Het bezoek aan een kapper kan op veel manieren beleefd worden. Als een routinematige handeling, het is er weer tijd voor. Als een ontspanningsmoment, even lekker alles loslaten onderuit in de stoel. Als iets spannends omdat je weet dat je dit keer iets heel anders wil, van lang naar kort, toch die aparte kleur. Of als een stressvolle stap omdat je onzekerheden spelletjes met je spelen. Een bezoek aan de kapper kent vele soorten emoties. Ook voor Diana die naar Hair & Looks in Tongelre ging.

Daar sta je dan, alles foetsie

Hoi hallo iedereen!  Mijn naam is Diana en ik ben 40 jaar. Afgelopen oktober had ik me aangemeld bij de Beautybank. Vanaf mijn 21ste sta ik al onder behandeling van de GGZ(complexe ptss diagnose / a.i.w.s), door een hoop dingen die ik in mijn leven mee heb gemaakt (anorexia, huidziekte waar ik vaker bijna mijn haren door verloor, suïcidaliteit, mijn kind verloren, (seksueel) misbruik/mishandeling, paniekaanvallen, ontvoering). Helaas kwam er afgelopen jaar(2022) een scheutje narigheid bovenop; mijn moeder bleek erg ziek te zijn en kreeg een spoed open hart operatie, en twee weken na een interne EMDR trauma therapie, was mijn appartement compleet verbrand aan de binnenkant door een ongeluk, waarbij mijn huisdieren waar ik ontzettend veel van hield ook zijn overleden. En bam, daar sta je dan, alles foetsie. Wonder boven wonder is er in het appartementencomplex gelukkig verder niemand gewond geraakt. 

Een nieuwe start

Tijd voor een nieuwe start en een poging mijn leven maar eens rigoureus om te gaan gooien. De motivatie voor de aanmelding BeautyBank was om qua uiterlijk ook een nieuwe start te mogen en kunnen maken op meerdere levels. Door mijn huidziekte en het haarverlies in het verleden ben ik erg bang naar de kapper te gaan, en laat het vaak verwaarlozen. Dit wilde ik zo ontzettend graag aanpakken en overwinnen.

Eerst werd ik gebeld voor een intake gesprek en de mevrouw aan de lijn was ontzettend lief en begripvol. Daarna mocht ik van haar, een afspraak maken bij Hair & Looks Tongelre in Eindhoven. Trillend op mijn benen naar de afspraak gegaan.

De hele vriendelijke kapster bood me wat te drinken aan en we bespraken samen wat mooi zou zijn qua haar. Tijdens het verven en knippen vertelde ze dat er juist heel veel mensen bij de kapper komen die huidziekten hebben, en dat zij zelf ook paniekaanvallen had gehad. Naar om te horen dat zoveel mensen hier ook last van hebben, maar ergens ook ‘fijn’, dat je niet de enige bent die soms enorm worstelt in het leven (hiermee). Het stelde me gerust. En gek dat je soms zo angstig kan zijn over iets, dat als je er eenmaal doorheen bent gegaan, eigenlijk niet zo eng blijkt te zijn.

Ik ben super-blij met de nieuwe kleur van mijn haar, en dat mijn haar weer gezond aanvoelt! En ook dat het voelt alsof er een stukje angst/paniek overwonnen is. Wat een fijne en leuke ervaring is het geweest!

Dank je wel Diana van de BeautyBank en Hair & Looks Tongelre! Jullie zijn geweldig! 

Banner Image by onlyyouqj on Freepik

Lees ook...

Popular Articles...