Sommige verhalen zijn zo heftig dat we wel eens twijfelen, gaan we dit in zijn geheel delen. Maar wat we steeds weer terugzien in de voor ons vaak onvoorstelbare verhalen is de ongelooflijke veerkracht van mensen. En wat kan de ongedeelde aandacht van een professional een mooi geschenk zijn in het ondersteunen van de veerkracht. Samantha ontmoette professional Esther.

Er is altijd een nieuwe start

Samantha deelde haar verhaal. Mijn reis naar een nieuwe start begon voor mij en mijn gezin 2 jaar geleden, na een heftige periode met mishandelingen, mentaal, lichamelijk en bedreiging. Ik was totaal afgesloten van de buitenwereld en zwanger van mijn 2de zoon.Na de laatste zware mishandeling trok ik het niet meer, heb de moed bij elkaar geraapt en besloten dat het niet zo verder kon want dit leven wilde ik niet meer. Ik zat in een web waar ik niet uit kon komen en ik geloofde hem steeds weer. Ondertussen kwam ik in de ziektewet terecht en verloor mijn vaste baan.

Het klinkt gek maar ik was blij met de wsnp

Of het nog niet genoeg was kwam ik in de schuldsanering terecht, doordat mijn ex elke maand onder bedreiging mijn geld afnam en ik daardoor tot mijn nek in de schulden terecht kwam. We hadden dagen geen eten of we aten rijst met een blikje groenten, Uiteindelijk werd ik  toegelaten tot de wsnp. Het klinkt gek maar dat voelde voor mij als een een enorme opluchting, Ik kwam bij de voedselbank terecht en kreeg weekgeld van 50 euro maar we hadden elke dag brood en warm eten op tafel.

Met hulp beetje bij beetje weer de oude

Ondertussen was ik zwaar depressief geworden en op zoek gegaan naar een goede psycholoog  wat nog niet zo simpel is want je moet een klik met iemand hebben. Afgelopen jaar in 2017 heb ik die eindelijk gevonden en kreeg emdr, slik medicatie in de vorm van een lichte anti depressiva maar niet de verslavende variant gelukkig.
Beetje bij beetje voelde ik meer de oude ik terug komen. Ben helaas dit jaar toch nog 2018 in de bijstand terecht gekomen en op zoek naar werk is de volgende stap en dan het liefste werk wat ik kan combineren met mijn gezin.

Toen werden het echt feestdagen

Met de feestdagen in het vooruitzicht  wilde ik er ondanks alles wat moois van maken. Ik las het oproepje van Kim Feenstra en bedacht me geen moment, dit moet ik doen, mijn kinderen en ik verdienen dit. De dag dat de 3 kerstpakketten pakketten kwamen… ongelofelijk ik kon mijn ogen niet geloven! Wat een mooie pakketten waren dit zeg. En wat zat er veel in voor ons allemaal leuke mooie dingen! Mijn kinderen waren zo gelukkig met de mooie cadeau’s, en daar zat ook een aanmeldbrief bij van de BeautyBank,

Een lange zit maar wat heb ik genoten

Met de aanmeldbrief in mijn hand nam ik de stap en heb mezelf aangemeld. Wat was ik verrast dat ik na een paar dagen werd gebeld en een afspraak kon maken bij Esther van House of Hair. Wauw dat is een goede kapsalon. Ik belde Esther en ze vroe:g “ Wat zou je graag willen met je haar?”  Ik wilde al heel lang een mooie balayage en asblond haar. Esther zei me: “Zoek plaatjes en dan kijken we wat we voor je kunnen doen.” Die dag 6 februari was het eindelijk zover. Ik kwam aangefietst en buiten stond Esther mij op te wachten. Ik werd heel hartelijk ontvangen, mocht gelijk gaan zitten en mijn wens laten zien. Esther was blij verrast en vond wat ik had uitgezocht me heel goed zou staan.

Het was een lange zit, maar heb er zo van genoten!! Wat een rust. Even zonder kinderen naar een kapsalon. En het resultaat is verbluffend!!!!!! Ik kreeg allemaal complimenten, heb het overal op social media gezet op fb en instagram.
Door dit sta ik weer wat zekerder in het leven en het heeft me een extra boost gegeven om nog harder te knokken voor wat ik waard ben!! Heel veel Liefs en knuffel, Samantha

 

Eerder ontving Esther Nikita in haar salon via de Beautybank en dit keer wilde ze zich wederom inzetten en ontving ze Samantha met open armen in de salon.

Wat een mooie ontmoeting hadden we met Samantha. Een prachtige,lieve verschijning. Zij wilde heel graag een keer een balayage in haar haar met mooie koele tinten. Vanwege haar financiële situatie was dit voor haar niet haalbaar. Samen met de BeautyBank konden wij deze wens wel voor haar vervullen. Aan de buitenkant zou je niet kunnen bedenken wat zij allemaal heeft meegemaakt. Prachtig om te zíen dat ondanks alles wat ze heeft meegemaakt Samantha zoveel  kracht uitstraalt. Ongelooflijk mooi om samen te werken met de BeautyBank. Mooi was ze al en met haar nieuwe haarkleur ging ze nog een beetje meer stralen. Bedankt Samantha en de BeautyBank voor deze ervaring.

Esther

Lees ook...

Popular Articles...