Iedereen is van belang en nodig. Soms lijkt het of de maatschappij deuren dicht gooit maar er is voor iedereen een plek waar je nodig bent. Het maakt ons dan ook zo blij als we een verhaal krijgen van een cliënte die dat vonkje in zichzelf aanwakkert. Niet bij de pakken neer zit maar haar hart volgt in een zoektocht naar de mogelijkheden die er toe doen. En wie zoekt die vindt, zo ook Saskia in Utrecht.

Ik ben Saskia 52 jaar en woonachtig in omgeving Utrecht met een kleine hond, in een tiny appartement. Ik ben afgekeurd en heb een minimum inkomen. Maar wil zo graag iets doen voor de samenleving. 

In mijn wijk is een groepje die wekelijks één uurtje plastic opruimt. Hier doe ik ook aan mee. Maar na 1 uurtje zit ik toch weer tussen vier muren. Ik wil graag het vrijwilligerswerk iets uitbreiden en vond twee opties.
– Optie 1 : Ambassadeur van mijn wijk worden, dat wil zeggen meer plastic opruimen en bewoners op hun gedrag aanspreken. 
– Optie 2: Bij het inloophuis hier in de wijk de kok ondersteunen bij twee keer in de week koken en gezamenlijk eten met mensen die zich hiervoor inschrijven en een klein bedrag betalen. 

Ik stond in twijfel. 

Ik had mezelf al aangemeld bij de BeautyBank, na een goed gesprek met Anita weet ik zeker waar mijn hart ligt en dat is het koken en het gezamenlijk eten. Ik mocht naar Liana’s House of Beauty in Veenendaal. 

Na een warm onthaal met koffie en koekjes, heeft Lucy van Liana’s House of Beauty een geweldige coupe in mijn haar gemaakt. Ik ben ze erg dankbaar maar ook de BeautyBank. 

Ik sta te stralen in het inloophuis Dankzij Jullie. 

Met lieve en dankbare groet van Saskia. 

Foto achtergrond: by Calum Lewis on Unsplash

Lees ook...

Popular Articles...