Jouw lievelingsshirt, broek, verwassen trui, schoenen, iedereen heeft hier wel één of misschien meerdere van in zijn of haar kast. Wat is jouw ultieme favoriete item? Wij zijn benieuwd!

Is het omdat je jarenlang op zoek bent geweest naar dat specifieke kledingstuk? Omdat je het van een bijzonder iemand hebt gekregen, of omdat je een mooie herinnering hebt aan een keer dat je dat kledingstuk droeg? Of omdat dit item gewoon ongelofelijk fijn zit?

Deze week durfde de zon zich weer een beetje te laten zien. De momenten waar mogelijk heb ik hier ook innig gebruik van gemaakt. Zo leek ik ook wel de lente in de lucht te ruiken, of was het wellicht een stille wens? Bij dat soort dagen herken ik bij mijzelf ook zo’n heerlijke lenteschoonmaak-kriebel. Ach, mensen die mij kennen zullen denken dat ik die vrijwel dagelijks heb. Maar dat geeft niet! ☺

De kledingstukken die ik even heb geparkeerd voor het betere weer en de winterkleding die momenteel in mijn kasten hangt schreeuwen op deze zonnige dagen regelmatig dat ze graag verwisseld willen worden. Wat verlang ik er  toch naar om de winterkleding weer te kunnen opruimen. In mijn wintercollectie zitten een aantal favoriete items, maar daarbij ook items waarmee ik écht niet de deur uit ga. Zodra ik de deur uit ga wil ik het liefst dat het e.e.a. op elkaar is afgestemd maar zodra de deuren zijn gesloten, de kaarsjes branden en de deken op de bank ineens heel interessant is, durf ik mij ook in mijn andere outfit te hullen. De outfit van de roze zachte relaxbroek met de ontzettend fluffy roze trui met witte sterretjes. En JA, dit moet wel enorm heavy klinken! Mooi bijkomend voordeel dat ik voor dit setje niet meer dan 10 euro heb betaald. ( “Zo zie je maar hoeveel plezier je kan hebben voor relatief weinig geld”)

Iedereen heeft zo zijn of haar favoriete kledingstukken. Bij mij is dit fluffy setje zeker een nummer een in huis. Mijn reden? Puur omdat het heerlijk zacht en comfortabel is, en het mij verpakt als een zacht klein knuffeltje. Hoe fijn is het om weg te kruipen in de kleding van je partner, de te grote trui, de boxershorts, hebben we die allemaal niet weleens “geleend?”. Of in de oude trui die jij nog hebt liggen, of misschien wel het setje waarin jij aan het schoonmaken bent.

Voor buitenshuis heb ik ook een zwart leren bikerjasje. Ondanks dat het soms maar 4 graden is of zelfs kouder ben ik koppig genoeg om toch dít jasje van de kapstok te pakken. Waarom dit jasje? Het zit prachtig, ik voel mij er prettig in en het past bij vrijwel elke outfit die ik wil dragen. De kleur doet het hem natuurlijk ook zeker: black, alltime black, de kleur die ruim 85-90% van zowel mijn winter- als zomercollectie bepaalt.

Ik ben dan ook altijd heel benieuwd naar de favoriete kledingstukken van bijvoorbeeld BN’ers of beter gezegd, van Koningin Maxima. Wat draagt zij in haar vrije tijd, en onder haar deken? Ik las toevallig deze week in een tijdschrift dat minister-president Mark Rutte thuis het liefst een spijkerbroek en shirt draagt of een heerlijke simpele joggingbroek. Ik moest even wennen aan dat idee, puur omdat wij hem alleen kennen in dat prachtige pak. Maar goed om te lezen dat ook hij heerlijk in zijn joggingbroek thuis voor de buis hangt, en dit met ons deelt.

Hoe mooi is het dat wij in Nederland (bijna) altijd kunnen dragen wat wij willen. Dat in grote steden vrijwel nauwelijks wordt opgekeken van wat jij draagt en waar jij je fijn bij voelt. Van strak in het pak tot punky, alto, retro etc.  Je kunt van alledaags van alles vinden, en dat is je goed recht. Ik vind dat je je goed moet voelen in de kleding die jou gelukkig maakt.

Ik wens jullie een zonnige week toe met hopelijk nog wat heerlijke bijna lentedagen.

P.S. Voor een nieuw te schrijven artikel wil ik graag een oproepje plaatsen.

Heb jij een favoriet kledingstuk (of meerdere) en wil je hierover vertellen? Mail mij dit dan incl een foto van het kledingstuk (en/of jezelf) naar mireille@beautybank.nl
Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie reacties.

Liefs,
Mireille
mireille@beautybank.nl

HomeLees ook...

Popular Articles...