Over een weekje is het al zo ver, Kerst 2016! De laatste voorbereidingen worden de komende week getroffen.  Deze week wat leuke inspiraties voor het dragen van een feestelijk make-upje.

Tijdens de winterkou, en de verwarming die het ook goed doet deze dagen, wordt onze huid soms zo droog. En als er iéts niet samengaat is het make-up met een droge huid. Dus…. verzorgen, verzorgen is van groot belang. Zorg dat je van tevoren de huid zachtjes scrubt en een goede hydraterend product gebruikt. Breng een primer aan vóór het aanbrengen van je foundation. Hoe zachter je gezichtshuid hoe netter je je make-up kunt aanbrengen.

Als je denkt aan make-up kleuren voor de Kerstdagen denk je waarschijnlijk meteen aan de kleuren rood, groen en goud. Dit zijn hele mooie kleuren en zeer gepast maar ook zo cliché! De kerstdecoratie-kleuren van dit jaar zijn de vele pastelkleurtjes en zwart/wit zien we ook weer veel terugkomen. Wees daarom eens wat creatiever, je kunt deze kleuren verwerken in jouw make-up.

Wat dacht je van oogschaduw in de kleuren donkerblauw, grijstinten, legergroen, donkergroen, of zilver? In plaats van een glanzende rode lipstick (wat overigens ook prachtig kan staan!) een matte donkerpaarse of bordeauxkleurige lipstick. Werk niet te veel met goud, glitters en glans. Kies voor glitters op de ogen of op de lippen.

Maar welke make-up “style” kies je nou?  Dit is afhankelijk van een aantal zaken. De gelegenheid waar je naartoe gaat en de kleding die je draagt, en niet te vergeten je haardracht. Vier je bijvoorbeeld Kerst met de familie met een fijn traditioneel kerstdiner, dan kun je beter niet als enorme discobal verschijnen en houd het dan wat meer bescheiden. Een klein make-upje met een mooie opvallende lipstick. Maar ga je ’s avonds naar een bruisend Kerstfeest in een hippe club, dan mag je best lekker uitpakken en meer opvallen! Smokey eyes doen het altijd fantastisch in dit soort gelegenheden. Of juist naturel met een mooie opvallende liptint. Die mooi gekleurde lippen staan natuurlijk fantastisch op welk kerstfeestje dan ook, maar ga niet te wild in de weer met je lipliner. Je wilt niet na een aantal hapjes en drankjes de clown van het feestje worden en overal je lippenstift aantreffen.

Ik houd het deze Kerst bij een mooie bordeauxrode teint lippenstift, met een overigens zo naturel mogelijke foundation/poeder en een mooie nude kleur oogschaduw.

Rode lippen
Alleen een prachtige rode, matte lippenstift.

 

Werk altijd van buiten naar binnen met het aanbrengen van je oogschaduw. Je kunt deze Kerst een mooie oogschaduw met glittertjes aanbrengen en deze prachtig afmaken met een eyeliner die net even verder doorloopt dan je buitenste ooghoek.
Smokey-eyes
Je kunt natuurlijk ook gaan voor de verbluffende smokey-eyes. Het enige wat je dan nodig hebt is een mooi zwart potlood en een kwastje om het uit te kunnen vagen.
Dit is mijn favoriete look, prachtig voor de feestdagen, en ook geweldig met een mooi vast kapsel. Lichte foundation, mascara en eyeliner.
Dit is mijn favoriete look, prachtig voor de feestdagen, en ook geweldig met een mooi vast kapsel. Lichte foundation, mascara en eyeliner.

Liefs,
Mireille

https://www.beautybank.nl
mireille@beautybank.nl

Lees ook...

Popular Articles...