Vijftien juni 2015 zette de notaris zijn handtekening onder de oprichtingsstatuten van Stichting de BeautyBank. Dat is dus vandaag precies zeven jaar geleden. Wat is er in die zeven jaar allemaal gebeurd? Veel, heel veel en we zijn er nog lang niet want, wat we als BeautyBank bieden wordt elke dag weer opnieuw gevraagd door een groeiende groep mensen.

Meer dan 600 cliënten

In zeven jaar mochten we meer dan zes honderd cliënten verbinden met een beauty-professional. Stuk voor stuk mensen die de aandacht van de beauty-professionals dubbel en dwars verdienden omdat het hun tijd was weer eens helemaal in de watten gelegd te worden door een beauty-professional. Veel cliënten deelden hun vaak aangrijpende verhalen en mooie ervaringen en tal van keer zagen we dat de aandacht voor het uiterlijk net even dat zetje was om een volgende stap te nemen.

Meer dan 150 Beauty-professionals

Waar de BeautyBank in eerste instantie aansluiting had met kappers groeide de groep beauty-professionals binnen breder naar werkelijk elke discipline in uiterlijke verzorging. Van kapper naar visagiste, van pedicures en manicures naar huidtherapeutes en stylisten. ~Elke keer weer worden we blij verrast door professionals die contact opnemen en zich, vanuit de eigen expertise in willen zetten voor het esthetisch kapitaal van mensen die daar zelf niet de middelen voor hebben. Ons streven is een landelijk dekkend netwerk want de cliënten kunnen vaak niet ver kunnen reizen en we willen ze graag dichtbij verbinden. We blijven zoeken naar professionals.

Een groeiend team vrijwilligers

Binnen de BeautyBank zijn we met een steeds grotere groep vrijwilligers aan de slag. Het team van vier dat bij de start aanwezig was is gegroeid naar een tiental vrijwilligers. Zo zijn er vrijwilligers die de verbinding leggen tussen cliënten en beauty-professionals en vrijwilligers die meehelpen met de communicatie, de social media en het website beheer.

Een Award

In 2020 wonnen we de Peter J. Legro award. Deze prijs is in het leven geroepen door Transavia ter ere van de oprichter Peter J. Legro . Met deze erkenning en de financiële toekenning zijn we aan de slag gegaan voor het verbeteren van de ict infrastructuur ter ondersteuning van het team vrijwilligers en hierin gaan we komende jaren zeker nog slagen gaan maken.

BeautyBank special projects

Naast de cliënten die individueel verbonden worden met een beauty-professional hebben we in de zeven jaren tal van special projects gedaan. Zo mochten we, met volledige sponsoring van het Kruidvat ruim 300 beautypakketten sturen naar cliënten. Van Dr Hauschka en The Gift label ontvingen we enorm veel producten waarmee we, met hulp van Het Leger des Heils heel veel mensen blij mochten maken. Ook met professionals samen gaven en geven we invulling aan vragen vanuit organisaties als Dreams4Kids, kleine beurzen beurs, beauty-middagen in een safehouse voor vrouwen. Ook bij een groep jongeren en een begeleid wonen project zetten beauty-professionals zich in om een heerlijke ontspannen en onvergetelijk fijne beauty beleving te delen.

Aandacht in landelijke media

Steeds vaker wordt de BeautyBank genoemd in de media en dat is fijn want daarmee komen we onder de aandacht van de cliënten maar ook van professionals, maar ook mensen op zoek naar een leuke vrijwilligers rol, noemen de Libelle, Margriet, De Vrouw Telegraaf, Vriendin, Yoga Magazine professionalisme, In de buurt Hengelo, Wie wat haar, Anko Magazine.

Een eigen documentaire

Alexandra Smith, vanaf het eerste uur vaste steunpilaar van de BeautyBank, volgde en filmde Karin een aantal dagen tijdens haar werkzaamheden voor de BeautyBank en maakte daar een prachtige documentaire van.

Sponsors en donateurs

Als stichting hebben we constant behoefte aan middelen waarmee we kunnen communiceren. Zo ontvingen wij prachtig drukwerk van pre-print-mail.nl maar ook ondersteuning van Professionalista.nl een groeiend vrouwelijk ondernemers platform waaruit weer een communicatie training gedoneerd werd. Een heel bijzonder moment om onze eigen radio commercial te ontvangen en horen via nl-music.nl

We zijn enorm dankbaar voor alles wat we als stichting hebben mogen ontvangen waarmee we elke keer weer meer mensen kunnen laten stralen.

Lees ook...

Popular Articles...