Ik denk dat wij dat allemaal weleens hebben geprobeerd. Een klein stukje lukt me wel, of juist even de pony afknippen want dat staat weer even “anders”. Of stuntelen met pakjes verf “op het plaatje stond echt kastanjebruin”.

Mijn goede vriendin A. probeert altijd van alles uit. In alle jaren dat ik haar ken heeft ze werkelijk geen enkele haarkleur niet uitgeprobeerd. Van de natuurlijke haarkleuren tot het felrood aan toe en ik moet toegeven, het lijkt wel alsof alles haar staat. Lang blond haar of een kuifje. She’s faboulous anyway!

Ik was vroeger echt een poppenkind; ik had meerdere kindjes maar had toch wel een aantal favorieten, waaronder pop Kim. Ik had kale poppen maar ook poppen met lang krullend haar. Verzorgen, knuffelen, goh wat was ik er druk mee bezig, heerlijk vond ik dat.
Ook de haren van de pop waste ik regelmatig, vooral als mijn ouders even niet keken dook ik vaak de badkamer in om met bijna een hele fles shampoo de haren te wassen. Totdat ik op een dag eens bedacht, misschien is het wel leuk als ik de lange lokken van popje Kim knip, dat kan ik toch prima zelf? Precies na het wassen, want zo ging dat ook bij de kapster, pakte ik een schaar uit de keuken, sneakte deze mee naar de badkamer en knipte de haren van Kim tot de helft korter. Wat denk je? Scheef, dus nog maar een stukje eraf, nog maar een stukje eraf.. Resultaat: pop had flink kort haar met een pony die meer leek op een afdakje van een net opgerold zonnescherm. Ze had ook mooie lange zwarte wimpers, die mochten ook wel een stuk korter vond ik. Zo gezegd zo gedaan, maar waar moest ik in hemelsnaam al die haren laten van de pop zonder dat mijn ouders dat zouden zien? Daar had ik een goede oplossing voor, gewoon even doorspoelen in de wasbak. Dit verliep natuurlijk niet hoe ik het graag zou willen. Pop mocht ook wel wat mooie kleuren in haar haar, dat kon ik prima doen met nagellak; dat zou vast mooier staan dan een stift. Uiteindelijk naar mijn ouders gelopen. “Pop Kim heeft nu heel kort haar, hoe kan ik dit plakken?” Dit kon natuurlijk niet en helaas zijn deze haartjes ook niet meer aangegroeid. Een paar weken geleden heb ik pop Kim opgehaald, ik moest direct lachen bij het zien van haar kapsel. Ze heeft deze week een mooi plekje gekregen in mijn banner, met haar iets te korte pony.

Als kind ook regelmatig kappertje gespeeld met vriendinnetjes en het mooie is….. ik doe dat nog steeds, inmiddels wel wat jaren ouder en “wijzer”. Voor mij geen zelfknipsessies  en/of -verfbehandelingen meer. Ben er echt achter gekomen dat dit niet aan mij is besteed.
Van nature erg donker en dit is nogal lastig licht te krijgen. Maar, op een pakje  van de drogist staat dat ik van bruin naar blond kan. Dit kan eventueel haalbaar zijn maar denk alleen dat ze bedoelen dat het in eerste instantie oranje wordt waarna het afbreekt en je het dus maar afknipt, en vervolgens ga je maar naar de kapper met de mededeling “SAVE ME!”
Misschien kunnen ze dat met kleine letters op de pakjes zetten? Hihihi…

Spreek helaas wel uit eigen ervaring. Heb in 2011 meegedaan met de Fashion Show en ik heb daar een prachtige show mogen lopen. Je raadt het al…. voor die show moest mijn haar blond. Dat leek me eigenlijk geweldig, ben al mijn hele leven brunette, wel met wat verschillende kleuren bruin en ook wel een keer met een rode onderkleur. Eerst zelf even proberen, want voor  €10 durfde ik die gok wel aan, dat werd dus peentjes oranje.

Kapster opgebeld en ik kon direct komen. Na vele ontkleursessies bij de kapper en klanten die zich niet konden voorstellen dat ik mijn donkerbruine lokken blond wilde krijgen stond ik na welgeteld 4,5 uur buiten, en ruim €200 lichter. Ik was wel blond maar ik noemde het eerder geel. Het eerste wat ik heb gedaan was naar de winkel gaan want ik had een pet nodig, en wel meteen. Ik zag een ander persoon in de spiegel, dit was niet de Mireille die ik herkende en dit paste totaal niet bij me. ( zie banner)

Gelukkig haalde vriendin A. mij direct op. Ik baalde als een stekker. Altijd al gedroomd van blonde lokken, maar toen ik het eenmaal had voelde ik me een soort vergeeld boek.

Gelukkig was het maar een week nodig om deze blonde lokken te hebben. De opdrachtgevers waren blij en vonden het fantastisch. Na die week ben ik direct weer naar de kapper gegaan en kwam ik weer als brunette buiten. Blij, en echt weer mijzelf. In de zomer vind ik blonde plukjes weer erg leuk staan, maar blond wil ik nooit meer. Als ik nog eens blond zou willen koop ik wel een pruik. ( Keep reminding me please ☺)

Ook om die reden vind ik zo natuurlijk mogelijk echt het mooiste bij iedereen. Of een teint die dicht bij je eigen haarkleur past. Blijf maar zo dicht mogelijk bij jezelf. ☺

Mochten jullie zelf jullie haar gaan verven of knippen dit weekend, kijk goed naar de gebruiksaanwijzing op het pakje, en je krijgt echt nóóít blond haar uit een pakje als je bruin haar hebt! ☺

Liefs,
Mireille
www.beautybank.nl
mireille@beautybank.nl

Lees ook...

Popular Articles...