Einde zomer was het dan zover en konden een aantal BeautyBank cliënten deelnemen aan de make-up workshop onder leiding van Ria Kap. Een zelflerende workshop .. learning-by-doing waarin Ria elke cursist leert zien wie ze is en hoe ze het beste naar voren komt met het juiste gebruik van make-up, want zoals Ria aangeeft “ Er bestaat geen slechte Make-up “

Als je je afvraagt, voor wie doe ik het eigenlijk

Ken je dat ook .. van die dagen dat je geen zin hebt om in de spiegel te kijken, laat staan dat je er make-up op doet. Dat is helemaal niet erg voor een keer maar owee als dit structureel wordt. Natuurlijk snap ik, zeker vandaag de dag, dat als ik er niet uit hoef, geen verplichtingen heb, en het huis de enige plek is waar ik vertoef, dat het ochtendritueel wordt overgeslagen. MAAR, het besef kwam weer terug tijdens de workshop dat een ochtendritueel meer is dan make-up aanbrengen, het is die liefde en aandacht voor jezelf die oh zo belangrijk is.

Hoe mijn dag eruit ziet bepaalt niet altijd hoe ik er uit zie.

Soms heb ik vanuit een situatie de behoefte om een nieuwe start te maken. Ik zie het even niet zitten, zoek energie, moed, motivatie of inspiratie, dan wil ik mijn ochtendritueel nieuw leven inblazen. Iets anders, alleen weet ik dan niet wat of hoe. Ik vraag mij dan af, welke kleuren passen eigenlijk bij mij? Wat moet ik absoluut niet doen en hoe breng ik de make-up aan? Hoe leuk is het dat Ria ons dat allemaal leert tijdens haar make-up workshop.

Start altijd op een schoon doek

Je gezicht is jouw schilderij,
je wenkbrauwen het fotolijstje van je ogen

Aan de slag met een schone huid

De dag was daar en we konden de dames verwelkomen. De spanning was enigszins van de gezichten af te lezen maar al snel nam het vertrouwen toe door de fijne sfeer en het boeiende verhaal van Ria waarmee de dames aan het denken gezet werden waarna zij vol enthousiasme aan de slag gingen met hun eigen gezicht als doek.

Een eigen set kwasten en reinigingsproducten stonden klaar en zo ook de ruime afstand tussen de cursisten was volgens de regels, een duidelijke uitleg over de manier van jouw make-up producten uitzoeken van de tafel vanuit hygiënisch oogpunt maakte het prettig voor iedereen.

Het zelfvertrouwen zag ik groeien in de spiegels, lachende gezichten zag ik achter het doek vandaan komen, missie volbracht dacht ik zelf …

Al extra beloning en motivatie kon ik de dames nog een Trots op jou goodiebag meegeven, een ervaring rijker voor ons allemaal met tips en trucs waar ze altijd wat aan zullen hebben verlieten de dames voltrots en vrolijk het pand op weg naar hun nieuwe vooruitkijkspiegel……

Dankbare reactie’s

Janet, “Na jaren van ellende heb ik mezelf verwaarloosd en weet ik niet meer hoe ik mijn mooie punten zou moeten accentueren. Ik ben bang dat ik geen baan zal vinden omdat ik er voor mijn gevoel uit zie als een slons. 
Met deze workshop heb ik geleerd hoe ik mijzelf weer mooier kan maken en kan ik straks hopelijk vol zelfvertrouwen weer gaan leven in plaats van overleven”

Cora,” De laatste jaren gebruikte ik geen make up meer omdat ik dacht voor wie moet ik dat doen dan, ik vond mezelf niet belangrijk meer maar ik merk aan mezelf nu ik ook weer eens in de spiegel moest kijken tijdens de make-up workshop dat ik het waard ben, daarom ga ik voortaan mezelf opmaken en zal hoop ik dan ook weer meer vertrouwen gaan krijgen zodat ik weer andere activiteiten buitenshuis kan gaan doen.. ik wil je hierbij nog een keer hartstikke bedanken voor deze kans!”

Nathalie, “Heel erg bedankt voor de leuke middag! Was even fijn om zo’n gezellige ervaring te hebben, ik heb me heel goed vermaakt en veel geleerd.” ??

Wil je meer weten over het werk van Ria bezoek dan haar website VisagieWorkshops

Lees ook...

Popular Articles...