Als we in de spiegel kijken dan zien we meestal onszelf niet zoals anderen ons zien. Zo kan het zomaar gebeuren dat je favoriete kleur toch niet zo goed bij de teint van je huid blijkt te passen en dat andere kleuren jou veel meer tot je recht laten komen. Hoe breng je de best versie van jezelf naar buiten? Als ambassadeurs van het esthetisch kapitaal, voor jouw mooiste ik, prijzen we onszelf enorm gelukkig dat er ook beauty-professionals zijn die styling en make-up advies geven aan de cliënten van de BeautyBank. Jennifer mocht door de kleurenwaaier van Mariëtte.

Ik zie er graag verzorgd uit

Ik zie er graag verzorgd uit, maar ik vind het best lastig om dat zelf goed te doen. De vrijwilligster van Handje Helpen, die me ook helpt met opmaken, kwam met de suggestie om me aan te melden voor de BeautyBank. Mariëtte en ik maken kennis met elkaar in haar salon in Lopik. Ze vroeg mij iets over mijzelf te vertellen. Ik vertelde over mijn hersenletsel welke ik in 2016 heb opgelopen. Sindsdien zijn er verschillende dingen in mijn leven veranderd, ik ben afgekeurd voor mijn werk, ik ben sneller vermoeid en prikkelgevoeliger geworden. In alle rust ging Mariëtte aan de slag.

Wat zijn jouw kleuren eigenlijk?

Zij gebruikte gekleurde sjaaltjes die ze bij mijn gezicht hield. Op deze manier maakte zij een kleurenanalyse. Vervolgens bleek heel duidelijk dat warme kleuren mij veel beter staan dan koele. Dit geldt ook voor mijn haar. Ik heb al lang aubergine rood haar, Mariëtte raadt koper perzik aan. We maakten foto’s en ik kreeg een kleurenkaartje mee, zodat ik dat kan gaan gebruiken bij het kopen van nieuwe kleding en bij het opmaken met de goede kleuren. Daarna gingen we aan de slag met mijn eigen make-up, die ik op haar verzoek had meegenomen.

Less is more, een natuurlijke make-up look, daar moet ik wel aan wennen

Mariëtte gaf mij verschillende waardevolle tips die ik natuurlijk ook graag weer deel zoals, dat ik voor dagelijks gebruik alleen een bronzer kan gebruiker, een foundation hoeft niet. Heel belangrijk, ‘Less is more’, overdaad schaadt, poeder en blush ‘aftikken’, niet verven en alleen een lijntje onder de ogen ’trekt het gezicht naar beneden’. En wat leverde al deze tips op toen Mariëtte ze toepaste.

Ik kreeg een natuurlijke make-up look. Daar moet ik en zal er nog erg aan moeten wennen. Want het lijkt net of er niets op zit. Het lijkt me mooi me zo te kunnen opmaken zoals in de richting Nikkie Tutorials. Mariëtte en mijn begeleidster van Lister zeggen dat deze make-up me erg mooi staat en de sterke kanten van mijn gezicht belicht. Als laatste föhnt ze mijn haar. Zelf föhnen vind ik best lastig. Toch zou het wel kunnen lukken, met een beetje versteviging wat volume erin blazen. Helaas ging de tijd snel en was de afspraak zo voorbij. Graag had ik nog wat tips gehad over accessoires in mijn haar. Het was een super beleving!

Verhaal professional Mariëtte

Jennifer kwam via de Beautybank bij mij in de Salon. Jennifer wilde graag wat tips en trics hoe ze er dagelijks verzorgd eruit kan zien. En dat is helemaal geen gekke vraag. Want wanneer je wat ouder word dan verandert je huid. Je krijgt extra lijntjes rondom de ogen en mond. De huid word wat grauwer en de kleur van het haar verandert ook.

Daarom hebben we eerst een koel/warm analyse gedaan. Dat is heel belangrijk want met de juiste kleuren kleding, haar en make-up maken je een gezicht helderder  en krijg je een frissere uitstraling.

We hebben haar eigen make-up gebruikt

Jennifer is duidelijk een warm huidtype. Bij haar staan de warme kleuren het mooiste. Omdat we voor een dagmake-up gingen hebben we de rustige warme kleuren gebruikt uit haar eigen make-up tas. We hebben haar eigen make-up gebruikt zodat ze thuis dit ook kan gebruiken. Jennifer zag er na afloop stralend mooi en verzorgd uit.

Ik gaf haar nog een tip om haar haren een stuk korter te laten knippen, maar Jennifer is heel blij met haar lange haar, dat gaat er echt niet af. En dat is ook prima! Per slot van rekening moet je wel jezelf blijven.

Lees ook...

Popular Articles...