Toen we Peter benaderde of hij zijn gedachten wilde delen reageerde hij enthousiast “daar ga ik even rustig voor zitten”

Ik doe het werk wat ik het leukste vind

Zelf heb ik het goed; ik ben gezond, heb een liefdevol en ontzettend fijn sociaal netwerk om me heen en ik kan me financieel de dingen permitteren die voor mij belangrijk zijn. Daarnaast doe ik het werk wat ik het leukste vind om te doen. Mensen mooi maken. 

Wat heb ik eigenlijk echt nodig?

En toen was er ineens een virus. En virus wat leidde tot een verbod op het uitoefenen van hetgeen ik het liefste doe. Na de eerste paniek en tranen ben ik alles voor mezelf op een rijtje gaan zetten. Wat heb ik nodig als eerste levensbehoefte? Wat heb ik nog op de bank? Hoe lang kan ik het uitzingen met hetgeen ik heb?

Ik ben blij dat ik in de gelegenheid ben geweest een financiële buffer op te bouwen die ervoor zorgde dat ik al snel wist dat ik het zou gaan redden. Het leven stond toch nagenoeg stil; dus ik hoefde alleen maar te zorgen dat ik te eten had en mijn vaste lasten kon betalen. Dat maakte dat ik er ook gelijk wat relaxter in stond.

Gelukkig was het mooi weer,

Gelukkig was het mooi weer, zodat ik bijna dagelijks een lekkere fietstocht kon maken door het prachtige groene hart van Holland, waar ik middenin woon. 

Mijn klanten leefden met me mee, en ik met hen. Hartverwarmend was het hoe sommige klanten me vroegen een tikkie te sturen voor het bedrag wat ze anders aan me kwijt waren geweest voor een knip- en/of verfbeurt. Iemand anders gaf me een cadeaubon van mijn favoriete bloemist en velen wisten me te vinden voor hun favoriete verzorgingsproduct of een verfpakketje waarmee ze hun haren zelf konden kleuren met het juiste kleurrecept. En toen ik eenmaal weer een aan de slag mocht, liet iedereen blijken me ontzettend gemist te hebben.

Vreemd genoeg heeft de tijd dat ik niet mocht werken me ook goed gedaan. Ik ben tot rust gekomen en gaan nadenken wat voor mij nu echt belangrijk is. Daarbij ben ik tot de conclusie gekomen dat vrije tijd een ontzettende rijkdom is. Begrijp me niet verkeerd, mijn werk is mijn passie, maar een goede balans tussen werk en vrije tijd is me nu heel veel waard. 

Ik realiseer me ook dat niet iedereen het zo heeft getroffen als ik. Gezondheid is een groot goed wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Welvaart kan je door domme pech kwijtraken. En soms mis je allebei; je gezondheid laat je in de steek en als direct gevolg daarvan ben je ineens financieel niet meer zo zorgeloos en onafhankelijk als voorheen. Vandaar dat ik het fijn vind om me in te zetten voor de Beautybank.

Meer weten over Hair by Peter Dollee, klik hier

Lees ook...

Popular Articles...