De wereld om ons heen is kompleet ingericht op gemak, gewin en genot. Al de reclames tonen ons blije, populaire, fitte mensen die iets consumeren. Of dat nu eetbare, drinkbare zaken zijn of verslavend goede series op Netflix die een inbreuk doen op onze nachtrust. De consumptiemaatschappij waar we samen midden in zitten is er op gemaakt dat wij op dat wat we consumeren aan gaan. Elke hap, elke klik of minuut kijktijd biedt een beleving, leidt ons even af van de dagelijkse sores en geeft een fijn gevoel, zelfs als dat niet goed voor ons blijkt te zijn vanuit verkeerde voeding of te weinig beweging. Het doorbreken van consumptiepatronen blijkt vaak essentieel maar lastig. Mooi om te lezen dat de behandeling van een beauty-professional een extra impuls kan creëren bij een client die hier keihard voor aan het knokken is.

Een mooie boost tijdens de Gecombineerde leefstijl interventie

In augustus had ik mij aangemeld bij de BeautyBank. Op dat moment was ik al zo’n half jaar bezig met de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie), ik was al wat gewicht kwijt, bewoog meer en voelde mij enorm sterk. Het is mij dan ook in mei gelukt om te stoppen roken! Hartstikke trots op mijzelf natuurlijk, maar de verloren kilootjes wisten mij daardoor helaas wel terug te vinden. 

Ik kwam in een neerwaartse spiraal terecht, had het gevoel dat ik alles voor niets had gedaan, maar toen herinnerde ik mij de woorden van de begeleider van de GLI: ‘falen mag, zolang je maar niet opgeeft!’ Dit was voor mij het moment dat ik mijzelf weer die schop onder de kont wilde geven en er weer voor te gaan.

Ik heb mij opgegeven bij de BeautyBank om mij weer wat zelfverzekerder te voelen, voor mezelf natuurlijk, maar ook voor de buitenwereld, want mensen stralen nou eenmaal veel meer wanneer ze zich goed voelen over zichzelf. Hierdoor zal de stap terug richting meer sporten ook een stuk kleiner zijn en hoop ik snel weer de goede kant op te gaan wat betreft gewicht en beweging.

Ongeveer een maandje geleden kreeg ik een berichtje voor een intake; keispannend vond ik dat, maar jeetje wat een geweldig leuk gesprek was dat. Al snel ontspande ik wat en kon ik, na het invullen van een vragenlijst, een afspraak maken bij kapper Styling’s in Hengelo en afgelopen vrijdagmiddag was het dan zover!

Wederom lichtelijk gespannen stapte ik naar binnen, voelde mij wat opgelaten, omdat ik vanwege vertraging door vervoer de afspraak kort tevoren nog had moeten verzetten, maar gelukkig hadden ze nog een plekje vrij!

Een warm welkom met een heerlijke cappuccino maakte dat ik mij al snel ontspande en kon gaan genieten van dit alles.

Ik had natuurlijk al wat foto’s opgezocht van kapsels die mij wel mooi leken en daarover werd ik goed geadviseerd. Een net iets ander kleurtje, hier wat korter, daar wat langer en voila! Het resultaat is prachtig, ik liep op wolkjes de deur uit na de nodige dank je wel  aan iedereen.

Ik heb echt 100% genoten, ben superblij met het resultaat en iedereen ontzettend dankbaar!

Ècht: DANK JULLIE WEL! 😀

Dankbare groetjes van Jessica

Lees ook...

Popular Articles...