Vlechten in je haar zijn al een tijdje hot. Op tv, in tijdschriften, Instragram, Facebook, op straat, overal zie ik ze wel voorbij komen. Verschillende celebs rocken de vlecht op de rode loper. Een dubbele invlecht, een enkele vlecht, de visgraatvlecht. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Hoe mooi gevlochten kapsels er ook uitzien, het lukt niet altijd om de kapsels die we spotten na te maken.
Bijvoorbeeld de invlecht oftewel de french braid, invlechten bij jezelf is soms echt een gedoe. Ik heb het de afgelopen weken ook geprobeerd. Je ziet niet goed welke plukken je precies moet pakken. Na een avondje oefenen is het mij toch gelukt. – trots!- niet zoals de celebs maar wel oké!

De invlecht is vaak de basis voor veel andere soort vlechten. Daarom is het belangrijk dat je de techniek goed onder de knie krijgt zodat je kan variëren met verschillende modellen.

Door je haar in te vlechten ziet je kapsel er meteen mooi verzorgd uit. Je kunt strak invlechten, maar de vlechten ook wat losser maken voor een wat speelser effect. Ook als je wat korter haar hebt kun je mooi variëren door bijvoorbeeld een klein stukje van je haar in te vlechten.

Maar hoe maak je een goede invlecht?
Pak een pluk haar van ongeveer vijf centimeter bovenop je hoofd en verdeel deze pluk in drie strengen. Begin met een normale vlecht en pak tijdens het vlechten steeds een pluk haar van de zijkant erbij. Zorg er wel voor dat je op het einde al je haar hebt gebruikt.
Vind je deze uitleg toch te moeilijk?
Er zijn tal van filmpjes te vinden op het internet, die stap voor stap uitleggen hoe je het beste kunt invlechten. Ook in de bibliotheek zijn boeken te vinden, waaruit je kunt leren hoe je moet (in)vlechten.

Tips voor het vlechten van je haar:

  • Oefen er lekker op los! Een leuke bezigheid voor een regenachtige middag.
  • Maak het haar wat vochtig voordat je begint, dit vlecht wat makkelijker.
  • Varieer met leuke haar accessoires om je vlecht nog mooier te maken, denk aan haarclipjes, kleine roosjes, strikjes etc.

Veel plezier!

https://www.beautybank.nl
mireille@beautybank.nl

Lees ook...

Popular Articles...