het zo een fijne ervaring bij jou. Je bent erg deskundig en weet alles over de huid. Ik heb alle vragen kunnen en mogen stellen die ik wilde weten waardoor ik nu zelf aan de slag kan thuis met mijn budget producten. Je hebt mijn huid heerlijk verwend met massage en reiniging van mijn gezicht waardoor mijn huid nu aanvoelt, er uitziet als herboren! En zo voel ik mezelf eigenlijk ook haha. Onwijs bedankt voor deze heerlijke behandeling, mede mogelijk gemaakt door de BeautyBank! Ik wil ook Karin bedanken voor het verbinden, haar zorg en liefde. ❤

Liefs xx

Beautyprofessional Laura deelt haar ervaring

Na mijn aanmelding een half jaar geleden heb ik mijn eerste BeautyBank cliënt mogen ontvangen in de salon! Alvorens de kennismaking met de cliënt zelf, heb ik telefonisch contact gehad met Karin, Oprichtster van de BeautyBank. Ze vertelde mij dat ze een leuke match had gevonden met één van haar cliënten. Een jonge moeder van vijf kinderen die wel even een momentje voor haarzelf kon gebruiken. Karin heeft ons in verbinding gebracht, waarna ik zelf contact met haar heb gehad. We hebben besproken wat zij graag voor een behandeling zou willen ondergaan. Ze vertelde dat ze vroeger, en nu nog steeds, last had van onzuiverheden en niet goed wist hoe ze haar huid moest verzorgen. Onlangs heb ik haar mogen ontvangen in de salon. Nadat ik haar huid had bekeken en een intake gesprek had afgenomen hebben wij gekozen voor de Actieve Oxygen gezichtsbehandeling. Speciaal voor een onrustige huid om deze goed te reinigen, hydrateren en kalmeren! En ik heb haar wenkbrauwen mooi in vorm geëpileerd. 

liefdevol advies

Omdat ze een heel krap budget heeft om maandelijks te besteden, vond ze het erg moeilijk om de juiste producten uit te zoeken voor haar verzorging. We hadden hele leuke gesprekken over uiteenlopende onderwerpen en ik heb haar na afloop goed advies kunnen geven voor producten die binnen haar budget vallen en nog een Beauty-Checklist meegeven. Het was heel erg fijn om deze mooie vrouw te kunnen helpen en haar op deze manier een momentje te kunnen laten ontspannen! Diezelfde middag stuurde ze gelijk een berichtje dat ze de producten met haar kleine budget heeft kunnen kopen en hoe fijn ze deze vindt.

De BeautyBank is een stichting die beauty-professionals met cliënten samenbrengt die anders nooit een behandelingen kunnen ondergaan.


Liefs Laura Endlich (website Laura)

Lees ook...

Popular Articles...