Even terug … Bij de BeautyBank komen aanvragen binnen die per persoon verschillen. Soms krijgen we aanvragen binnen van een grotere of specifieke omvang. Zo ook een jongeren project, waarbij leren ontspannen het hoofddoel was. Germaine en Esther stonden meteen klaar om hier in te springen enwij mochten getuige zijn van dit bijzondere, liefdevolle project in de week van het vergeten kind.

We hebben het een naam gegeven, ‘Shine bright like a diamond💎’

‘Een heel bijzonder moment, niet te omschrijven.
Ik ben geraakt….’ Germaine
‘Ik krijg er bij het schrijven weer tranen van❤’ Esther

De dag was daar …

6 jong volwassenen en wij zijn bejaarden in hun ogen. Wat gaan wij hen nou vertellen … Maar dan met een rustige stem, stomme grappen en een glimlach in ons oogcontact voelen ze ons, wij willen niets van hen, we komen alleen iets geven, het is goed, wij zijn veilig. En dan lachen ze voluit met de potlood oefening “De beste lach sinds tijden” zegt een van de jongeren. 

Tijdens de ademhalingsoefening ligt iedereen op de grond met een boek op de buik te ademen. Het giechelen neemt af en de vragen nemen toe er wordt geluisterd en aandachtig gewerkt tijdens de handmassage workshop. Germaine en ik mogen alle jongeren en hun begeleiders masseren! Dit vinden wij heel bijzonder en we mogen heel dichtbij komen.

We spreken een teken af als de massagegreep of de plek niet fijn is. Nee zeggen is moeilijk voor sommige, maar een vinger bewegen laagdrempelig. Ik masseer normaal met mijn ogen dicht maar nu hou ik die vinger goed in de gaten. Zij zijn in controle, wij staan even ten dienste van hen. 

Spieren ontspannen, adem verschuift van borstkas naar buik. Er worden stukjes leven gedeeld. Even doet het verleden er niet toe en is de toekomst niet van belang. 

Alles draait om jou, en het besef dringt door: ‘Nu wordt ik gemasseerd, ik ben deze aandacht waard en ik mag het fijn vinden.’ En wij.. wij worden bedankt, echt bedankt, met een hand die net iets langer in onze hand blijft liggen. Met oogcontact en zelfs met knuffels. 

Het liet ons maar niet los, zouden we een zaadje hebben geplant, ze zijn het zo waard! Nog even thuis verwerken op de bank, we zijn in en in moe. Dit was geven to the max en we hadden het voor geen goud willen missen. Waarom? Omdat tijdens het masseren, in een kamertje zo klein, waar ik klem stond tussen keyboard en bankje, Gemaine de tv in haar rug heeft en we niet te gelijk aan de zelfde kant konden werken. Omdat er dan ineens 2 jongens bij ons opgekruld in een hoekje komen  zitten en zij de rust en de muziek zo fijn vinden bij ons en voelde als een onbetaalbaar geschenk 🙏🏻 ❤️ Esther

Week van het vergeten kind

Bij binnenkomst zie ik een groep jong volwassen, onrustig, onwennig, lacherig en ook wel argwanend. Wat komen deze drie, in hun ogen, oudere dames doen. En dat begrijpen wij heel goed.

Wij beginnen eerst met vier kleine oefeningen om het ijs te breken. Oefeningen waarbij zij zichzelf of hun maatje beter kunnen helpen de rust te vinden. In combinatie met de rake humor van Esther zag ik dat de groep zich meer ging openstellen en ook wat rustiger werd.

De massages volgde na deze sessie en dat heb ik als zo bijzonder ervaren. De INVLOED van AANRAKING!

De kinderen werden rustig onder onze handen. We voelden sterke emoties; verdriet en pijn. Er ontstond een sfeer van saamhorigheid, veiligheid en vertrouwen. Dat werd nog eens bevestigd door twee bewoners die bij ons in de ruimte kwamen zitten terwijl Esther en ik aan het masseren waren. Alsof het zo hoorde. Gewoon zitten, rustig, meegaan in het gevoel. Samen één. Een heel bijzonder moment, niet te omschrijven.

Ik ben geraakt…. Germaine 


Met speciale dank aan Esther,  www.schoonheidssalonesvedra.nl

en Germaine van Zanten (Germainevanzanten.nl)


Ook de potlood oefening doen, klik hier voor de pdf

Het vergeten kind, we hebben er meer dan 17.000 in Nederland www.hetvergetenkind.nl

[banner : Photo by Melissa Askew on Unsplash ]

Lees ook...

Popular Articles...