Mijn naam is Jessica, 26 jaar en moeder van een prachtige dochter. In december ben ik in contact gekomen met de BeautyBank doordat ik een van de 25 mensen was die uitgeloot werden voor het Kim Feenstra-kerstpakket. Hierin zat een aanmoedigingsbrief van de BeautyBank.  Daarmee kon ik mij aanmelden bij de BeautyBank. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kon heel snel terecht bij een kapper in mijn omgeving. Het was een super fijne ervaring, alleen terwijl ik naar huis fietste werd ik overvallen door een flinke onweersbui. Ik kon daardoor helaas niet lang nagenieten van mijn nieuwe coupe.

Oeps…

Een tijdje later wilde ik, en ik denk net als iedere vrouw, best wel eens een kleurtje uitproberen. Maar het zelf doen, zonder centjes voor de kapper, lukte helaas niet met alle gevolgen van dien… Ik was erg onzeker geworden over mijn zelfgekleurde haar en droeg het alleen nog in een knot. ik trok de stoute schoenen aan. Zou de Beautybank mij nog een keer willen helpen? Na een mail en mijn verhaal toegelicht te hebben kreeg ik een 2e kans van de BeautyBank waar ik ontzettend blij van werd.

Weer kleur aan het leven

In mijn leven heb ik veel ellende gekend en trauma’s opgelopen waarvoor ik behandeling heb gehad om dit allemaal te kunnen verwerken. Nu heb ik een nieuwe kans gekregen die ik met beide handen heb aangepakt zodat ik een nieuwe start kan maken in mijn leven. Sinds 2 jaar doe ik namelijk vrijwilligerswerk in een bakkerij waar ik met ontzettend veel plezier werk. Met zoveel plezier dat ik na de zomervakantie mag starten met de bakkersopleiding! Hier verheug ik mij erg op en kan niet wachten om te beginnen, ook zodat ik zo een goede toekomst voor mij en mijn dochter kan opbouwen. Alleen mijn haar zat me echt in de weg, met het idee om zo naar school te moeten na de zomervakantie kelderde mijn zelfvertrouwen toch echt.

Christa als reddende engel

In overleg met de BeautyBank kwam ik in contact met Christa. Na een telefonisch contact hebben we een afspraak gemaakt. Vorige week kwam ze langs, wat een lieve vrouw en wat een topervaring! Zij zag meteen wat er met mijn haar gebeurd was en zocht samen met mij naar een oplossing. Zij wist precies wat het beste zou zijn voor mijn haar en begreep ook wat ik er mee wilde. Het is echt ontzettend mooi geworden! Ook had ik het gevoel open te kunnen zijn bij haar en we hebben fijne gesprekken gevoerd. Toen ze klaar was en haar koffer met materiaal inpakte bekeek ik de spulletjes waarmee ze mijn haar had gewassen. Uit het niets zei ze: oh, die zijn voor jou, die krijg je van mij, dan kun je je haar mooi bijhouden. En die borstel is voor je dochtertje. Echt superlief! Lieve Christa, nogmaals ontzettend bedankt! Ik ga proberen nu iedere maand een klein bedrag weg te leggen zodat ik over een half jaar mijn haar kan laten doen in jouw eigen kapsalon. Ook wil ik de BeautyBank en Karin ontzettend bedanken voor deze kans en ook de fijne gesprekken die we hebben gevoerd. Jessica

PS: Sta open voor hulp Ik zou de mensen die twijfelen of ze zich wel moeten aanmelden bij de BeautyBank willen meegeven om deze kans met beide handen aan te pakken en je over je schaamte heen te zetten. Dit kan je echt een superboost geven om de volgende stap in het leven aan te gaan met veel zelfvertrouwen en wie wil dat nou niet?! Jessica

Christa deelt het stralend gevoel

Een collega kapster bracht mij op de hoogte van het initiatief van de beautybank! Zij vroeg of ik mij hier ook voor zou willen inzetten? Mijn antwoord: absoluut! Ik vind dat wij als kapsters een groot aandeel hebben in hoe mensen zich voelen en hoe ze dit kunnen uitstralen! Maar… niet iedereen heeft hier de mogelijkheid voor en gaat zelf aan de slag met hun haar omdat de financiën het om verschillende redenen niet toelaten. Het is voor mij als kapster super om dit te mogen doen voor een ander! Via Karin ben ik in contact gekomen met Jessica en zij wilde erg graag verder, zonder haar verleden maar met een mooie dochter en een leuke opleiding in het verschiet. Het was een leuke avond met Jessica en het gaat je zeker lukken! Waar een wil is is een weg zeggen ze toch? En voor ons is het kleine moeite om iemand even dat kleine beetje extras te geven. Ik doe het graag. Christa

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Lees ook...

Popular Articles...