Blijf van je nagels af, niet doen, stop daarmee…
Hoevaak ik deze uitspraken gehoord heb toen ik nog een kind was en helaas nu nog steeds.
Ik ben een echte die-hard nagelbijter. Mijn moeder probeerde vroeger vanalles, vieze zalfjes (zelfs je brood smaakte dan naar dit spul) de nagels extra kort afknippen, en beloofde me zelfs een cadeautje bij een lange tijd niet bijten, maar niks baatte.

Je nagels zijn een visitekaartje, mensen kijken vaak naar elkaars handen en zeg nou zelf, afgebeten nagels zien er nou niet heel verzorgd uit.

Om mijn nagels er toch mooi uit te laten zien, bezocht ik regelmatig een nagelsalon voor kunstnagels. Dit was overigens wel erg kostbaar elke 3 weken. Dit moest anders dacht ik…

Het heeft mij ontzettend geholpen om mijn nagels netjes te lakken. Hoe klein en kort ze ook waren, elke week de lak bijwerken. Je zag de nagel weer prachtig lang worden en de nagellak kwam elke week steeds beter tot zijn recht.

Het is een kwestie van volhouden en een veel goedkopere oplossing dan alle anti-nagelbijt middelen.

Voor mij was de oorzaak niet heel lastig te achterhalen. Ik beet vaak nagels uit verveling tijdens het televisie kijken etc. Natuurlijk is dit voor elk mens anders, en kan dit ook zeker met stress en andere factoren te maken hebben.

Tips voor mooie nagels:

  •  Bescherm je handen voor schoonmaakmiddelen door het dragen van schoonmaakhandschoenen.
  • Verzorg je handen met een handcrème.
  •  Lak je nagels in een kleur die jij mooi vindt.
  • Vijl altijd één kant op.
  • Verzorg de nagelriemen met een beetje olijfolie.

Wees trots op je handen en nagels en durf ze te laten zien. Kort of lang, recht of rond. Met of zonder nagellak. Want alles waar je aandacht aan geeft groeit, dus ook je nagels 😉

https://www.beautybank.nl
mireille@beautybank.nl

 

Lees ook...

Popular Articles...