Soms krijgen we verhalen van cliënten waarvoor we wel even op onderzoek moeten gaan om te proberen er iets meer van te begrijpen. We hadden wel gehoord van epilepsie maar wat dit precies is, wat het met je doet en hoe het je leven kan regeren, daar hadden wij nog nooit bij stilgestaan. Lees hoe Alma na een jarenlange zoektocht in het omgaan met epilepsie doorgaat en steeds meer zelf de regie over haar leven in handen neemt. Hoe fijn het is dat de aandacht voor haar uiterlijk via een professional haar daarbij nog een extra steuntje kon gegeven.

Alma deelt haar verhaal

Ik ben Alma, 26 jaar. Al sinds ik baby was heb ik epilepsie. In het begin waren het lichte kleine aanvallen. Toen ik 12 jaar werd kreeg ik opeens een grote tonisch clonische aanval en begon het heftiger te worden met mijn epilepsie. Ik werd meerdere keren lange tijd opgenomen voor onderzoeken en allerlei medicijnen uit te proberen. Iedere week kreeg ik zo’n aanval. Ik heb ook een operatie gehad om een nervus vagus stimulator te plaatsen. In de tussentijd ging school wel gewoon door. Uiteindelijk heb ik het middelbare school niet gehaald. Toen ging ik naar een dagbesteding waar ik op dit moment 6 jaar werk. Altijd was ik wel afhankelijk om niet alleen te zijn voor veiligheid. Gelukkig heb ik een familie die altijd klaar voor mij stond en zo veel mogelijke voor mij zorgde.

In 2021 was ik begonnen met een nieuwe medicatie die veel voor mij heeft gedaan. Ik vond het bijzonder dat ik één week geen aanval heb gehad. Toen ik meerdere maanden geen aanvallen had begon ik een beetje meer zelfstandig te doen.

Sinds afgelopen jaar ben ik begonnen om mij ook te ontwikkelen met het werken. Op dit moment werk ik bij dagbesteding waar ik bij een wasserij rustig aan lichte taken in de administratie kon doen. In september ben ik begonnen met een opleiding/cursus Boekhouden&Administratie. Het was een heel bijzonder moment toen ik drie maanden een eerste diploma heb gehaald. Binnenkort ga ik kijken en beginnen bij werkervaringsplek.
Ik zie dat ik steeds zelfstandiger word en daar ben ik blij om. Ondanks dat ik een familie heb die vaak willen helpen wil ik veel meer zelf doen en voor mijzelf zorgen.

Natuurlijk moet ik wel nog in zicht van andere mensen blijven voor het geval dat er wat gebeurt. Maar ik wil vooral de komende tijd steeds meer dingen zelfstandig doen, regelen en mijzelf verzorgen.

Sommige mensen weten niet en kunnen niet voorstellen wat voor invloed een chronische aandoening (o. a. epilepsie) kan doen met het dagelijkse leven.
Er kan zomaar een nieuwe wereld komen als het beter gaat.

Na het telefonische intake gesprek en het fijne contact met Luka ben ik zo blij en jullie ontzettend dankbaar voor de heerlijke behandeling van Diana

Het was een geweldige en ontspannen behandeling. Ik kreeg er zelfs van tevoren een haarmasker, Diana is een hele vriendelijke en lieve vrouw. Ze gaf mij goed advies en liet zien wat bij mij past.

Dankzij behandeling van Diana van salon Hair Creators & de BeautyBank kan ik zelfstandig verder vol zelfvertrouwen helemaal zelfverzekerd ontwikkelen in het werken en mijzelf goed laten zien.

Ik ga de frisse arbeidsmarkt in met een frisse look!

Echt ontzettend bedankt! ❤️ ❤️

Met vriendelijke groet,

Alma

Lees ook...

Popular Articles...