Als we het hebben over ons uiterlijk, het esthetisch kapitaal dat we allemaal meekrijgen bij onze geboorte, dan zie we dat, onder invloed van de wereld om ons heen we best onzeker en terughoudend kunnen worden. Wij weten wat het doet als mensen geholpen worden door professionals in uiterlijke verzorging. Deze professionals zien het mooie van ieder persoon en weten dat iedere keer weer naar boven te halen. Zo ook professioneel styliste Annemieke die met haar vakkennis La Toya op een fijne manier helpt haar grenzen te verleggen. 

La Toya vertelt

Een tijdje geleden heb ik mezelf aangemeld bij de BeautyBank. Ik bespaar je mijn voorgeschiedenis want ik wil graag meteen delen hoe het ging en wat het met me heeft gedaan. Ik zat met meerdere vragen over mijn totale uiterlijk. Na een gesprek met Karin bedacht zij dat het de beste stap zou zijn om een afspraak met styliste Annemieke te maken. Op de afgesproken datum kwam zij s’morgens vroeg bij mij thuis. Zij was heel professioneel en nam me bij de hand in de wereld van kledingadvies en persoonlijke styling.

Het advies dat ik kreeg

Annemieke legde mij van alles uit over kleuren en kleurgebruik. Wat mij echt goed zou staan met de kleur van mijn ogen maar ook met de vorm van mijn gezicht, mijn huidskleur en lichaamsbouw. Met haar advies weet ik nu dat als ik in de toekomst op zoek ga naar kleding ik meer moet gaan kijken naar bepaalde kleuren. Ik weet ook wat ik kan hebben wanneer ik weer eens kan shoppen en dat ik met mijn figuur het best kan hebben om wat strakkere kleding te kopen, daarmee bedoel ik figuur passend en niet te wijde kleren, want dat werkt averechts. Het mooie is dat ik nu ook weet dat ik qua kleding best “OUT OF THE BOX” kan denken en doen, gewoon lekker proberen met het advies als hulp voor de spiegel. Het was een succes. Annemieke voelde mij heel goed aan. Door haar inleving en meedenken vanuit mijn situatie en als mens kan ik niet anders zeggen dat zij heel bekwaam is. Mijn oprechte dank aan de BeautyBank voor de ervaring en duizendmaal dank aan Annemieke. La Toya

Styliste Annemieke aan het woord

Mijn werk als kleding styliste vind ik vooral zo mooi omdat je andere mensen kan laten stralen. Je ziet ze helemaal opbloeien en dat gebeurt vooral met mensen van de BeautyBank. Ik werk graag als vrijwilliger voor de BeautyBank omdat het mensen zijn die het vaak het hardste nodig hebben. Ze krijgen weer even een lichtpuntje in hun leven. En waarvoor zou je daar niet aan mee willen werken? De ontmoeting met La Toya was bijzonder. Wat mij opviel was dat zij zich zo goed inzet om vrijwilligers werk te doen. Maar dat zij tot haar grote spijt vaak niet aan de eisen voldoet om ergens vrijwillig aan het werk te kunnen.
Van haar levensverhaal werd ik even stil. Het was daarvoor heel fijn om voor haar iets te kunnen betekenen. Ze wist zelf al heel veel over kleding en kleur. Dus ik heb haar nog wat leuke tips en advies kunnen geven. Ik hoop dat de BeautyBank nog een keer iets van make up kan organiseren voor haar voor de donkere huid. Het was een mooie ontmoeting.

(IMGStyling)

Lees ook...

Popular Articles...