De aandacht van een beauty-professional doet zoveel goeds met mensen. En nu valt dat zomaar weg. We maken op dit moment samen iets mee, wat niemand van ons eerder heeft meegemaakt. En terwijl ik dit schrijf denk ik, is dat wel zo? Eerder werd de wereld al geplaagd door allerlei virussen en wist iedereen weer op te veren. Gesterkt vanuit het gegeven dat ze onderdeel zijn van de groep die weer een strijd overwonnen hebben. Maar hoeveel keer kan je in een leven geconfronteerd worden met tegenslagen en weer opveren?

Directe veerkracht

Huidspecialist Wendy van Perfect Skin & Beauty kreeg afgelopen week, zoals al haar collega’s in de beauty branche, te horen dat zij de salon moest sluiten. Maar in plaats van thuis stil te zitten zocht zij uit hoe ze haar cliënten toch op afstand kon helpen. In een paar dagen tijd doorgronde ze de geheimen van de online workshop en afgelopen vrijdag gaf ze haar eerste online workshop met als thema huidverbetering. Ook een aantal cliënten van de BeautyBank konden daar online bij aanschuiven. 

Ongekende veerkracht in een zoektocht naar liefde

Wij vragen altijd aan de cliënten die via de BeautyBank een beauty-behandeling krijgen of ze hun verhaal en ervaring willen delen omdat deze andere weer kracht kunnen geven. Dus ook na afloop van de zeer goed ontvangen online workshop, waarbij de cliënten ook nog eens allemaal een afspraak konden maken voor een online persoonlijk advies van een half uur, vroegen we naar de ervaring en de verhalen van de cliënten. Daarop ontving ik van Bianca haar verhaal. 

Het verhaal van Bianca gaan we niet één op één met jullie delen want zij schreef een paar kantjes vol. In haar verhaal deelde ze zoveel intens heftige tegenslagen die zij in haar leven heeft moeten overwinnen dat al lezend de vraag kwam, wanneer keert nu eindelijk het tij voor haar? Bianca kan denk ik omschreven worden met twee woorden die we ook als titel hebben gebruikt, ‘Ongekende veerkracht in zoektocht naar liefde’.

Blijvende veerkracht vanuit eigenwaarde en het brengen van liefde

We noemen de verhalen in de BeautyBank ‘vooruitkijkspiegels’. Hoe kijk je naar de toekomst? Hoe zie je jezelf? Waarmee ga jij de wereld mooier maken? We noemen de laatste alinea van het verhaal van Bianca haar vooruitkijkspiegel. Ze schrijft:  “Het gaat nu heel goed met mij. Ik heb veel contact met mijn dochter en we gaan binnenkort verhuizen omdat de twee jongste thuis kunnen komen. Ook heb ik mijn diploma gehaald. Ik zie alleen vooruitgang en volgend jaar staat er zelfs een huwelijk in het vooruitzicht.” 

Als je het gevoel hebt dat alles uit je leven tegenzit, je keer op keer gekwetst wordt bedenk dan dat er altijd mensen zijn die al de tegenslagen die het leven jou brengt al door allerlei mensen zijn overwonnen. Zo hebben de oudere mensen onder ons al eerder grote virusuitbraken meegemaakt. Ze kwamen uit Hongkong, Rusland, Mexico en Spanje maar uiteindelijk zijn ze allemaal overwonnen, zoals iedere tegenslag van tijdelijke aard is.

Lees ook...

Popular Articles...