Wow, die moet ik hebben! Iedere vrouw (of man) herkent dit vast wel bij het zien van het perfecte paar schoenen. Dit heb ik dan ook (zeer) regelmatig. “Hmmmm.. helaas helaas helaas.. niet in uw maat mevrouw. Maat 34? Nee dat verkopen we niet. Mevrouw, dit zijn de kindermodellen waar u nu naar kijkt he?”

Ja, ik weet het! Ik heb echt hele kleine ieniemienie voetjes. Ik ben een vrouw met een kleine schoenmaat: Ik heb maat 34, iets waar ik eigenlijk helemaal niet blij mee ben (geweest). Op de middelbare school begonnen hakken mij te interesseren. Waar vind je schoenen met of zonder hakken in zo’n kleine maat? Juist, of het waren “oma” schoenen of de sneakers met een felgekleurd Winnie de Pooh plaatje, of sneakers met klittenband. Niet echt wat je leuk vindt als puber. Dus, wat deed ik.. ik kocht standaard schoenen in maat 36 die veel en veel te groot waren. Omdat ik er graag bij wou horen, ik wilde ook dé schoenen die “”iedereen had”, zelfs als dat betekende dat ik 3 paar sokken over elkaar heen moest trekken, werken met zooltjes en van die hielplakkers die ervoor zorgden dat mijn schoenen een halve maat kleiner werden. Ik heb zelfs gewerkt met propjes in de punten van mijn schoenen. Ik kan jullie dit allemaal ten zeerste afraden, want oh man…wat deed dat allemaal veel pijn en wat heb ik veel last gehad van blaren! Inmiddels een aantal jaren + blaren ouder heb ik geaccepteerd dat ik gewoon kleine voetjes heb, en dat hier helemaal niks mis mee is. Dat ik niet dé schoenen hoef te hebben die ik helemaal niet pas. Maar dat ik (hoera voor het internet) toch veel keuze heb om (online) schoenen te vinden! Ik heb geleerd dat ik helemaal niet onzeker hoef te zijn over mijn kleine voetjes en dat dit gewoon bij mij past. Ik kreeg complimentjes dat ik zulke schattige kleine voetjes heb en kreeg de bijnaam Assepoester. Hier werd ik stiekem heel erg blij van. Zo raar is het dus niet dat ik kleine voetjes heb, maar juist omdat ik hierin anders was dan anderen voelde ik mij onzeker. Ik houd van dansen, springen, rennen…, en dat gaat mij prima af op deze mini voetjes! In der loop der tijd heb ik ook vriendinnen gekregen die bijvoorbeeld een grote schoenmaat hebben en dit (ook) niet leuk vinden. Zo heeft iedereen wel wat waar hij of zij niet tevreden mee is. De kunst is om gewoon tevreden te zijn met wat je hebt en jezelf niet gaan vergelijken met anderen. Wat ik al eerder schreef, je bent mooi hoe je bent. Met maat 34 of maat 43, een maat zegt helemaal niets. Koop ook vooral schoenen die lekker zitten en die jij heel mooi vindt. Laat je niet beïnvloeden door een ander maar volg je eigen gevoel, dat is de beste keuze die je kunt maken.

Tevreden zijn en van jezelf houden is een belangrijke voorwaarde om je “gelukkig“ te voelen.

De afgelopen dagen ben ik veel op pad geweest, en ondanks dat ik nu schoenen draag die mij goed passen heb ik toch last gehad van vermoeide voetjes. Deze week besteed ik daarom aandacht aan vermoeide voeten. Voor alle vermoeide prinsessen 😉 voetjes. Geef jij je voeten de verzorging die ze verdienen? Voeten zijn heel belangrijk, maar ze worden bijna niet verzorgd. Aandacht besteden aan hand- en gezichtsverzorging vinden we heel normaal, maar voeten worden door velen overgeslagen ondanks dat ze elke dag toch behoorlijk belast worden. Ze dragen de hele dag je gewicht dus het is van belang om goed op ze te letten en ervoor te zorgen dat ze goed kunnen ontspannen en rusten. Ze zijn een belangrijk deel van je lichaam. Je voeten goed tot rust brengen betekent meer dan alleen je schoenen uitdoen aan het eind van een vermoeiende dag.

Met een goede voetverzorging voelen je voeten niet alleen lekkerder aan, ze zien er ook veel beter uit! Met deze onderstaande budget tips heb je binnen no-time een heerlijk resultaat!

Tips voor vermoeide voeten:

  • Neem een lekker warm voetenbadje en voeg een fijne olie of bruistablet toe aan het water.  Als je wilt, kun je rozenblaadjes of een paar druppels muntolie toevoegen, dit zijn allebei geweldige middelen om je bloedsomloop te verbeteren. Haal je voeten eruit zodra het water is afgekoeld en droog ze goed af ( let wel op, want door de olie kunnen je voeten glad worden).
  • Geef je voeten een heerlijke massage.
  • Trek vervolgens sokken aan om het vocht vast te houden, en til je voeten een paar centimeter op door ze op een kussen te leggen. Hierdoor zullen je voeten een stuk uitgeruster aanvoelen.
  • Probeer, om te voorkomen dat je voeten moe worden, iedere dag minstens een half uur lang op je blote voetjes rond te lopen. Als je dit kunt doen in de natuur, op gras of zand, is dat des te beter, maar thuis is dit ook prima!
  • Wissel regelmatig van schoenen, dit is goed voor je voeten, houding, en drukpunten.

https://www.beautybank.nl
mireille@beautybank.nl

 

Lees ook...

Popular Articles...