Hi! Mijn naam is Marja, wanneer je vraagt wat typeert Marja? Hoe gekker hoe beter! Kinky kappers had een hele goede aan mij gehad. Buiten de lijntjes kleuren is mijn vakgebied. 10 in een dozijn is echt te saai voor mij. Anders denken dan andere zit gewoon in mijn bloed. Mogelijkheden zien waar andere onmogelijkheden zien. Dat is mijn kracht. Natuurlijk ga je ook wel eens flink onderuit, maar het brengt je ook ver.

Mijn team moet voelen als familie

Voor mij als ondernemer is mijn team erg belangrijk. Dit moet voelen als familie. Zelf ben ik echt een mensen-mens. Als ondernemer heb je zoveel meer te geven dan een zakelijke blik. Iedereen verdient een kans jong oud, man of vrouw. 

Van ambulant naar meerdere formules

Ondertussen zit ik ruim 35 jaar in het vak. Jaren geleden ben ik begonnen als één van de eerste zelfstandige ambulante haarstylisten binnen Alphen aan den Rijn. Vijftien jaar geleden mijn eerste salon geopend Knipsels & Kapsels, een goed lopende salon met huiselijke sfeer in Alphen aan den Rijn. Mensen komen hier al jaren binnen. Niet alleen voor een creatieve coupe, maar ook gewoon voor een praatje of een lekker kopje koffie. Enkele jaren geleden begon het langzaam te kriebelen en wilde ik graag een nieuwe salon openen. Gezien de veranderingen op de huidige markt, iets duurzamer en graag nét nog iets groener. Na jaren deze droom gekoesterd te hebben was het januari 2019 zo ver. Pura Salon hair care en body repair opende haar deuren. 2 verschillende salons, waar ik 2 verschillende kanten van mijzelf kan laten zien. 

Pura Salon ging niet zonder slag of stoot. We hebben écht goed moeten zoeken naar de juiste manier van aanpak. Daarbij hebben we binnen een jaar Pura Masterclass opgezet. Bij Pura Masterclass ben je als haarstylist in goede handen wanneer je jezelf wilt ontwikkelen, creativiteit op wilt doen of de puntjes op de i wilt leren zetten. 

Superleuk, maar wat heb ik mij verkeken op het werk erachter, zeker wanneer je alles zelf wilt doen. Het werpt wel zijn vruchten af daar ben ik ontzettend trots op! 

 Op dit moment heb ik een mooi team mogen verzamelen met allemaal gedreven topstylisten. Voor ieder vakgebied een andere topper zodat we aan ieder z’n wensen kunnen voldoen. 

Met beide salons zijn we trotse partner van de BeautyBank. Klanten vragen weleens waarom? Hierop is het antwoord voor mij gemakkelijk in te vullen. Van nature zit het in mij om mensen te helpen. Wanneer we als gezin op vakantie gaan nemen we bijvoorbeeld altijd iets extra’s mee om mensen te kunnen ondersteunen, laten groeien en ontwikkelen. Vooral in deze onzekere tijden komen we erachter dat we elkaar nodig hebben zonder er iets voor terug te vragen. Wanneer we iemand een middag in de watten mogen leggen pakken we daarom flink uit met ons team. Extra koekje, yoghurt met vers fruit hoofdmassage uitgebreide kleurbehandeling en een frisse nieuwe coupe. Het complete pakket met een rekening die altijd eindigt op 0,- 

Middag volledige ontspanning echt even ‘me-time’

dat is onbetaalbaar

Iemand gaat met meer zelfvertrouwen de deur uit. Middag volledige ontspanning echt even ‘me-time’ dat is onbetaalbaar. Het leert je als ondernemer verder te kijken. Soms zijn warmte en een luisterend oor zoveel meer waard dan een dik gevulde bankrekening. 

We leven tegenwoordig in een denk maatschappij het voelen lijkt steeds minder te worden. Compassie voor de medemens, helpende hand zonder er iets voor terug te verwachten is niet meer van deze tijd. Daarom zijn we trotse partner van de BeautyBank. 

Warme groet, Marja

Lees ook...

Popular Articles...