Vooruitkijkspiegels zijn ervaringen, geschreven recht uit het hart van de cliënten en professionals van de BeautyBank. Iedere aanmelding weer vragen we of cliënten hun ervaring zouden willen delen. In eerste instantie horen we dan vaak, liever niet, maar als het bezoek aan de professional is geweest dan komen spontaan toch de mooiste verhalen die we maar al te graag wil delen. Soms komen de verhalen razendsnel en soms met enige vertraging. Maar wat zijn we er blij mee want we weten dat de gedeelde ervaringen andere mensen die de aandacht verdienen inspireren zodat ook zij zich aan durven melden.

Geen reden om je te schamen hoor…

Jolanda schrijft: “Nogmaals sorry dat ik zo laat ben met reageren, schaam me er echt een beetje voor?”  Afgelopen december (2017) ben ik door mijn beste vriendinnetje opgegeven voor de kerstpakketten actie van Kim Feenstra en ik was één van de vijfitig gelukkigen die werd uitgekozen.
In dit kerstpakket zat een brief/uitnodiging om mezelf op te geven voor de beautybank. Op dat moment was ik opgenomen en besloot nog even te wachten met aanmelden, ik vond het er de tijd nog niet voor..

Uitstel maar geen afstel

Door het overlijden van mijn broer werd ik met mensen uit het verleden geconfronteerd en trauma’s uit het verleden werden opengetrokken. Ik stortte in en werd echt heel erg ziek, kreeg last van herbelevingen/psychoses, zware depressie, helemaal niets lukte meer en mijn zelfvertrouwen daalde naar een nul-punt en uiteindelijk was ik alles kwijt. Na anderhalf jaar is het me gelukt om mezelf te herpakken, open te stellen voor hulp en medicatie en ben ik weer gaan vechten voor mezelf en mijn gezin. En dat is me gelukt, in januari van dit jaar hebben we weer een huisje gekregen waar ikzelf een gezellig thuis van heb gemaakt, ik kan weer zelf voor mijn kinderen zorgen en mijn zelfvertrouwen begint langzaam weer wat te groeien.

Toen kwam ik met het uitzoeken van wat papieren de uitnodiging van de beautybank weer tegen.

Ik bekeek mezelf eens goed in de spiegel, ik zag kort haar, wallen, 30 kilo zwaarder en ik dacht waarom ook niet. Gelijk heb ik de laptop gepakt en me via de website aangemeld. Diezelfde avond kreeg ik al antwoord. Alles ging echt zo snel, binnen een paar dagen was ik gekoppeld aan beauty-specialist Peter Dollee.. echt serieus de contacten met Karin van de BeautyBank en Peter waren zo fijn, zo warm…  Peter is uiteindelijk zelfs twee keer bij mij thuis geweest en mijn haar is nu echt helemaal top. Het heeft een leuk kleurtje en het zit eigenlijk altijd leuk. Dat maakt ook dat je zin hebt om je op te maken en leuk te kleden. Het heeft me echt een boost gegeven… Ik kom weer buiten, werk weer een paar uurtjes, sport weer en voel me echt stukken beter, wat een nieuw kapsel al voor je kan doen

Ik vind dit initiatief van de BeautyBank echt heel mooi en oprecht en ik ben er echt super bij mee dat ik mee mocht doen.
Dank jullie wel lieve Karin en Peter. Dikke kus Jolanda

Hoe professional Peter Dollee het ervaren heeft

Naast mijn ambulante kapsalon werk ik ook twee dagen in de week in een leuke en trendy salon. Ik kwam in aanraking met de BeautyBank omdat Karin zelf in deze salon komt voor haar coupe. Vol enthousiasme en passie vertelde Karin over de BeautyBank en ik vroeg of ze ook ruimte hadden voor ambulante kappers als professionals. Karin beaamde dit en legde uit dat niet iedereen fysiek in staat is om naar een salon te komen of dat soms de drempel te hoog is om naar een salon te komen.

Zou je naar Rijswijk willen reizen?

Karin belde me laatst op met de vraag of ik ook naar Rijswijk wilde reizen voor Jolanda wat ik graag deed. In eerste instantie heb ik haar alleen geknipt omdat Jolanda kort voor mijn komst zelf haar haren gekleurd had. Met de nieuwe coupe was ze al heel blij, maar omdat ik had beloofd om haar ook te kleuren, hebben we hiervoor een nieuwe afspraak gemaakt. Twee maanden later ben ik weer terug gegaan voor de kleur en heb ik alleen de puntjes geknipt omdat Jolanda graag weer wat langer haar wil.

Ik vond het een hele leuke ervaring. Van tevoren heb ik alleen doorgekregen dat Jolanda een zware tijd achter de rug heeft. Meer wilde ik ook niet weten en of ze haar verhaal wel of niet met me wilde delen, dat liet ik aan Jolanda over.

Of ze haar verhaal wel of niet met me wilde delen, dat liet ik aan Jolanda over.

In de setting van haar eigen vertrouwde omgeving en omdat er geen andere klanten en/of collega’s konden meeluisteren was er al snel een soort van vertrouwensband en kwamen er prettige gesprekken op gang waarbij Jolanda niet alleen haar verhaal vertelde, maar ook interesse toonde in mij als persoon.
Jolanda, je bent een topper en als je wilt, kom ik graag nog eens langs…

Lees ook...

Popular Articles...