Eind vorig jaar organiseerde Kim Feenstra een prachtige actie waarin ze kerstpakketten samenstelde en uitreikte aan mensen die best wel even een oppepper konden gebruiken. Saskia was één van hen en zij reageerde op de aanmoedigingsbrief die we vanuit de BeautyBank in de pakketten mochten stoppen waarmee we de ontvangers toch vooral uitnodigden contact op te nemen. Zo geschiede.

Genoeg tegenslag, even ontspannen

Saskia, gaf in haar mail kort aan wat haar is overkomen afgelopen jaren. Er onder schreef ze, kunnen jullie hier een leuk verhaaltje van maken? Een leuk verhaaltje? Alleen al de wijze waarop Saskia dit aan ons vroeg, met de knipoog en humor na alles wat ze heeft meegemaakt, wakkerde bij ons een zeldzaam diep respect aan.  Natuurlijk verdiende zij het om eens heerlijk te ontspannen bij één van de professionals die meedoen met de Beautybank.

Wat Saskia overkwam

In 2016 was waarschijnlijk de grens bereikt aan tegenslagen. Na een ongeluk van hun zoontje en een jaar lang ziekenhuisbezoeken, liet Saskia haar eigen lichaam het afweten. Op 26-jarige leeftijd kreeg ze een herseninfarct. Met twee kinderen en een man die chauffeur is loop je dan al snel tegen talrijke problemen. Als je al niet ruim zit financieel dan ontstaat bij een opeenstapeling van tegenslagen een moment dat er nergens meer ruimte voor is. Hoogste tijd om een lichtpuntje te vinden na ‘een verschrikkelijke rot tijd!!’

Mooi haar en fijn contact

Saskia schrijft:” Ik ben door jullie in contact gekomen met Brigit van  Salon Haar & Zo. Daar heb ik een heerlijke behandeling gehad en ben ik gigantische verwend. En oh wat is het resultaat mooi!  Brigit, wat een geweldig vrouw is dat! Zo vrolijk en vriendelijk, alles kon en mocht!!  Aan het einde kreeg ik ook nog een heerlijke shampoo mee, heerlijk!

Brigit vertelt over de ontmoeting

Ik zag een oproep op facebook voorbij komen van Karin dat ze voor de Beautybank een beautyprofessional zocht in Friesland, omdat ze een aanvraag van een cliënt had ontvangen. Ik had nog nooit gehoord van de Beautybank, maar ik had al wel een vermoeden waar ze zich voor inzetten. Toen ik eenmaal de website had opgezocht en alle verhalen had gelezen wist ik: hier wil ik mij ook voor inzetten!

Het contact gelegd

Niet lang nadat Karin en ik alles hadden besproken belde Saskia me op voor een afspraak. Ik vroeg haar wat ze graag zou willen waarop zij antwoordde: ik weet niet wat er mogelijk is… Hierop hebben we een afspraak ingepland voor een knip- en kleurbehandeling.

Aandacht voor mooi lang haar

De donderdag erop kwam Saskia in de salon voor haar afspraak. Wat heeft ze ontzettend mooi lang haar, was het eerste dat me opviel, maar het kan wel een oppepper gebruiken. Ze vertelde dat ze al 6 jaar niet meer bij een kapper is geweest en dat een vriendin, die overigens geen kapster is, haar punten af en toe bijwerkte. Tijd voor een goed model en een mooie diepe kleur! We hebben gekozen voor een rood-violetbruine basistint met daaroverheen een lichte balayage, daardoor is de kleur levendig maar toch onderhoudsvrij.

Kippenvel kreeg ik..

De ontmoeting maakte op Brigit ook grote indruk. “Saskia is een hele lieve vlotte jonge meid met een aangrijpend verhaal waarin haar gezondheid haar in de steek liet. Kippenvel kreeg ik toen ze over het ongeluk van haar zoontje vertelde, vreselijk als je zoiets mee moet maken en ik hoop dat hij uiteindelijk weer onbezorgd kan spelen zoals ieder ander kind. Toevallig kwamen we erachter dat we meerdere dingen gemeen hebben met elkaar. Het was een hele gezellige middag en ik ben blij dat ik Saskia hiermee kon helpen en ik hoop dat ik met de Beautybank in de toekomst meer mensen blij kan maken met mooie haren waardoor ze weer een goed gevoel over zichzelf krijgen.Brigit van Salon Haar & Zo

Lees ook...

Popular Articles...