Waarom maken we het onszelf soms zo moeilijk? Of is de manier waarop we onszelf zien een reflectie van de wijze waarop de mensen om ons heen klaar staan met een oordeel of vooroordeel waar we nooit aan kunnen voldoen. Jentl ontving een hele speciale behandeling bij Beauty by Roos en deelt haar kijk op zichzelf.

Mijn zelfbeeld gekoppeld aan hoe ik denk dat de mensen mij zien

Mijn zelfbeeld is gekoppeld aan mezelf vaak niet een heel leuk mens vinden. Aan hoge eisen die ik stel waar ik vaak niet aan kan voldoen. Het is gekoppeld aan dingen die ik meekreeg en die nog vaak klinken als ik eraan word herinnerd.

Het is gekoppeld aan uiterlijk. Een constant “ik ben lelijk” gevoel. Ik voel me lelijk op het schoolplein, wetende dat iedereen dat ziet. Ik voel me de lelijkste van de familie, de lelijkste tussen mijn vrienden.

Ik weet uit ervaring dat als je te maken hebt met een verslechterde financiële situatie je gaat voor wat prioriteit is. In mijn geval mijn kinderen. Je eigen verzorging komt, op de basis na, achteraan. Dit met mijn slechte zelfbeeld maakt dat ik niet ga voor aandacht voor mezelf. Ik doe heus wel dingen maar in mijn hoofd zit altijd dat mooie producten of echte aandacht is voor mooie mensen. Die het verdienen. Ik loop mooie winkels voorbij, want los van het financiële vind ik ook dat het is voor mooie mensen, niet voor mensen als ik. Hardnekkige kronkels.

They did magic

Ik kwam in aanraking met BeautyBank. Na een fijn gesprek bleek dat ik het mezelf mag gunnen. Dat voelde raar. Het voelde tegenstrijdig aandacht te geven aan mijn uiterlijk en dat wat me werd aangeboden te ontvangen. Door alle jaren eetstoornis met professioneel jojoën en veelvuldig medicatiegebruik voor depressie en PTSS is mijn haar een prutje. They did magic.

Dankbaar ben ik. Mijn haar voelt werkelijk anders. Doet het dan iets met je zelfbeeld? Ja en nee. Zo’n behandeling maakt niet dat ik nu denk: mooi mens. Sterker nog, het voelt alsof dit haar juist niet bij mij hoort. Mijn haar vraagt tevens om verzorging en aandacht te besteden aan mijzelf en dat bewust te doen. Ik word geconfronteerd met een stuk dat ik moeilijk vind.

Maar de salon waar ik welkom was, niet veroordeeld werd, gezien werd als mens, niet minder dan een ander, terwijl in mijn hoofd je dus alleen welkom bent als je aan een bepaalde standaard voldoet. Ja, dat was een fijne en helpende ervaring, Eentje die me leerde dat ook ik er mag zijn.

Riana, professional bij Beauty by Roos

Mijn naam is Riana en ik werk al enige tijd bij Beauty by Roos Hairextensions. Dit werk doe ik met veel plezier en ik vind het super fijn om mensen met een lach op hun gezicht en een confidence boost de deur uit te laten gaan.

Klanten komen in mijn stoel en hebben dan ook vaak al een idee wat ze precies willen en wat de wensen zijn. We bespreken die wensen dan ook zorgvuldig en komen samen tot een mooi eind resultaat. Laatst kwam er een berichtje binnen van mijn collega: ‘Wij krijgen binnenkort iemand vanuit de beautybank op bezoek.’ De BeautyBank, dit concept was helemaal nieuw voor mij. Ik had geen idee wat ik hiervan moest verwachten en besloot om het maar over mij heen te laten komen. Vanaf het moment dat ik Jentl in mijn stoel kreeg werd het mijn doel om ook haar zo blij en mooi mogelijk de salon uit te laten gaan.

Ik durf toe te geven dat ik het ook wel spannend vond want hoe kun je het het beste aanpakken als iemand zichzelf niet ziet als hoe ik dat wel zie, namelijk: Gewoon een mens van vlees en bloed die het verdient om zich fijn te voelen in haar eigen lichaam.

De behandeling is super fijn verlopen en wij hebben gezellige gesprekken gevoerd. Jentl is een fantastische vrouw met veel hart en liefde voor haar kids. Ik voel me daarom ook vereerd om hieraan mee te mogen werken en ik hoop naast Jentl nog meer mensen op deze manier te kunnen helpen met dat kleine beetje extra dat zij misschien missen.

Dit allemaal heeft mij ook doen beseffen: ‘Wat heb ik het dan eigenlijk goed.’ Ik heb een leuke baan, eten op tafel en veel geliefde vrienden en familie om mij heen. Heel veel meer heb je eigenlijk niet nodig zou je denken. Dit is in zekere zin ook waar, maar ik ben er ook van overtuigd dat als je goed in je vel zit, dat het leven toch nét dat kleine beetje interessanter maakt.

Ik hoop dit nog lang voor de BeautyBank en Beauty by Roos te kunnen doen!

Groetjes Riana

Mooie dag gewenst!
Liefs,

Lees ook...

Popular Articles...