De BeautyBank wil aanzetten. Maar wat bedoelen we daar nu mee? We zien dat veel mensen die in financiële problemen komen uit gaan. Ze kunnen en durven geen stappen meer te nemen. Ze stoppen vaak met investeren in zichzelf. Rondkomen van heel weinig betekent schipperen.Niet alleen vanuit de vraag of het wel past in het budget maar ook vanuit de niet hardop uitgesproken vraag; ‘Wat zou de buitenwereld er van denken?’ Wij vinden dat je juist om uit het dal te klimmen in jezelf moet investeren zodat je stralend voor de dag kan komen en de wereld weer met meer zelfvertrouwen tegemoet kan treden omdat je weet dat je het waard bent en de wereld iets te bieden heb.

Tessa ondergaat

Onverwachts kreeg ik, mama van een dochter van 14 en een zoon van 9, een telefoontje van Karin, verbinder van de BeautyBank een lieve spontane inspirerende vrouw. Ik had mij bijna zo’n jaar geleden ingeschreven bij de “BeautyBank, dit was ik al weer helemaal vergeten, dus ik wist even niet wat me overkwam.

Na het telefonische intakegesprek en de voorwaarden mail beantwoord had kreeg ik de contact gegevens van de BeautyBank professional met wie ik contact mocht opnemen, Deborah bood mij een kappersbehandeling aan, daar wilde ik heel graag gebruik van maken aangezien ik nooit naar de kapper ga omdat daar de financiën niet voor overblijven.

Er zijn van die momenten

Door persoonlijke omstandigheden staan wij al zo’n 10 jaar onder bewind , leven we van nu zeventig en eerder zelfs van zestig of vijftig euro per week en mogen naar de voedselbank, kledingbank en nu ook BeautyBank. Wat fijn dat dit er allemaal is. Wij weten niet beter.. Dit is ons leven nu en daar hebben we ons bij neergelegd. Al zou het soms toch ook fijn zijn om te kunnen wat onze familie en vrienden kunnen..

In de omgeving is het voor anderen misschien ook niet zichtbaar en gelukkig weet niet iedereen in onze omgeving het, want de schaamte blijft toch, terwijl het eigenlijk niets is om voor te schamen ondanks dat die momenten af en toe om de hoek komen kijken.

En toch blijft het mijn doel

Bij de voedselbank kent iedereen elkaar en dat is dan ook iedere week even een kletsuurtje. Even een klein uitje noem ik het. Je deelt verhalen en hoort elkaar aan, soms houdt je er zelfs een vriendschap aan over hoe leuk is dat.

Toch hoop ik dit ooit allemaal niet meer te moeten doen. Niet omdat ik ondankbaar ben , nee juist niet! Maar omdat ik ook wil leven zonder zorgen, uit de schulden zijn en je niet druk te hoeven maken om rond te komen. Gelukkig is dit al wat minder met een bewindvoerder, maar de last blijft zwaar.

Komen wij hier ooit uit? Soms denk ik wel eens van niet want het is zo groot en het inkomen is te weinig om dat recht te trekken, maar toch blijft het mijn doel! Voor mijn kinderen wil ik gewoon dat ze een fijn leven hebben, oke het draait niet om geld maar de spanning en zorgen die wij als ouders hebben voelen zij ook.

Bij de professional Deborah heb ik weer even een heel fijn gevoel gehad, een bijna niet te omschrijven gevoel want ik kende dat gevoel niet meer.. Dat iemand mij wilde opvrolijken, mij er beter uit wilde laten zien, dat vond ik vreemd, maar tegelijkertijd een opluchting, even geen gedachte over zorgen , even tijd voor mezelf.

Toen ik binnen kwam was er meteen voor mij een hele beleving , ik vond het echt super spannend en durfde bijna niet, maar van kennismaking tot het eind heb ik een hele fijne ervaring gehad. Toen ik klaar was en in de spiegel keek gaf me dat weer een boost, een boost van kijk hier ben ik, dit ben ik ! Een heel fijn gevoel en dat gevoel gaf ik thuis aan mijn gezin door.

Hier ben ik Karin en professional Deborah heel erg dankbaar voor, een positieve energie die wij hebben gehad door alleen een “kappersbehandeling “

Deborah vertelt..

Deborah

Ik ben Deborah 37 jaar en ik werk nu 7 jaar bij Karakter kapper in Helmond, een paar jaar terug kwam ik in contact met de BeautyBank en heb ik samen met een aantal BeautyBank kappers aan een project in een safe house meegewerkt, waarbij we een aantal vrouwen gezamenlijk een onbezorgd moment konden geven, een zeer bijzondere en warme ervaring kan ik je vertellen.

Onlangs werd ik opnieuw benaderd door de BeautyBank voor cliënte Tessa en was de dag daar dat ik Tessa in de salon mocht ontvangen voor een fijne behandeling. Ze had in de tijd van de eerste lockdown zelf met kleur geëxperimenteerd en daar was ze niet blij mee. Haar wens was dus een puntje knippen en vooral haar kleur weer mooi te krijgen, iets dichter richting haar eigen kleur. Ze gaf aan het spannend te vinden maar was meteen enthousiast en liet me lekker mijn gang gaan, dat maakt het voor mij en mijn creativiteit als kapper zo fijn.

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik, met het gene waar ik mijn geld mee verdien en het allerleukste vind om te doen, andere dames die daar misschien niet te middelen voor hebben blij mag maken. Zeer dankbaar werk 🥰”

Lees ook...

Popular Articles...