De aanvragen die bij de BeautyBank binnenkomen zijn veelal verhalen waar we stil van worden. Verhalen van mensen die vaak door omstandigheden die je niet kan bedenken in situaties terecht zijn gekomen waarvan je denkt, hoe hou je hier het hoofd boven water en waar haal je de kracht vandaan? Zo ook het verhaal van Katja die zichzelf weer herontdekte in de spiegel van Team Melis Hair & Beauty.

Katja: ” Tien jaar terug kon het bij mij niet op, energie voor 10, mooie woonboerderij, paarden en pleegkids.Dit combineerde ik met een leuke gezellige baan als management assistente. Een druk leven waarvan iedereen zei hoe doe je dat toch allemaal. Tot ík ziek werd, heel erg ziek. Van de ene dag op de andere dag in een lijf van een 100 jarige. Omdat Lyme toen nog niet zo bekent was (ik ben gestoken op Terschelling en had ook de bekende rode ring) werd ik na een jaar onderzoeken afgekeurd op CVS/ME en kwam in een rolstoel terecht…veel mensen denken dan: wat erg! maar een rolstoel gaf me wel weer wat mobiliteit waar ik erg blij mee was. Ik verloor hierdoor mijn baan en inkomen, relatie sneuvelde…en met twee pleegkind (met de benodigde bagage) stond ik er plots alleen voor. … door restschuld van een huis met expartner nog minder im van te leven. Tja…dan valt het niet mee om nog rond te komen.

Op een bepaald moment lukte het mij om niet meer rolstoelafhankelijk te zijn en kon ik mezelf soms twee uur belasten met iets, waar ik erg blij mee was …de kapper zat er niet meer in, de afgelopen jaren. Qua planning was dat al moeilijk (kan ik er die dag op dat moment wel heen) en financieel al helemaal niet….

Tot ik op FB de Beautybank zag langskomen…. zal ik wel…of zal ik niet….  Ik kreeg nl in diezelfde week ook de oproep om knipmodel te zijn op een kappersschool en daar was ik al blij mee.

Maar toch liet de BeautyBank mij niet los en heb uiteindelijk de stoute schoenen aangedaan en mij aangemeld. Na een intake gesprek werd ik de volgende dag verrast met een telefoontje dat ik een afspraak mocht maken

Enkele weken erna zat ik  in een echte professionele salon, ik voelde me net een kind in de snoepwinkel. Jee wat was dat lang geleden…. Ik moest wel over de gêne heen…ik had zo graag betaald maar dat is helaas niet mogelijk. Diane Melis van kapsalon Team Melis heeft mij heerlijk in de watten gelegd!! Mijn haar in 2 verschillende tinten gekleurd en mijn wenkbrauwen bijgewerkt.

Tijdens t wassen kreeg ik een hoofdmassage….. dat was voor mij toch wel heel emotioneel…waarom? ik weet t niet….het was zo heerlijk ontspannend…de gedachten dat iemand zoiets voor jou doet….  Ik moest er een traantje van laten maar dat heeft ze denk ik niet gemerkt met dat spatterende water. Een enorm petje af voor Diana. Ik ben er super blij mee, en het was heerlijk om weer eens in een echte salon te kunnen zitten. Het mooie is dat vrienden zeggen dat dit t beste is wat ooit met mijn haar gedaan is.

Ik kijk regelmatig in de spiegel en dan ben ik steeds weer zo blij dat dit mogelijk was!

Diane: “Mijn naam is Diane Melis, eigenaresse van Team Melis Hair & Beauty in Helvoirt. Via social media kwam ik in aanraking met de Beautybank. Sinds een tijdje was ik al op zoek naar een doel waarbij ik me vrijwillig kon inzetten voor anderen. En hoe mooi is het dan om dit op je eigen vakgebied te kunnen doen!
Via de BeautyBank ben ik in contact gekomen met Katja. Deze prachtige, krachtige vrouw die de nodige uitdagingen heeft gekend in haar leven. Daarom was het geweldig haar te mogen voorzien van een mooie coupe en kleur. Ook haar wenkbrauwen zijn weer mooi in model gebracht.

Diane, bedankt de BeautyBank met het compliment “de bank van geluk” en wij de beautyBank willen Diane en haar team ongelooflijk danken dat zij hun tijd en talent inzetten voor de cliënten die zich aanmelden van de BeautyBank. Want zonder jullie en de andere beauty partners heeft de BeautyBank geen gelukssaldo.

Lees ook...

Popular Articles...