Zoals ik vorige week met enige lentekriebels met mijn gezicht in de zon zat  -weliswaar achter glas, maar dat mocht de pret niet drukken-  waaide ik gisteren bijna uit mijn huis! Wat een storm! Ik woon vlakbij de kust hetgeen in de zomermaanden een mooi bijkomend voordeel is, maar op zo’n dag als gisteren toch iets minder fijn. De takken braken inmiddels van de bomen af, containers reden zelfstandig de weg op, tuinmeubeltjes schoven op naar plekken in de tuin waar ik ze liever niet had staan, en alle mensen die langs het huis fietsen kwamen amper vooruit in die storm.

Niet alleen in de weersverwachtingen voorspellen we soms storm. Hoewel wij nu al heel wat jaren het weer kunnen voorspellen wil dat niet zeggen dat er niet ook weleens een weerman/-vrouw totaal naast zit met zijn of haar voorspellingen. Trek je net dat dunne shirt aan op de fiets (uiteraard zonder jas) omdat het heerlijk weer schijnt te worden, komen en donkere wolken en maken de spatjes regen het toch iets minder comfortabel. Ik denk dat we dit allemaal weleens hebben meegemaakt.

In ons leven zijn er soms gebeurtenissen die je behoorlijk uit balans brengen. Emoties overspoelen je en slaan als enorme golven over je heen. Wanneer dit gebeurt weten we vaak niet meer welke kant op te gaan of wat te doen. Maar, er zijn ook mensen die ogenschijnlijk kalm en evenwichtig door deze stormen weten te navigeren. We kunnen niet in andermans hoofd kijken, laat staan een oordeel hebben over hoe iemand met zijn of haar situatie omgaat in het leven. Sterker nog, iedereen gaat anders om met een storm in zijn of haar leven. Zou je het fijn vinden om in een voorspelling te kunnen zien/horen of je storm kunt verwachten of zou je het juist liever niet weten?

Ik heb in mijn leven ook een grote storm moeten trotseren; ik kon moeilijk overeind blijven, en elke keer als de stom een klein beetje ging liggen leek hij weer op te laaien. Ik heb geleerd soms te moeten kijken naar waar de storm je brengt en ben dan ook, zoals jullie weten, wel een beetje bijgelovig. Misschien is het zo dat je bepaalde “stormen” moet doorstaan om te staan waar je nu staat en uiteindelijk de persoon te zijn die je nu bent of bent geworden.

Toch vind ik het wel heerlijk om zo nu en dan te kunnen uitwaaien. Omdat je dan even lekker je hoofd leeg kunt maken zodat je daarna weer met “frisse moed” kunt beginnen. Wat dat betreft was het hier gisteren perfect weer voor! 😉 Toch ben ik blij wanneer ook deze storm weer voorbij is!

Ik ben blij dat wij, De BeautyBank, er kunnen zijn voor mensen bij wie de storm nog in volle gang is of juist net is gaan liggen. Wij zijn er voor jullie.

Liefs,
Mireille
https://www.beautybank.nl
mireille@beautybank.nl

Lees ook...

Popular Articles...