Ik sluit mijn ogen en luister naar muziek, muziek waarin niet wordt gezongen zodat mijn geest niet afdwaalt naar de tekst. Ik laat mij leiden door de klanken, klanken die mij in verbinding brengen met mijn ziel en verder niks. Wat een heerlijkheid is het toch om zo af en toe een momentje voor jezelf te hebben en dan intens te kunnen genieten van eigenlijk even helemaal niets. Ik lig te ontspannen met een overheerlijk gezichtsmasker, en niet van de schoonheidssalon dit keer maar zelf gemaakt. Er zijn vele soorten gezichtsmaskers die je kunt maken in de keuken, goedkoop, makkelijk en natuurlijk zonder allerlei toegevoegde stoffen. Hoe puur en zonder rommel wil je het hebben?!

Het fijne aan dit beauty-masker is dat je het direct na gebruik kunt afspoelen, maar mogelijk dat je dan tegelijk ook wat van je zorgen afspoelt. Veel mensen dragen een ander masker, en iets langer dan deze 15-20 minuten, soms wel jaren…, waarvan wij als buitenstaanders geen idee hebben. Vaak omdat die mensen heel goed kunnen functioneren met dat masker op. Sociale druk en beïnvloeding spelen een grote rol als het aankomt op ‘jezelf zijn’. Een masker dragen biedt uitkomst om niet te hoeven laten zien wie  je werkelijk bent, welke reden je daar dan ook voor hebt. Hoe je het ook wendt of keert, vroeg of laat zal het masker toch wat scheurtjes gaan vertonen, het zal langzaam afbrokkelen. Je ware ik wil een keer naar buiten, je wilt leven in vrijheid. Vrijheid is een belangrijk onderdeel van jouw persoonlijke ontwikkeling. Achter een masker leven zal op den duur dan ook ten koste gaan hiervan.

Mensen zijn zo ontzettend veel mooier zonder dat masker. Maar dat is niet voor iedereen zo makkelijk. Daarom is het zo prachtig om ook bij onze cliënten van de BeautyBank te zien achter welk, bijvoorbeeld onzekerheids-, masker zij zaten verscholen. Na de verwenbehandeling hebben zij hun masker afgedaan en kunnen weer stralen, leven, en zijn een stukje zelfverzekerd(er)  geworden. Dat is prachtig…. !

Toch geef ik graag de quote mee: ‘Ontdoe je van je masker, zodat een ieder je mooie gezicht kan zien’  

Tips voor een overheerlijk gezichtsmaskertje:

  • Neem echt de tijd om te ontspannen, zorg dat je ergens thuis even alleen kunt zijn. Zet muziek aan waarvan jij ontspant.
  • Kies een masker dat goed bij je huidtype past.
  • Breng het masker aan op een goed gereinigde huid.
  • Het beste is om het masker ’s avonds aan te brengen, hierdoor heeft de huid de tijd om te herstellen.
  • Op internet zijn vele maskertjes te vinden om zelf te maken. Mijn favoriete is een avocadomaskertje; super makkelijk en werkt prima tegen een droge huid. Je hebt een halve avocado nodig, deze prak je tot een glad geheel en meng je met 3 eetlepels honing. Laat het maskertje 10 minuutjes inwerken en spoel het daarna af met koud water. Voilà een heerlijk zacht huidje!

https://www.beautybank.nl
mireille@beautybank.nl

Lees ook...

Popular Articles...