Gefeliciteerd! Het is officieel december of je er nu een hekel aan hebt of niet, aan de maand kunnen we niks veranderen. Feestdagen, en dit weekend wordt er door velen van ons volop Sinterklaas gevierd, zo ook ik.  Op feestdagen is het een beetje een “traditie” dat wij allemaal nét iets meer ons best doen om er wat feestelijker uit te zien dan op alle “andere” dagen. Terwijl eigenlijk elke dag dat je wakker wordt een geschenk is en je van elke dag eigenlijk een feestje zou moeten maken, maar dat is een heel ander verhaal.

Mireille; wat trek jij aan voor dat feestje, etentje, avondje? En hoe doe je je make-up? Eigenlijk heb ik hier nooit een standaard antwoord op. Ja, ik ben het type vrouw die meerdere outfitjes in haar hoofd heeft, outfit A, B en C, om vervolgens outfit A te kiezen en 5 minuten voor vertrek e.e.a. toch nog voor B en uiteindelijk C om te ruilen, en onderweg nog zeker een tijd te bedenken “ Wat als ik toch dat andere setje had aangetrokken?”. Ditzelfde geldt voor heel veel andere zaken, en dan niet alleen op materieel gebied. Nu moet ik zeggen dat dit in de loop der jaren gelukkig wel wat soepeler verloopt. Ik kies, ik twijfel en ik kies. Uiteindelijk hoop ik met mijn  keuzeprobleem -dat niet alleen met de outfitjes te maken heeft- toch vooruitgang te boeken en over en tijdje zonder bedenkingen gewoon outfit A kies  en ook met diezelfde outfit vertrek.

Wat ik eigenlijk heel erg leuk vind om te zien is niet zozeer dat mensen zichzelf compleet omtoveren tot een wildvreemd persoon,  een persoon die je tijdens het kerstdiner amper nog kunt herkennen.  Types die alles uit de kast hebben gehaald om dit vervolgens ook daadwerkelijk te dragen en -heel cliché- erbij lopen als een wandelende kerstboom waarbij de verlichting is verruild voor meerdere kettingen. We hebben ze allemaal óf in de familie óf we kennen er wel één. Iemand die zo erg uitpakt dat hij of zij zelf allang het inpakpapier heeft weggegooid.
Ik vind het prachtig om jezelf wat mooier te maken, maar… less is more. Blijf gewoon dicht bij jezelf.
Volg geen trends om erbij te horen en draag niet wat je niet bij jezelf vindt passen of gewoon omdat anderen dat ook doen.
Jij beslist over jouw lichaam en gezicht, niet de media en al helemaal geen andere mensen.

De kleine veranderingen die je niet dagelijks hebt doen het hem wat mij betreft.  Het hoeft daardoor ook niet veel geld te kosten. Als je altijd je haar vast hebt bijvoorbeeld….. probeer met de feestdagen eens uit hoe je je haar los kunt dragen of half kunt opsteken. Heb je kort haar, föhn je haar eens de andere kant op of varieer met leuke haar accessoires. Kinderhaartjes vind ik altijd zo lief; ingevlochten voor de meisjes met een klein beetje lichte glitterspray, en voor de jongetjes een keertje wat gel in de haartjes met daaroverheen ook mooie glittertjes.
Zo zie je er met een paar kleine dingetjes toch feestelijk en (anders) uit.

Met je kleding kun je het natuurlijk zo gek maken als jezelf wil, en hetzelfde geldt voor make-up. Voor mij is de kleur kleding vaak niet zo moeilijk te kiezen; zwart, zwart of zwart. Omdat zwart tijdloos is, makkelijk te combineren valt en vaak bij velen van ons mooi staat. Draag vooral kleding waar jij je prettig in voelt. Draag je nooit jurkjes en rokjes omdat je het gewoon niet fijn/mooi vindt? Gewoon niet doen!

Mijn make-up houd ik de feestdagen altijd rustig, misschien een extra glimmertje op de jukbeenderen of een mooie sprankelende oogschaduw, maar als ik daarvoor kies houd ik mijn lippen en de rest van de make-up neutraal. Je kunt ook eens een mooi kleurtje nagellak aanbrengen, als je dit niet zo vaak doet zal dit extra speciaal aanvoelen.
Toch zie je ook de vele ‘standaard’ kersttradities langzaamaan veranderen in Nederland. Tweede Kerstdag wordt sowieso niet meer door iedereen gevierd en zo spelen  winkels, meubelboulevards etc. hier graag op in. Mensen gaan op vakantie en vieren soms de feestdagen met de voetjes het zand aan de andere kant van de wereld.
Ik vind dat iedereen vrij is om te kiezen en te besluiten wat zij  deze dagen doen. Als jij jezelf hier goed bij voelt is dat de beste keuze die je kunt maken.

Mijn tips voor het “voorbereiden van je feestlook” zijn;

  • Beslis eerst wat je wilt dragen en kijk eens kritisch in je kast. Misschien heb je al een prachtige broek, jasje, rokje, jurk, en kun je dit af maken door bijvoorbeeld een mooi sjaaltje of een ander shirtje.
  • Zorg dat je je comfortabel voelt in je kleding; niet te klein en niet te strak, knellende kleding zorgt voor een onplezierig gevoel en dat is zonde van de mooie dagen.
  • Blijf dicht bij jezelf. Loop je altijd op sneakers? Koop dan geen torenhoge hakken. Wil je voor hakken gaan? Kies dan geen high heels.
  • Less is more; zet geen ultra donkere lijnen als je dat nooit op hebt, maar subtiele oogschaduw met een mooie eyeliner is veel rustiger en komt minder hard over.
  • Draag je altijd lippenstift? Probeer met de feestdagen eens een gloss uit.
  • Lak je nagels in een mooie feestkleur of varieer met glitters.
  • Houd het rustig met sierraden.

Geniet van de voorbereidingen op deze bijzondere dagen.

Hoe dan ook; jij creëert je eigen inpakpapiertje. De één houdt van uitbundig, alle kleuren van regenboog. En de ander houdt van zwart / wit.

Liefs,
Mireille

mireille@beautybank.nl
www.beautybank.nl

Lees ook...

Popular Articles...