Er zijn van die dingen waar we onvoldoende bij stil staan, zoals ontspannen. We zeggen zo makkelijk even ontspannen met een kopje thee met een biscuitje of een filmpje op internet. Maar zijn we werkelijk ontspannen of alleen even afgeleid? Monique mocht weer even terug naar de basis om te ervaren hoe ontspannen ook alweer voelt.

Monique vertelt hoe het licht uitging

De afgelopen twee jaar heeft mijn leven er niet bepaald erg rooskleurig uitgezien. Na een opeen stapeling van droevige gebeurtenissen kon ik ineens helemaal niets meer. 

Een burn-out is geen tijdelijke ziekte die je moet aanpakken om zo snel mogelijk weer de oude te worden. Het is een noodkreet dat wat je doet en hoe je functioneert niet meer strookt met wie je bent en dat het hoog tijd is om de balans te herstellen.  Herstellen vraagt heel veel geduld, aandacht en goede zorg voor jezelf. 

Ik moest leren waar en tegen wie, ik “ja” of “nee” wilde zeggen, mezelf op de eerste plaats zetten, een nieuw leefritme vinden, stapje voor stapje zoeken naar dingen die me goed doen, energie geven in plaats van kosten, oude patronen doorbreken (wat heel eng is), veel rusten en slapen. 

Heel erg vaak (en af en toe nog wel, al gaat het sneller over) heb ik me ontzettend moedeloos, hopeloos, in de war en machteloos gevoeld. Komt dit ooit nog wel goed?! Wat er dan ook nog bovenop komt is dat je ook mensen kwijt raakt. Want al hebben bijna een miljoen mensen in Nederland momenteel een burn-out, denkt men al snel dat het tussen je oren zit, komt met verkeerde goede raad of denkt dat je je aanstelt en dat het nu toch wel eens over moet zijn.  Zo kom je naast je klachten langzaam aan ook nog eens in een isolement terecht. 

Gunde ik dit mijzelf?

Vorig jaar maakte iemand me attent op het bestaan van de BeautyBank en nam ik eens een kijkje op de website. Ik vroeg me af of dit wel iets voor mij was en of ik me zou durven opgeven. Gunde ik mezelf dit? Uiteindelijk heb ik het toch gedaan en belde Karin na een tijdje op, om even te praten. Ze vertelde me dat ik een schoonheidsbehandeling zou krijgen en voor mij voelde dat op dat moment alsof ik de staatsloterij had gewonnen. 

Onlangs kreeg ik een gezichtsbehandeling van huidspecialiste Brenda uit Aalsmeer. Languit gelegen in een verwarmde stoel, met zachte muziek op de achtergrond zoefde ik ontspannen weg onder de omhullende deskundige handen van Brenda.  Ik onderging een reiniging, massage met naar mandarijn ruikende olie, een masker, peeling en kreeg meermaals heerlijke warme doeken op mijn gezicht.

Aan het einde van de behandeling kreeg ik ook nog een cadeautje! Een schattig klein weckflesje met een waxinelichtje erin. Een lichtpuntje om me eraan te herinneren hoe belangrijk een verwenmoment is. De hele weg terug was ik tevreden aan t hummen en had me in geen tijden zo ontspannen gevoeld en zo heerlijk vertroeteld. 

Mijzelf aanmelden, een helende ervaring

Mezelf aanmelden is een heel helende ervaring geworden en heeft mij enorm goed gedaan! De kracht van gezien worden is van onschatbare waarde. Mensen zoals Karin en Brenda, die belangeloos iets voor een ander over hebben en dit ook echt gunnen, zijn dit ook.
Voor iedereen die in dezelfde situatie zit: “zorg goed voor jezelf en houdt goede moed”!

Beautyprofessional Brenda vertelt..

Onlangs mocht ik een gezichts behandeling geven aan een cliënte van de BeautyBank. Zorgen voor mensen zit in mijn genen. De beslissing mij aan te melden als beauty-professional bij de BeautyBank was dus zo gemaakt. 

Op de dag zelf werd mijn voldoening groter bij het zien dat  Monique met vol enthousiasme dit “cadeau” kon ontvangen. Want de kwetsbaarheid in haar situatie begrijp ik heel goed.

Mijn tip voor iedere beauty-professional en cliënt; pak deze kans met beide handen aan.

Lieve groet, Brenda

Huidspecialist Brenda  in Aalsmeer

PS: Wij vonden online dit rapport van de overheid met alles over burn-out (download rapport)

Lees ook...

Popular Articles...