Jas aan, deur open en hup de deur uit de straat op. Het is iets dat de meeste mensen eigenlijk helemaal op de automatische piloot doen. En dan bereikt je een verhaal waarmee je weer even bewust wordt dat al die dingen die we voor vanzelfsprekend nemen dat eigenlijk helemaal niet zijn.

Het verhaal van Bea

Hallo allemaal. Ik ben Bea en ik woon in Wervershoof. Ik ben 50 jaar en zwaar gehandicapt. Daardoor kom ik niet vaak het huis uit, en ik wil zo graag weer onder de mensen en naar buiten. Omdat ik mijzelf ook opsloot en weinig buiten kwam schonk ik geen aandacht meer aan mezelf. Daardoor vond ik mezelf ook niet meer mooi en werd het steeds moeilijker voor mij om toch weer naar buiten te gaan. Maar er is een omslagpunt.

Iemand wees mij op de site van de BeautyBank en gaf aan daar moet jij jezelf eens aanmelden. Jij hebt het wel eens een keer verdiend na alle omstandigheden en geen financiële middelen om jezelf eens een keer te laten verwennen. Zo gezegd zo gedaan. Ik meldde mij aan en al snel werd ik gebeld door Karin. Na een gesprek gaf zij mij via mail de contactgegevens van kapster Bianca Steltenpool in Medemblik zodat ik haar kon bellen voor een kappers behandeling. Ik belde Bianca, we spraken af en al snel was de dag daar…

We maakten kennis met elkaar en Bianca mocht van mij haar fantasie de vrije loop laten. Wassen, knippen en een kleur in mij haar. Mijn wenkbrauwen geëpileerd en ook nog eens geverfd. Daarna heeft zij mij ook nog eens opgemaakt en toen foto’s gemaakt met ons twee. Ik zal je zeggen dat ik nooit zo heb genoten als deze heerlijke middag bij Bianca Steltenpool. Dank je wel en ook iedereen bedankt, liefs van Bea

Bianca ontvangt Bea met open armen

Bianca staat meteen weer klaar als we haar bellen vanuit de BeautyBank. Natuurlijk mag Bea contact opnemen. Bianca vertelde ons hoe zij het bezoek van Bea had ervaren.

Bea hoefde haar verhaal niet te delen maar toen ze binnenkwam vertelde ze me direct dat ze door een opeenstapeling van tegenslagen al heel lang niet naar de kapper was geweest. Haar gezondheid liet haar in de steek en haar man was zijn baan kwijtgeraakt. Niet lekker in je vel zitten is dan een understatement en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Bea zich naar voelde. Door alles bij elkaar voelde ze zich ontevreden over haar uiterlijk en ging ze nauwelijks nog de straat op. Hoe mooi zou het zijn als ik als kapster Bea weer dat steuntje in de rug zou kunnen geven.

Ik mocht doen wat ik wilde en daarmee zette Bea mijn passie aan. Ze had heel dun haar bovenop maar gelukkig wel gewillig haar met een lichte krul. Eerst heb ik het haar lichter gekleurd. De aanzet niet zodat er meer diepte zou ontstaan en haar kapsel voller lijkt. Dit is mooi en handig omdat ook als het later uitgroeit het er niet onverzorgd uit gaat zien. Op deze manier zou Bea er op de lange termijn ook nog plezier van hebben. Daarna is de uitgroei met een astint ingekleurd en zijn de punten afgematteerd. Toen had ik eigenlijk de smaak te pakken en zijn we gezellig samen nog even doorgegaan.

Ik heb haar wenkbrauwen geëpileerd en geverfd, want van zichzelf heeft ze prachtige volle wenkbrauwen die eigenlijk alleen wat in model gebracht moesten worden . Daarna heb ik haar een licht make-up gegeven. Dat is normaal mijn werk niet maar ik vond het leuk om haar te laten zien dat je met een paar kleine dingetjes, een klein beetje foundation, wat mascara en een eyeliner een groots effect kan hebben.  En wat een heerlijk gevoel met het resultaat. Bea was enorm blij, ze voelde zich zo enorm verwend!
Een dikke knuffel bij het afscheid en een heel blij gezicht ! Een prachtige metamorfose al met al. Ik hoop dat het resultaat is dat ze weer met opgeheven gezicht de straat op gaat . Ik heb er zelf ook weer erg van genoten iemand zo mooi en dankbaar de deur uit te zien gaan. Groetjes en liefs Bianca

PS Ik bedacht wel dat het mooi zou zijn als de BeautyBank ergens aansluiting zou kunnen zoeken met cosmetica leveranciers want make-up is best een hele uitgave als je financieel zo krap zit.

Lees ook...

Popular Articles...