We leven in een tijd van transitie. Een tijd waarin de waarden en normen van de afgelopen vijftig zestig jaar stapje voor stapje plaats maken voor een nieuwe kijk op samenleven en we steeds beter gaan inzien dat we allemaal onderdeel zijn van een groot geheel en dat iedereen daarin telt en bijdraagt. Een wereld waarin harde cijfers en individualisering plaats moeten maken voor empathie en samen. Een tijd van verandering die verrassend, vaak verwarrend maar gelukkig vooral ook steeds vaker hartverwarmend is. Hoe mooi is het als we elkaar kunnen en mogen helpen. Niets is nog vanzelfsprekend maar waar mensen hun hart openzetten blijkt ineens alles mogelijk. Zo kwamen we in contact met Yvonne, een prachtige vrouw die de cirkel rond maakt.

Yvonne deelt haar ervaring

Een tijdje geleden kwam ik via een face book post in contact met Karin van de BeautyBank.  Als vrijwilliger mag ik klanten van de Kledingbank van een mooie en nette outfit voorzien waaronder mijzelf. Ik mag de mensen één op één kleding en styling advies geven en ben daar heel blij mee. Maar dan is het wel belangrijk dat ik er zelf ook goed verzorgd uitzie met mijn haar en zo. Na mijn aanmelding via de website werd ik gebeld en had ik een leuk gesprek waarna ik al snel een mail kreeg en ik mocht bellen naar kapster Lynne, eindelijk was de dag daar en ging ik s’morgens vroeg op pad naar “ De Hallen “. ik was er nog nooit eerder binnen geweest, wel de Ten Kate markt. Ik was er eerder dan Lynne. Op een gegeven moment kwam zij eraan en vroeg mij of ik Yvonne was en ik antwoordde haar van ja.

Wat voor kleur, samen zijn we eruit gekomen

Zij nam mijn jas aan en gingen toen naar boven toe. Ik vond de trap een beetje eng daar ik niet zo goed meer trap kan lopen. Zij hielp me met mijn tas te dragen tot dat we boven kwamen. Lynne vroeg mij wat voor kleur ik graag zou willen in mijn haar. Of ik een gehele kleuring wilde of alleen highlights. Met wederzijds overleg zijn we eruit gekomen om het in wat gelijke kleur als mijn eigen haarkleur te doen met een goud tint en daarbij highlights met een tint lichter. Tijdens het intrekken van de verf kreeg ik in de tussentijd tot twee keer aan toe een lekkere cappuccino aangeboden. Tussendoor had ik ook nog geluncht met mijn eigen meegenomen broodje, een boekje gelezen en gezellig gebabbeld met Lynn tussen haar werkzaamheden door.
Lynne nam alle tijd voor mij want na de kleuringen heeft zij mij geknipt en in model geföhnd en fijne producten gebruikt voor mijn haar.Deze dag was een dag om niet te vergeten… Lynn is een hele goeie kapster en een hele lieve vrouw. Ontzettend bedankt nogmaals Lynne voor jouw inzet  en de bemiddeling via de BeautyBank.
Yvonne

Lynne: “Het blije gezicht zei genoeg”

Ik zag alweer enige tijd terug iets op Facebook voorbij komen over de BeautyBank en dacht wat een leuk initiatief ! Aangezien ik al een aantal jaar voor mezelf werk en dat maar een paar dagen per week doe ben ik informatie gaan vragen bij Karin, want hoe leuk is het om iemand blij te maken met een nieuwe look?? Inmiddels weer een tijdje verder na de kennismaking met de eerste cliënte via de Beautybank en zo werd Ik gebeld door Karin of ik tijd wilde vrijmaken voor Yvonne, en wat een lieve vrouw. Na overleg heb ik haar hele haar gekleurd met warm bruin en highlights, uitgespoeld geknipt en toen nog een paar blondeer highlights voor iets meer sprankeling. Het blije gezicht zei genoeg
Heel schattig, ze had zelf gebakken brownies en chocolade mee genomen voor mij?
Zo leuk om te zien hoe dankbaar mensen kunnen zijn en met een big smile de deur uitlopen. Dan zeg ik weer “ missie geslaagd” en die smile daar doen we het voor!
Lynne

Lees ook...

Popular Articles...