Na onze heerlijke nazomer moeten we er toch aan geloven, het is herfst! Sinds eind van deze week is de herfst aangebroken. Herfst, het seizoen van de warme kleuren, vallende bladeren, en najaarsrust. Ik houd niet van de regen in de herfst, maar ik houd wel van de herfst vanwege de mooie bladeren en de aanloop naar de winter en zijn bijbehorende gezelligheid (Kerst, Oud en Nieuw). Genieten van een fijne wandeling tussen de vallende bladeren, en daarna lekker naar huis en relaxen met een kop thee. De natuur is in de herfst zo ontzettend prachtig! Als ik ’s ochtends mijn ramen open ruik ik al de heerlijke herfstige ochtendlucht. Als ik ’s ochtends vertrek voelt het al wat frisser aan en dit heeft als bijkomend voordeel dat je wangen een gezonde, natuurlijke blos krijgen door deze temperatuur. Vergeet niet ook in de herfst met een zonnefactor je huid te beschermen want ook in de herfst en winter kan de zon schade toebrengen aan je huid. Je kunt deze onder je dagcrème en/of make-up aanbrengen of een dagcrème met SPF gebruiken.

De inhoud van je toilettas mag met een nieuw seizoen weer onder de loep worden genomen. Even ondersteboven kieperen en de inhoud bekijken om te zien of je de laatste beautytrends voor de herfst en winter hiermee op je gezichtje kan toveren. Er is helemaal niets mis met een basic make-upje maar stiekem is het best leuk om ook eens te experimenteren met een nieuw kleurtje of streepje hier en daar. Ik zeg “uitproberen maar”. Deze week besteed ik aandacht aan de donkere lippenstift trend. Ikzelf vind donkere lipsticks echt helemaal geweldig en merk dat veel vrouwen enthousiast zijn, maar het anderzijds toch wel spannend vinden en niet goed weten hoe de donkere lipstick te dragen. Het leek mij daarom leuk om er eens een stuk over te schrijven.

Donkere lipstick is ook wel een klein beetje spannend. Ik heb dat zelf ook; dan ervaar ik toch lichte kriebeltjes als ik ermee de deur uit ga, maar ik ben er wel steeds zekerder over! Ik kan mij voorstellen dat het eng is om een donkere kleur te dragen als je dit niet gewend bent en meestal lichte tinten draagt. Toch is het gaaf om hier een keer mee te experimenteren. Je kunt dit gewoon in je badkamer uitproberen; lekker safe en op bekend en eigen terrein! Donkere lippenstift, grijs geverfd haar, een paarse broek, geschoren haar, noem het maar op. Mensen kijken toch wel, of je nou lichtroze lipstick op hebt of donkerrood, en mensen hebben altijd en overal een mening over, gevraagd en zelfs ongevraagd. Mensen kunnen kijken uit verbazing, uit afschuw, maar ook uit bewondering. Maar… het gaat helemaal niet om wat anderen vinden, het is toch jouw gezicht, en als jij het mooi vindt … gewoon doen!!

Donkere lippenstift is een trend die balanceert op het randje van gothic en fashion en is daarom zo interessant. Maar ‘donker’ is een ruim begrip! Je hebt donkerroze, donkerrood, donkerpaars, we zien donkerblauw, maar natuurlijk ook echt zwart. Het beste dat  je in eerste instantie kunt doen, is kijken naar wat de kleur van je ondertoon is. Hiervoor is een bekend trucje, namelijk het bekijken van je aderen op je polsen. Zijn deze aderen duidelijk blauw, dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Zijn ze meer groen of olijfkleurig, dan heb je een grote kans dat je ondertoon warm is. Als je deze kleur niet goed kunt zien of de kleur niet zo duidelijk is kun je waarschijnlijk zowel warme als koele kleuren hebben… lucky you!  Ikzelf ben het koele type, ik draag graag donkere kleuren in bordeauxrode en cherryachtige tinten.
Je wilt natuurlijk een lipstick die jouw huid en haarkleur het best completeert. Houd de rest van je make-up rustig. Donkere oogschaduw en felle blush kun je het beste overslaan. Zorg echter wel voor een beetje kleur in je gezicht, want anders heb je de kans dat je er een beetje als een wittig spookje uit ziet. Een lichte, natuurlijke blush op je wangen kan echt geen kwaad. Als het gaat om de ogen zal ik zelf altijd kiezen voor óf een onopvallende oogschaduw óf een mooie eyeliner look. Ik vind een eyelinerlook ontzettend tof bij donkere lippen, omdat die voor een wat sensueel en uitdagend effect zorgen ( prachtig voor een avondje uit). Gebruik wel lekker een kloddertje mascara erbij  op je ogen, dan vallen die in ieder geval niet weg tegen de heftige lipkleur. Soms dragen vrouwen lipgloss over hun lipstick heen, maar dat zou ik bij donkere lippen afraden. Lipgloss versterkt vaak het opvallende effect, maar omdat donkere lippen al zo opvallend zijn zou dat too much worden.

Het is met make-up wel belangrijk dat je gezicht in balans is. De onderkant van je gezicht is heel opvallend aanwezig door de donkere lippen. Het beste kun je de bovenkant van je gezicht dus ook ietsje zwaarder maken. Door bijvoorbeeld je wenkbrauwen mooi aan te zetten met een penseel of een poeder. Als je wenkbrauwen wat donkerder zijn is dit wat meer in balans met je donkere lippen. Een bril met een zwaar montuur kan ook enorm stoer staan bij dat soort lipsticks, doordat je gezicht door deze combinatie dan extra veel kracht krijgt.

Veel plezier met het uitproberen van een donkere lippenstift. En geef je man, vrouw, kind, of huisdier maar een heerlijke donkere herfstkus met die mooie lippen! <3

https://www.beautybank.nl
mireille@beautybank.nl

Lees ook...

Popular Articles...