Wat een bizarre en onwerkelijke tijd zijn de afgelopen maanden geweest! Eerst een aantal maanden met mijn doodzieke vader op de IC doorgebracht en daarna brak de corona tijd aan. Nu ben ik niet iemand die snel bij de pakken neer gaat zitten, dus heb ik deze hele nieuwe situatie aangegrepen om zo positief mogelijk mee om te gaan en er vooral gezond en met elkaar ons erdoor heen te slaan.

Al 30 jaar een ‘Groene kapsalon’

Ik heb al ruim 30 jaar een “Groene kapsalon” genaamd  Eco coiffures in Alphen ad Rijn, waar ik met mijn 4 medewerksters dagelijks met veel plezier en liefde klaar sta voor onze klanten. Duurzaamheid, passie en verbondenheid zijn voor mij keywords, want zonder dat, kun je als bedrijf onmogelijk je hoofd boven water houden in een tijd als deze.

Dat ik noodgedwongen mijn zaak moest sluiten door de uitbraak van corona, heeft mij veel gedaan en was voor mij in eerste instantie een onacceptabel besluit. Natuurlijk zag ik er de noodzaak van in dat ieders gezondheid voorop staat, dat was direct duidelijk. Maar je bedrijf sluiten en dan niet uit eigen beslissing, is iets wat ik niet direct een plek kon geven en ik was totaal uit mijn doen. Mijn medewerksters heb ik direct gezegd dat zij er thuis voor de kinderen konden zijn. Iedereen was compleet van slag. Hele lieve berichtjes en mails heb ik mogen ontvangen van o.a klanten. Dat heeft mij en het team zo ontzettend goed gedaan! Al snel heb ik mijzelf bij elkaar geveegd en ben ik gaan kijken naar hoe ik dit alles een positieve wending kon gaan geven. Ik ben direct aan de slag gegaan in de zaak om alles corana proof te maken. Want als mijn deuren weer geopend mochten worden, wilde ik er wel klaar voor zijn en op een zo veilig mogelijke manier weer aan het werk kunnen. Ja dat ben ik ook….alles altijd tot in de puntjes geregeld willen hebben. Helemaal niet perfectionistisch hoor ofzo hahahaha.

Ja dat ben ik ook….alles altijd tot in de puntjes geregeld

Dit alles heeft mij ook zeker nog meer aan het denken gezet. Je komt er wel achter wie er écht voor je zijn en wie niet. In moeilijkere tijden leer je mensen pas echt goed kennen zeggen ze wel eens. Dat zullen alle mensen die zich bij de Beautybank hebben aangemeld vast en zeker beamen. Dat ik als professional de beautybank graag steun, doe ik recht vanuit mijn HART. Ik gun het al deze mensen zo om ook een kans te krijgen hun leven weer een positieve wending te geven. Als ik daar een klein beetje aan kan bijdragen door hun haar te mogen doen, voelt dat als een grote eer. De verhalen zijn vaak schrijnend en van een luisterend oor zie je hun ook gewoon opknappen. Het is een totaalplaatje en belevenis waarmee ik hoop ze een onvergetelijke dag mee te geven naar een nieuwe start!

Nu de deuren van Eco coiffures weer geopend mogen zijn kijken wij uit naar al onze lieve klanten, elkaar als team en vooral ook de gezelligheid. Want wat hebben we dat allemaal ontzettend gemist! 

Wij kijken in onze eigen vooruitkijkspiegel met een warm hart en zullen er alles aan doen iedereen op een veilige, aangename manier te kunnen blijven behandelen. Dat Karin en haar beautybank een onderdeel van blijven is voor ons vanzelfsprekend. Daar waar mogelijk staan wij ook voor haar en haar klanten klaar.

Lieve groet, Renate

Eco coiffures

Lees ook...

Popular Articles...