Deze week stond voor mij in het teken van feest; Sint-vieringen en mijn eigen verjaardag. Er mag weer een jaartje bijgeschreven worden. Zolang mijn rimpels enigszins binen de perken blijven vind ik het prima en ja.. ik weet dat veel van jullie daar weer een andere mening over hebben, maar goed ik ben nu eenmaal een ijdeltuitje.

Boven aan mijn verlanglijstje staan steevast beautyproducten: make-up, verzorgingsproducten,  en zo nu een dan een verdwaald boek, muziek of een ander gadget.

Dit jaar kreeg ik dan ook een ietwat bijzonder product volgens anderen, namelijk de BeautyBlender.
Wellicht ken je het product al maar het schijnt echt een must te zijn. Velen kennen het ook niet, het ‘roze eitje’. Dit innovatieve make-up sponsje kwam in 2003 op de markt maar werd ongeveer 6 jaar geleden pas geïntroduceerd in Nederland. Destijds schreven veel tijdschriften erover maar om de één of andere reden wilde ik er niet aan geloven. Ik bedoel, €20 voor een sponsje?

Toch bleef het roze eitje me fascineren mede door het zien van de video’s van make-up guru’s en omdat ze hun foundation er zo ontzettend perfect mee konden aanbrengen. Zeker als je fan bent van matterende foundation… die resultaten waren ontzettend mooi. Het is bovendien heel makkelijk in gebruik, ook voor de vrouwen die niet zo vaak foundation gebruiken. Zo vind ik contouren best lastig (je doet het al snel te heftig en het is moeilijk om de strepen mooi weg te blenden). Hoe donker je contour ook is, je blend het prachtig weg met deze spons zodat alle kleuren mooi in elkaar over lopen (althans volgens de filmpjes).

Ik werd daarom steeds nieuwsgieriger naar de BeautyBlender. Zou dit eitje écht zo fantastisch zijn als iedereen zegt dat het is?

Er zijn veel “namaak” BeautyBlenders op de markt welke net een andere vorm, kleur, en andere textuur hebben, maar wel vele malen goedkoper zijn. Ik heb de reviews bekeken en volgens deze leken ze bijvoorbeeld snel te scheuren. Dus ik besloot om gewoon voor the real one te gaan.

 

De BeautyBlender
Het roze “eitje”

Maar wat is het eigenlijk? Een spons! Een sponsje dat je gebruikt voor foundation, bronzer, blusher, en je kunt er mooi highlighter mee aanbrengen. Ik moet zeggen, ik ben verkocht. Ik vind echt dat ik mijn foundation er nog egaler mee kan aanbrengen dan voorheen. Het resultaat is echt mooi en egaal. En vooral als je je foundation op sommige plekken nog wat wilt opbouwen biedt het eitje uitkomst, want dit gaat snel en streeploos.

Hoe werkt de beautyBlender?

1. Je maakt je beautyblender nat onder de kraan en knijpt hem daarna voorzichtig uit, zodat hij licht vochtig aanvoelt. Eventueel kun je hem ook droogdeppen door hem op een handdoekje of tissue te drukken. Door het natmaken ‘groeit’ het sponsje en wordt hij lekker soepel en zacht. De beautyblender is ook droog te gebruiken, maar zelf vind ik dat het natmaken van de spons juist voor dat mooie egale effect zorgt.

2. Vervolgens breng je het product direct aan op het sponsje; je kunt het ook eerst aanbrengen op het gezicht of op je hand en dan deppen.

3. Het aanbrengen gaat met ‘deppende’ bewegingen, je dept het sponsje als ware steeds tegen je huid aan.

4. Ik doe er nog altijd even een poederlaagje overheen zodat de foundation goed blijft zitten, of je kunt hiervoor een spray gebruiken.

Er zijn 4 verschillende BeautyBlenders

De verschillende BeautyBlender's
De verschillende BeautyBlender’s

Door je foundation aan te brengen met een vochtig, fijn sponsje krijg je niet zo snel een  vol geplamuurd effect. En dat is fijn, want ik houd wel van een lekker laagje make up. Er zijn soms plekken die wat meer dekking nodig hebben dan de andere en na mijn concealer ga ik dan nog voor een tweede keer eroverheen. Door de fijne textuur van de beautyblender laat het geen strepen achter; de tweede laag wordt juist perfect geblend met de eerste laag en alles loopt feilloos in elkaar over. Op deze manier kun je de dekking prima opbouwen en er nog steeds naturel uitzien ondanks de lagen.

Het valt wel direct op hoe vies je sponsje is na de eerste keer gebruik. Nu wordt er aangeraden om de spons na elke keer gebruik schoon te maken, maar… daar heb ik écht geen tijd voor.  Ik doe het daarom één keer in de week. En dat is ook wel echt nodig, want de foundation stapelt zich op en neemt het product niet meer zo goed op. Wanneer je een beautyblender gebruikt moet je dus wel rekening houden met regelmatig je spons wassen.  Zelf maak ik de beautyblender schoon met het zeepje dat in het doosje zit, maar als je een losse hebt aangeschaft kun je hem natuurlijk ook schoonmaken met een milde reiniger zoals een babyshampoo. Scheelt je weer behoorlijk wat euro’s.

Mijn tips voor het werken met een BeautyBlender

  • Je betaalt dan wel serieuze euro’s voor een spons, maar ik ben dolenthousiast en baal er stiekem wel een beetje van dat ik dit ding nu pas heb ontdekt.
  • Hiermee creëer je professioneel uitziende looks.
  • Je kunt ook met poeder en een kwast een nog mooier resultaat bereiken na gebruik.
  • Je kunt er echt prachtig mee “blenden”.
  • Je kunt natuurlijk ook een ander merk kopen van deze spons, eentje die goedkoper is want het effect zal hetzelfde zijn, alleen zal er wat kwaliteitsverschil zitten in de spons.

Misschien een leuk cadeautje voor kerst?

Liefs,
Mireille

www.beautybank.nl
mireille@beautybank.nl

Lees ook...

Popular Articles...